Devir var hareket yok

Merhaba arkadaşlar.Motorumu yaklaşık 1 ay önce aldım.Kanuni bobcat.Fakat çekişinle ilgili biraz sıkıntım var.Mesela biraz serin bi havada çıkıyorum diyelim.ÇEkiş süper.Fakat biraz gazı açtıgımda o şekilde 10 dk gezdikten sonra durup tekrar hareket almak istedigimde motor devir yapıyor ama hareket çok yavaş oluyor.Bu neden olabilir?Bilgisi olan arkadaşların yardımını bekliyorum.Benim aklıma kavramalardan ve hava filtresinden diye geliyor.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
motor balatalarından olabilir arkadasım tabiki debriyaj balatalarından yaylar gergindir bende lüleburgazdanım bu arada:cat: yada soyle birseyde olabılır motorundakı yağ balataları kaydırabılır tabiki bobcat in çalışma şeklini tam olarak gormedım ama aklıma gelenler bunlar

yani sen aynı paraya honda dylan (16bg) almadında çin malı saçma sapan bir motor mu... töbe töbe yaa. kanuni ne hacı onlar ne servisten anlar ne bakımdan, git en kral ustasına sor teknik özelliklerden bişeyi, hiç kimse bişey bilmiyor :)

GKN

yok yok
bobcat kanuninin diğer modellerine benzemez çin malı deildir ve kaliteli bi üretimdir.
yani şavrole lerin kalos ları var camaroları:cat: var
bu ölçüdede fark mevcut
debriyaj balatasına bakma sen çünkü motorunda debiray balatası yok nede olsa otomatik:queen:
kavramayla alakalı bi sorunun var senin
servise bi uğra kayışınla debriyaj tasına bi baksınlar sorun çözülür sanırım
1 aylıksa motor garantiden yaptırırsın:cat:

dostum bu motor skutarmı viteslimi?
skutarsa kayış veya debryaj bilyası dedikleri gitmek üzeredir yani uzatmaları oynuyo.
vitesliyse debryaj balataları bitik veya yanlış yağı kullandiysan kaydırıyo.

Motor scooter.Vitesli değil.Bencede kavramalardan bişey var ama kayıştanda şüpeleniyorum.çok canımı sıkıyo.Devir var hareket yok:S

su sogutmalımı motor? eğer öyleyse içindeki suyu devir dayim etmiyor olabilir.. hararet yapıp motor sıkışıyor olabilir..

yağ soğutmalı motorum.nasıl anlarız peki bu sorunu?

otomatik vitesli motorların hepsinde ilk kalkışta bir boşluk oluyor.bu motorunun birden fırlamaması için özellikle yapılıyor zannedersem..viteslilerde zaten boşa alıyosun vitese takıp gidiyorsun.yani belkide sorun yoktur motorunda.

üzerinde hararet lambası yokmu? en iyisi bi servise göster derim.. uzun boylu bi baksınlar.. bunu servise söylerken utanıp sıkılma buı senin ayıbın değil..

Yok daha öncede bobcat kullandım.Dediğin kısmen doğru ama bu şekilde değil.yani benim durumum garip biraz:)

iyide bu motor su soğutmalı değilmi neden böle bir sorun çıkarsınki ısınınca olur böle problemler bildiğim kadarıyla ama ben anlamadım motoru hiç yakından görmedim ve binmedim

THE_LANCET motor yağ soğutmalı arkadaşım ama bende anlamış değilim.Soğutmdamı bişi var aceba?

deli gibi emin ol o motor ilk çıktığında ilgilendim teknik özellikleriyle sonra soğudum fiyatı görünce:queen:
ama görünüş ve yağ soğutmalı olması gayet güzel ilkdefa duydum böyle bir sorun o yüzden bişeye yardımcı olamıyacağim ama servise yada adı şanı duyulmuş bir ustaya göstermekte fayda var en kısa zamanda göster motora zarar vere bilirsin benden tavsiye :)

Evet bende ikinci el aldım zaten.Bağlamam o kadar parayı ona:)2005 aldım 3.300 e.Dostum fırsat buldumu götürcem.Aklıma takılıyo sorma.

Arkadaşım o motorda iki adet balata bulunur birisi kavrama balatası diğeri debriyaj balatası arka lastik bağlantısındadır bunlarda tabi bunun sistemi tam olarak bilmiyorum acaba debriyaj yağ içindemi çalışıyo yoksa kuru olarak mı bence debriyajla alakalı bişey cunku sogutmayla ilgili olsa motor devir yapmaz ama sen devir yapıyo diyorsun.. baskı yayları sıkıdır yada kavrama balataları bitiyodur motorun

aynı sorun bendede oldu.. benim kavrama kısmı yağlanmış, ondan kaynaklandı..
kasnağın üzerinden falan yağ gelmiyor dimi..motor altından yağ damlatıyormu bi kontrol et..

GKN

hahahahha
yorumlara bak
yok motor şişmiş yok kol çıkmış yok piston deişçekmiş:)
buraya sağlam giren patlak çıkar hee
:)
arkadaşım bu arada 1 hafta olmuş sen haala gitmedinmi servise??
git bi kayışına baktır
bando marka kayışlar var çok ii kavramasına ii
5.000 km falan kullanırsın, 30 ytl japon malı..
servise hadi naşş
yoksa makinan yalan olcak, yorumlara bak :)))))

Forumdan Uzaklaştırıldı
motorun şişiyo olabılır pistonu degıstır

bu nasıl bir sorundur yarebbim :queen:
bu arkadaş motora kumaş pantolon beyaz gömlek üstüne kolsuz süeterle motora binio şişer tabi motoru :mrgreen::mrgreen:

şaka bi yana benim fikrim vitesli oluşundan dolayı ani fırlamasını engellemek amacıyla yapılan fabrika ayarıdır...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar