Devirli motosiklet

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
https://www.sportrider.com/project-suzuki-gsx1250fa-gsx-essive#page-10

https://www.sportrider.com/sites/sp...146-1201-09-z+suzuki-GSX1250FA+dyno-chart.jpg

Altta kalan çizgiler fabrika çıkışı / modifiye edilmemiş GSX1250FA'ya ait.

Bana çok hoş geldi grafiği, kullanması son derece keyifli bir motor karakteri varmış gibi görünüyor... (Bu arada redline 10.000 gibi gördüm ben, ama model yılına göre değişik midir bilemedim?)
Şimdi oldu... Daha önce 13000 devir çeviriyor yazmışsınız. Grafiğe göre motorun gücü 8700 devirden sonra azalıyor, 9500'den yukarı da çıkmıyor. Öteki türlü hiç mantıklı değildi.

yanlış anlama biraderim amacım motosikletini gömmek değil güzel günlerde keyifle kullanman dileğimle , yalnız bu motor mekanik olarak Suzuki de ki en vasat motorlardan biridir bence , Vstrom daki iki silindir 1000 cc lik motor bile 4000 devirde 103 nm tork 8000 devirde de 100 hp güç veriyor , kıyaslama yapınca neden fazla hacim ve fazladan iki silindir taşıyalım dedirtmiyor mu ?

Daha eski bir dizayn değil mi zaten? Taa eski 750cc'lerden türeyen tipik Japon 4 silindir motorun (UJM diye geçer) hacmi arttırılmış halidir muhtemelen... Muhtemelen az daha düzenli çalışır iki silindirden diye tahmin ediyorum, eğer Vstrom 90 derece açılı ise. Değilse fark açılır.

Güç için çok kasmayan eski Japon 4 silindirleri kullanması keyifli oluyor. Baksanıza tork grafiğine. Böyle motor kaldı mı günümüzde. Rölantinin az ilerisinde maksimum torku veriyor, oradan sonra da azar azar azalıyor. V2 Cruiser gibi nerdeyse, ama onlar da o kadar devirlenmez, o kadar düzenli de çalışmaz.

Günümüz motorlarında belli hacimden maksimum gücü sağmak için Pamukkale gibi tork eğrileri... Nerde n'olduğu belli değil. Çukurlardan tepelerden geçilmiyor.

Son düzenleme:
Maksimum devri, maksimum torku verdiği devre göre çok yüksekmiş. İlginç. Gerçi hacme göre gücünün düşük olması da bunun için muhtemelen. Ancak şehir içi kullanımı eminim zevklidir. Maksimum güç hangi devirde biliyor musunuz?

Selam. Maksimum gücüde 7500 devir civarında veriyor. Oradan sonra haritasal anlamda gücün devam etmediğini anlıyorsunuz zaten. 255 gibide kesiciye giriyor alet. Şehir içinde 260 kg olmasına rağmen gerçekten kullanımı çok kolay. Ağırlık dengesi elbette yeni nesil motorlar kadar mükemmel değil yani motor yaşını belli ediyor.

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:16 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:12 ----------

https://www.sportrider.com/project-suzuki-gsx1250fa-gsx-essive#page-10

https://www.sportrider.com/sites/sp...146-1201-09-z+suzuki-GSX1250FA+dyno-chart.jpg

Altta kalan çizgiler fabrika çıkışı / modifiye edilmemiş GSX1250FA'ya ait.

Bana çok hoş geldi grafiği, kullanması son derece keyifli bir motor karakteri varmış gibi görünüyor... (Bu arada redline 10.000 gibi gördüm ben, ama model yılına göre değişik midir bilemedim?)

Verdiğiniz veriler profesyonel dyno verileri, fabrika verileri biraz daha farklı. Elbette fabrika verilerinde de dynoda da sapma olabilir. Kullanımı gerçekten keyifli ve bana göre karakteri olan bir motor. Malzeme kalitesi ve donanım orta hadi orta üstü diyebileceğiniz seviyede. Ama derler ya hiçbir şeyi en iyi yapamaz ama herşeyden biraz var işte böyle bir alet. Tren gibi çekiş var alette stok sesi benim çok hoşuma gidiyor içeride sanki koca bir turbin var emiş ve çalışma sesi açısından :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:22 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:16 ----------

yanlış anlama biraderim amacım motosikletini gömmek değil güzel günlerde keyifle kullanman dileğimle , yalnız bu motor mekanik olarak Suzuki de ki en vasat motorlardan biridir bence , Vstrom daki iki silindir 1000 cc lik motor bile 4000 devirde 103 nm tork 8000 devirde de 100 hp güç veriyor , kıyaslama yapınca neden fazla hacim ve fazladan iki silindir taşıyalım dedirtmiyor mu ?

Yanlış anlayacak ne varki ? :) Teşekkür ederim. Evet Suzuki açısından büyük cc'li basit motorlardan biri haklısın. CC ve fiyat bazında da rakiplerinden çok çok ucuza satılan bir model zaten. Silindir sayısı açısından haklısın ancak aynı karakteri yansıtmıyorlar maalesef. Vstrom Suzukinin sağlam kafa patlattığı bir model iken Bandit serisi 2000'lerden sonra arge anlamında bütçeden kesilmiş ufak ufak dokunuşlarla bu günlere gelmiş bir motor. Euro 2 ve 3 zorunluluğu olmasa eminim ellemezlerdide :) Euro 4'e geçiremediler mesela tarih oldu bu seri artık Avrupa pazarı için globalde devam ama. Vstrom 1000de bu yaşadığım zevki alamadım ben kullanma fırsatım oldu ancak tam zıttını söyleyecek daha fazla insan vardır eminim.

Komik bir tabir olacak ama motosiklet sanki ilk motor seviyesinde. Tamam çok iyi gidiyor ama gaz çok stabil, ne bir öksürme tıksırma veya elden kaçma var. Frenler sakin, gaz sakin, manevra onlara eşlik ediyor. Garip bir motor ama insan seviyor. Bandit 650 sahibiydim ( Hem eski kasa hem yeni kasa ) bu motor garip gerçekten çekiyor kendine beni her binişimde.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar