CBF 150 kullanıyorum, ben de herkes gibi motorumu büyütmek istiyordum ama son hafta gerçekleşen korkunç kazadan sonra ömrümün sonuna kadar en fazla 250 cc kullanmaya karar verdim. Büyük motor = öteki dünyaya açık tarihli bilet.

arkadaşlar o kadar çok motor değiştirdimki inanın bu konuda tecrübeli biriyim 1100zzr sahibide oldum 600 lük gsxr sahibide olum çok gezindim racing chopper v.b ama kendimi buldum crosscuyum ve mükemmel zevk alıyorum cross yaparken nx250 im var çok memnunum
sizlere şunu diyim arkadaşlara hak veriyorum 250cc den ötesi türkiye şartlarında gereksiz
race race derler race ciler çıksında bir dürüst olsun türkiyede basıcak yol varmı yok.. 500cc ve üstü motorlarda yıllık masrafınız en az motor durduğu yerde 2 milyardır onuda söyliyim vergisi sigrotası bakımı osu busu
Üstüne birde araba kadar yakarlar sakın inanmayın motor ekonomikdir odur budur 500 cc nin üstüne çıkdınızmı ekonomiyi unutun buna benim ustamın çok güzel bir örneği var
gittim bir gün usta dedim o zamanda 600 lük gsxr var bu dedim su gibi içiyor benim corsa bundan az yakıyor dedim bir ayar çek dedim gel dedi bana bir hortum gösterdi bunu görüyormusun dedi evet dedim kalın bir hortum sonra elime bir hortum daha verdi incecik minik bir hortum bunu görüyormusun dedi evet dedim şimdi bundan geçicek benzinle senin bu motorundan geçicek benzin bir mi dedi bu neyin dedim boş ver dedi 250 cclik standart bir motorun benzin hortumu dedi yani israf başka bir şey değil israf
250cc türkiye şartlarında idealdir
kaliteli bir 250cc nin maksimum hızı 140 km dir rahat da yapar çok sağlam bir 250 cc ise 160 da yapar misal yamaha fazer 250cc liği türkiyeye yollanmadı sanırsam tvc nin fiero f3 250cc liği var onlarda rahat 160 yapıyor ama ne gerek var
arabayla bile uzun yolda yoldaki dengesizlik dalgalanma yamuk yumuk asfalt kırıklar çıkıklar hayvan leşleri radarlar kamyonlar otobüsler yüzünden iyi bir düşünün bakalım en yüksek kaç km hıza çıkabiliyorsunuz
altınzıdaki motor 300 yapsa bile şartlar yollar buna imkan vermedikden sonra o hız kadranda sağa sola gösterişden başka bir işe yaramaz
bakmayın yıllardır milletin gözünü boyamışlar bir amerika harley marley sen ne bakıyorsun amerikalıya
Amerikanın Yüz Ölçümü : 42. 037. 784 km² (42 milyon km2)
Türkiyenin Yüz ölçümü : 814.578 km2 (814 bin)
aradaki uçurumu siz anlayın amerikanın kuzeyi ile güneyi arasında bırakın saati gün farkı var türkiyenin en kuzey ile en güneyi arasında 1 saat fark var
amerikalı o kadar büyük bir yüz ölçümüne o kadar uzun bir mesafeye yollara tabiki uzun yol yapıcak şişmiycek yüksek hacimli arabadada motordada motora ihtiyaç duyucakdır bu onların iç meselesi
türkiyede bunlara gerek yok türkiyenin en uzak mesafi 1000 km bilemedin 1200km
amerikanın ortalama uzak mesaf 7 bin 8 bin km Genel km 17 milyon kilometrekaredir...
7 bin 8 bin km yola tabiki büyük hacimli motor gerekir birde adamların coğrafyası bizimki gibi değilki en ucunda kutuplar var ortası çöl başı plato karman çorman bir coğrafya haliyle bunlara ancak yüksek hacimli motor dayanır..
türkiyede güzel istikrarlı en iyi her işe gidicek en ideal motor 250 cc dir...
Arkadaşlar ben ingiltere almanya falanda gezdim tamam orda da yüksek hacimli motorlar var ama hepsi amerikan özentisi yani ordakilerde öyle triumpha adam harley davidson montuyla harleyci sakalı bıyığı bırakmış öyle biniyor ama genel gördüğüm avrupada da insalar 250cc nin üstüne çıkmıyor
Bu işler Akıl mantık işi şapkanızı önünüze koyup düşünürseniz anlarsınız
bir ara bir motora başladığınızda açlık oluyor büyütüyorsunua falan sonra uslanınca artık bana yetene binmek en akıl karlısı diyor türkiye gerçeğinide görüyorsunuz her motorcunun dönüp dolaşıcağı cc ler budur 250 falan..
gittim bir gün usta dedim o zamanda 600 lük gsxr var bu dedim su gibi içiyor benim corsa bundan az yakıyor dedim bir ayar çek dedim gel dedi bana bir hortum gösterdi bunu görüyormusun dedi evet dedim kalın bir hortum sonra elime bir hortum daha verdi incecik minik bir hortum bunu görüyormusun dedi evet dedim şimdi bundan geçicek benzinle senin bu motorundan geçicek benzin bir mi dedi bu neyin dedim boş ver dedi 250 cclik standart bir motorun benzin hortumu dedi yani israf başka bir şey değil israf