devir ve sonrası..

Arkadaşlar bugun bır kardesım motorunu sattı.fakat alan kısı plaka vs..istemıyorum ben demış..sımdı bızımkı de halıyle ruhsatı uzerıne almazsa dıye korkuyor..ben noter satışından sonra senı baglamaz gerısı,onemlı olan noter satısıdır senden cıkmıstır dedım ama..bıldıgım kadarı ıle noter satısını gerceklestırdıkten sonra alıcının en gec 1 ay ıcerısınde ruhsatı kendı adına cıkartması gerekıyor..Peki alan kısı noter satısı yapıldıgı halde ruhsatı uzerıne almaz ıse satıcı ıcın ılerıde bır sıkıntı dogarmı?kaza vb..gıbı durumlarda sorumlu kısı alanmıdır?yoksa noter devrınden sonra satıcıdan cıkmısmıdır sorumluluk..?

Arkadaşlar bugun bır kardesım motorunu sattı.fakat alan kısı plaka vs..istemıyorum ben demış..sımdı bızımkı de halıyle ruhsatı uzerıne almazsa dıye korkuyor..ben noter satışından sonra senı baglamaz gerısı,onemlı olan noter satısıdır senden cıkmıstır dedım ama..bıldıgım kadarı ıle noter satısını gerceklestırdıkten sonra alıcının en gec 1 ay ıcerısınde ruhsatı kendı adına cıkartması gerekıyor..Peki alan kısı noter satısı yapıldıgı halde ruhsatı uzerıne almaz ıse satıcı ıcın ılerıde bır sıkıntı dogarmı?kaza vb..gıbı durumlarda sorumlu kısı alanmıdır?yoksa noter devrınden sonra satıcıdan cıkmısmıdır sorumluluk..?

Aynı olay benim başıma geldi. Ben devrini noterden verdim ama adam üzerine almamış üç sene sonra motor bir trafik kazasına karışıyor ve motor un sahibi motoru bırakıp kaçıyor. Motorun pilakasını sorguluyorlar ben çıkıyorum ve karakoldan beni arıyorlar. Ben noter satışı ile birlikte karakola gidiyorum, noter satışında hengi tarihte sattığım filan yazıyor. Noter satışını iyi saklayın eğer sattığınızı ıspatlıyamazsanız başınız çok ağrır.

Noter satışını yaptığınız takdirde sizi hiçbir şekilde bağlamaz. Motoru üzerine almazsa cezasını o kişi çeker. Siz sadece noter satışını saklayın, gerisinden korkmayın; içiniz rahat olsun.

Noter satışını yaptığınız takdirde sizi hiçbir şekilde bağlamaz. Motoru üzerine almazsa cezasını o kişi çeker. Siz sadece noter satışını saklayın, gerisinden korkmayın; içiniz rahat olsun.

Aynen noter satış kağıdın kaybetmeyin yeterli.:cat:Yalnız şu var satış yapıldı değilmi vekalet falan değil

Yani vekalet vardı .O zaman satışın muhakkak yapın ileride dert olur.:cat:

evet vekalet benım adıma..ruhsat sahıbı sehır dısında oldugu ıcın benım adıma cıktı vekalet.noter satısını yapacagız yarın ve teslım edıcez motoru..sanırım sonrası alan kısıye kalmıs bızden cıkıyor

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar