- Konu Yazar
Rodajdaki motor için belirli bir devir üstüne çıkmamak lazım sanırım, bunun için devir sınırlandırılabilir mi? Mesela ne kadar gaz verirsek verelim en fazla 5000 devire kadar çalışması mümkün mü?
Yeni motosikletlerin teknolojileriyle böyle şeyler mümkün örn: Raider'ın eco modunda bildiğim kadarıyla 8bin deviri geçmiyor onu beyinden 5-6bin devire kadar düşürebilirsin . 1000KMye kadar dayanmak yerine beyine yazılım için 4-5bin vermek saçma geliyor bana.Rodajdaki motor için belirli bir devir üstüne çıkmamak lazım sanırım, bunun için devir sınırlandırılabilir mi? Mesela ne kadar gaz verirsek verelim en fazla 5000 devire kadar çalışması mümkün mü?
Zihni Sinir Pırocesi.Arkadaşlar siz beni bir an önce rodajı bitirip gazlamaya çalışan bir ergen olarak yorumlamışsınız ama amacım bu değil. Motorda çok çok çok yeni olduğum için tam olarak gaz hassasiyetini ayarlayamıyorum. Ani bir durumda elim kayabilir vs. diye devirini ufak bir süre kısık şekilde kullanmak istiyorum.
Rodajdaki olay 5000 devirin üzerine çıkıp çıkmamak değil. 5000 devire limitledikten sonra sürekli hart hurt sert gaz açarsan da zararlı. Önemli olan motora kibar davranmak. Gaz kolunu yavaşça açmak, yavaşça kapatmak. Yoksa devir 5001 oldu diye rodaj çöp olmuyor.Rodajdaki motor için belirli bir devir üstüne çıkmamak lazım sanırım, bunun için devir sınırlandırılabilir mi? Mesela ne kadar gaz verirsek verelim en fazla 5000 devire kadar çalışması mümkün mü?
En bilinen yanlışlardan biridir...Rodajdaki motor için belirli bir devir üstüne çıkmamak lazım sanırım, bunun için devir sınırlandırılabilir mi? Mesela ne kadar gaz verirsek verelim en fazla 5000 devire kadar çalışması mümkün mü?
Bu söylediğime kızacaksın belki ama, ani durumda elin kayacak ve motosikletini istemediğin devirlere çıkartabilecek bir durumla karşılaşacaksan motosiklet veya o motosikleti kullanmamalısın.Arkadaşlar siz beni bir an önce rodajı bitirip gazlamaya çalışan bir ergen olarak yorumlamışsınız ama amacım bu değil. Motorda çok çok çok yeni olduğum için tam olarak gaz hassasiyetini ayarlayamıyorum. Ani bir durumda elim kayabilir vs. diye devirini ufak bir süre kısık şekilde kullanmak istiyorum.