Devir kısıtlanabilir mi?

Rodajdaki motor için belirli bir devir üstüne çıkmamak lazım sanırım, bunun için devir sınırlandırılabilir mi? Mesela ne kadar gaz verirsek verelim en fazla 5000 devire kadar çalışması mümkün mü?

elektronik gaz kolu varsa yeni yazılımla halledilir; ama o masrafa değmez.

yarı devrin üstüne çıkma, bileğine o kadar da hakim olamıyorsan zaten motor işine hiç girişme.

Rodajdaki motor için belirli bir devir üstüne çıkmamak lazım sanırım, bunun için devir sınırlandırılabilir mi? Mesela ne kadar gaz verirsek verelim en fazla 5000 devire kadar çalışması mümkün mü?
Yeni motosikletlerin teknolojileriyle böyle şeyler mümkün örn: Raider'ın eco modunda bildiğim kadarıyla 8bin deviri geçmiyor onu beyinden 5-6bin devire kadar düşürebilirsin . 1000KMye kadar dayanmak yerine beyine yazılım için 4-5bin vermek saçma geliyor bana.

Arkadaşlar siz beni bir an önce rodajı bitirip gazlamaya çalışan bir ergen olarak yorumlamışsınız ama amacım bu değil. Motorda çok çok çok yeni olduğum için tam olarak gaz hassasiyetini ayarlayamıyorum. Ani bir durumda elim kayabilir vs. diye devirini ufak bir süre kısık şekilde kullanmak istiyorum.

Arkadaşlar siz beni bir an önce rodajı bitirip gazlamaya çalışan bir ergen olarak yorumlamışsınız ama amacım bu değil. Motorda çok çok çok yeni olduğum için tam olarak gaz hassasiyetini ayarlayamıyorum. Ani bir durumda elim kayabilir vs. diye devirini ufak bir süre kısık şekilde kullanmak istiyorum.
Zihni Sinir Pırocesi.
r3yq36s.jpg

Rodajdaki olay 5000 devirin üzerine çıkıp çıkmamak değil. 5000 devire limitledikten sonra sürekli hart hurt sert gaz açarsan da zararlı. Önemli olan motora kibar davranmak. Gaz kolunu yavaşça açmak, yavaşça kapatmak. Yoksa devir 5001 oldu diye rodaj çöp olmuyor.

Rodajı bir bakıma sürücünün de yeni motosikletine alışması olarak mecazi anlamda yorumlayabiliriz. Sizin şu an yeterli gaz hassasiyetinizin olmaması da motorunuza henüz alışamadığınızı gösteriyor. Üzülmeyin ve bol bol sürün, alışacaksınız.

En bilinen yanlışlardan biridir...

Rodajda her devire çıkılır, hatta rodajın sonlarına doğru makineye yüksek devirleri göstermek (redline değil tabii) istenen bir durumdur, lakin buradaki nüans, bu devirlere ani inip çıkmak yerine, yavaşça ivmelenmek ve sonrasında yüksek devirde fazlaca sürmeden yine yavaşça devir düşürmektir. Kısaca ani hızlanma ve yavaşlamalardan kaçındığınız sürece sorun olmayacaktır. Ayrıca motosikleti mümkün olduğunca kompresyona sokmadan yavaşlamanız önemlidir. Bir diğer nokta motorunuzun karakteristiği. Bazı motosikletler için 5000 devir yüksek olabilir iken, bazıları için orta devirlerdir. Kısaca rodaj döneminde motosikletinizi çok zorlamadığınız ve bilinçli kullandığınız sürece sorun yaşama olasılığınız yoktur. Keyifle kullanın, çok takmayın bu meseleyi...

Bu söylediğime kızacaksın belki ama, ani durumda elin kayacak ve motosikletini istemediğin devirlere çıkartabilecek bir durumla karşılaşacaksan motosiklet veya o motosikleti kullanmamalısın.

Ha bence durum böyle değil, sen böyle bir şey olursa diye olmayan bir korku yaşıyorsun, sebebi de muhtemelen rodajla ilgili duyduğun yanlış yunluş şeyler. Motosikletinin ne olduğuna göre değişecek bir konu olmakla birlikte, 5000rpm üstüne çıktın diye rodajına bir şey olmaz, hatta çok büyük ihtimalle de çıkman gerekiyordur aslında o devrin üstüne, ama bu da başka bir sayfalarca sürecek tartışma konusu.

Ezcümle, yaşadığın kaygıyı kenara bırak, her şey hallolur.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar