devir yukselirken cekis dusuyor

Arkadaslar motorum daha yeni ama bir problemim var. Motor tum viteslerde devir yukselirken bir ara cekisi dusuruyo sonra bir anda tekrar cekis gucleniyor. Sanki belli bi devire geldiginde cekis dusup o devri gecince duzeliyormus gibi. Cekis dustugunde devir dusmuyor ama sadece cekis dusuyor. Bunun nedeni ne olabilir. Motor enjeksiyonlu gaz akisiyla ilgili olabilirmi.

Benim başıma 4. viteste falan geliyordu devir 8-10 bin arası sanki debriyaja bas çek yapıyorsun kimi ama daha keskin ilk yemiyor gazı bir anda yiyor Motorumda yazıyor zaten benim resmin altında.

motorların devir saati ateşleme sırasına bağlıdır,
şöyle düşün,
5 bin devirde dakikada 5 bin kere ateşliyor demek,
yani devir düşmüyor ise motor gitmesi gerekir,
tabii kesiciye girmiyor ise,
eğer bağırıyor ve sonrasında kavrıyor ise debriyajında sorun olabilir,

arada yapıyor ise karbüratöründe pislik olabilir,

Motorcuya git diyaframı değiştirsin ve güzel bir karbüratör ayarı yapsın sonra canavar gibi çıkacak o yokuşları :cat:

Büyük ihtimal debriyaj kaçırıyor.Balatalar eskimiş olabilir.

Adam motor enjeksiyonlu demiş, siz karbüratörden bahsediyorsunuz?!...

Arkadaslar ilk vitesli motor deneyimim bu motor. Haliyle ogrenme asamasinda debriyaji zorlamis olabilirim. Bir defasinda da yokustan ortalama 50-60 la inerken vitesi bosa aldim sanip debriyaji biraktim ve bi anda arka teker kilitledi bende refleks olarak debriyaji siktim. Sonra bi problem farketmedim. Bunlara bagli olabirmi veya hasar olustuysada debriyaj balatasimi gitmistir. Motor 500 km de bukadar erken cikarmi bu sorun

Motosikleti
Hero X Pulse 200
bu hyosunglarda 5.500 devirde hızlanırken çekişin bir anda sabitlenmesi daha sonradan öne atılması olayına benzettim ben, ama tabi karbratörlü :)

Arkadaslar ilk vitesli motor deneyimim bu motor. Haliyle ogrenme asamasinda debriyaji zorlamis olabilirim. Bir defasinda da yokustan ortalama 50-60 la inerken vitesi bosa aldim sanip debriyaji biraktim ve bi anda arka teker kilitledi bende refleks olarak debriyaji siktim. Sonra bi problem farketmedim. Bunlara bagli olabirmi veya hasar olustuysada debriyaj balatasimi gitmistir. Motor 500 km de bukadar erken cikarmi bu sorun

bir kereden birsey olmaz, ondan değildir. baska nedenlere bakmak lazım. ama ikinci el olup zaten debriyaj bahane arayacak kadar yıprandıysa
o zaman patlak vermişde olabilir

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar