- Konu Yazar
Slm arkadaşlar kobay xt me gecen gün bakım yapim dedim tip bir motor oldugu için 3 adet yağ filtresine sahip 2 sini söküp temizledim biraz meşakatli işlem 2.yi sökmek ama çıkan pislik çok fazlaydı sonrasında dayanamayıp kobayımın devriyaj kapagını söktüm ve devriyaj balatalarını ve sacları cıkardım durumlarına baktım ve ne hikmetse motorun yag filtrelerini temizleme egilimin burdada devam etti devriyaj balatalarını bezle iyice sildim kuruladım yerine taktım.kapagı kapattım sonra nannn dedim balataları yağlamadım unuttum neyse dedim içerde yağlanır heralde önceki yap 20-50 elf di cünkü yağ cok ısınıyo kalın özellikle alıyodum herneyse dedim manuelindeki yağdan alim 20-40 minarel castrol aldım.yağı koydum çalıştırdım bi sorun yok ertesi sabah işe gitcem bindim ana vites 1 e kü diye gecti devriyajı sıkıyom ama hala harakete meyilli motor dedim işte gene biyeri yaparken biyeri bozduk dedim boşver mağazayı acmam lazım yola cıktım 2.ye yaktım kaldım ölece
3.e gecmiyo boşa bile gecmiyo kütük gibi zar zor pedala vurarak 3 e taktım öle gittim işe allahtan torklu gidio alet ama zorladım eve dönerkende böle 1-2 ile gidiyorum kanı gibi scuterler gecio o derece ben neyi yanlış yaptım?bu motora ben yagı boşunamı koydum içerde yağ dolaşmıyor mu?4 gündür yatıyo motor yarın elime alcam kobayı ama sebebini tam olarak bilmeden davranmak istemiyorum bi fikri tecrübesi olan varmıdır?
r: