- Konu Yazar
Selamlar,
Motosikletim 2023 Yamaha Tracer 9 GT Plus. Çift yolcu ve çantalı kullanım da oluyor ama genellikle tek sürüyorum. Virajları severim, yüksek hızlardan da keyif alırım. Ancak pist kullanımı yapmıyorum.
Şu anda üzerimdeki stock lastikler (Bridgestone T32) 6500 kilometreye geldi ve artık özellikle frenlemede ciddi güven kaybı yaşıyorum. Sert frenlerde ABS anında devreye giriyor, fren mesafem uzadı. Virajlarda da tutunma bariz azaldı. Bu yüzden lastik değişimi kesinleşti.
İki opsiyon arasında kaldım:
Şunu da belirteyim:
Lastikten maksimum fren güvenliği ve virajda stabilite istiyorum.
Islak zemin performansı da önemli ama önceliğim kuru zemindeki net tutunma.
Lastiğin çok uzun ömürlü olması önceliğim değil. 5-6 bin km sonra yine değiştiririm, önemli olan bana güven vermesi.
Motosikletim elektronik desteklerle dolu (IMU, ABS, TCS vs.), bu yüzden lastiğin karakteri bu sisteme uyum sağlamalı.
Zaman zaman şehir içinde ani hızlanmalar ve durmalar da oluyor.
Sorum şu:
Acaba bu tarz bir motosiklete, Gran Turismo karakterine uygun olan Angel GT II ile mi devam etmeliyim?
Yoksa Rosso IV Corsa gibi daha hipersport bir lastik bana aradığım o "maksimum güveni" verir mi?
Gerçek kullanımda bu iki lastik arasında gözle görülür bir fark var mı?
Viraj ve frenlemede biri net şekilde daha üstün mü?
Bu lastiklerin ikisini de kullanmış olanlardan özellikle yorum bekliyorum.
Tracer gibi orta-ağır motosiklet kullanıcıları yanıtlarsa çok sevinirim.
Teşekkürler şimdiden!
Eğer Diablo Rosso IV Corsa bu motosiklet için fazla “aşırı” ya da karakter olarak “fazla sport” kaçacaksa, ikinci bir güçlü alternatif olarak Metzeler Roadtec 02’yi de değerlendirmeyi düşünüyorum. Roadtec 02’nin hem frenlemede hem virajda çok güçlü olduğu, ABS’yi daha geç devreye soktuğu ve sportif karaktere daha yakın bir sport-touring lastik olduğu yönünde çok fazla övgü var. Yani bu durumda sıralamam:
Motosikletim 2023 Yamaha Tracer 9 GT Plus. Çift yolcu ve çantalı kullanım da oluyor ama genellikle tek sürüyorum. Virajları severim, yüksek hızlardan da keyif alırım. Ancak pist kullanımı yapmıyorum.
Şu anda üzerimdeki stock lastikler (Bridgestone T32) 6500 kilometreye geldi ve artık özellikle frenlemede ciddi güven kaybı yaşıyorum. Sert frenlerde ABS anında devreye giriyor, fren mesafem uzadı. Virajlarda da tutunma bariz azaldı. Bu yüzden lastik değişimi kesinleşti.
İki opsiyon arasında kaldım:
- Pirelli Diablo Rosso IV Corsa
- Pirelli Angel GT II
Şunu da belirteyim:
Sorum şu:
Acaba bu tarz bir motosiklete, Gran Turismo karakterine uygun olan Angel GT II ile mi devam etmeliyim?
Yoksa Rosso IV Corsa gibi daha hipersport bir lastik bana aradığım o "maksimum güveni" verir mi?
Gerçek kullanımda bu iki lastik arasında gözle görülür bir fark var mı?
Viraj ve frenlemede biri net şekilde daha üstün mü?
Bu lastiklerin ikisini de kullanmış olanlardan özellikle yorum bekliyorum.
Tracer gibi orta-ağır motosiklet kullanıcıları yanıtlarsa çok sevinirim.
Teşekkürler şimdiden!
Eğer Diablo Rosso IV Corsa bu motosiklet için fazla “aşırı” ya da karakter olarak “fazla sport” kaçacaksa, ikinci bir güçlü alternatif olarak Metzeler Roadtec 02’yi de değerlendirmeyi düşünüyorum. Roadtec 02’nin hem frenlemede hem virajda çok güçlü olduğu, ABS’yi daha geç devreye soktuğu ve sportif karaktere daha yakın bir sport-touring lastik olduğu yönünde çok fazla övgü var. Yani bu durumda sıralamam:
- Diablo Rosso IV Corsa
- Metzeler Roadtec 02
- Angel GT II
şeklinde olabilir.
Bu üçü arasında Tracer 9 GT Plus ile maksimum uyumu yakalamak istiyorum.