Devir kesici hakkında.

Merhabalar. Sormak istediğim konu devir kesici sistemi ile ilgili. Şöyleki bu sistemin çalışma prensibi ve hangi tip motorlara uygulanabileceği konusunda bilgisi olan arkadaşlardan, abilerden yardımlarını esirgememelerini rica ediyorum. :) Özellikle karbüratörlü motorda devir kesici olmaz diye birşey duydum ama doğrumudur değilmidir? Doğru değilse çalışma sistemi nedir? Enjeksiyonlu motorlarda da yine aynı şekilde çalışma sistemi nasıldır? Teşekkür ederim. :)

belli bir devirden sonra ateşlemeyi kesiyor sanırım. bunun için beyin gerekli. ama karbratörlü makineye mekanik şekilde devir kesici yapılabilir. :mrgreen:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
mesela benim motorda 4 .vitesde redlinea girdiğinde motor bi anda yavaşlamaya başlıyor yokuş yukarı bi yerden 3le çıkarken vites büyük geliyor bi anda kendisi 2 ye atıyor :D

devir kesici karbüratörlü motorda olmayacak diye bişey yok hertürlü motorda olabilir;
devir kesici çok yüksek devirde devreye girer,beyinden ateşlemenin elektiriğini bir keser bir verir,amacı motorun daha fazla devirlenmesini ve motora zarar verilmesini engellemektir.:cat:

mesela benim motorda 4 .vitesde redlinea girdiğinde motor bi anda yavaşlamaya başlıyor yokuş yukarı bi yerden 3le çıkarken vites büyük geliyor bi anda kendisi 2 ye atıyor :D

hehehehe :)

senin sorunun şanzumanla :)
motorun vitesten düşüyor demek oluyor o düşüş :)
motor kendi ayarlayamaz yokuş çıkışlarında vitesleri :)

Ama Güzelmiş :)
Motor yolu bulduğu zaman kendi 4.5 yapsın yokuşlardada zorlamaya göre vites geçişleri yapsın :)

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
hehehehe :)

senin sorunun şanzumanla :)
motorun vitesten düşüyor demek oluyor o düşüş :)
motor kendi ayarlayamaz yokuş çıkışlarında vitesleri :)

Ama Güzelmiş :)
Motor yolu bulduğu zaman kendi 4.5 yapsın yokuşlardada zorlamaya göre vites geçişleri yapsın :)

özel bir motor :D

Devir kesicinin sesine hastayım bende :) Motosikletleri bilmiyorum ama şimdiki arabalarda Masraf olmasın diye Devir kesici yerine Gaz pedalının altına '' TOKMAK '' koymak suretiyle deviri sabitliyebiliyorlar ama o zamanda sesi elektrik süpürgesi gibi oluyo :))

ateşleme ile ilgili oldugu gibi devir kesiciye giren bir araç silkeleme yapar. senin scooterde olacagını sanmam

arkadaşlar konuyu hortlattım ama nasıl baglanıyor araştırdıgıma göre bobin e giden istop kablosuna röle ilave ederek yapılabiliyormuş yardımlarınızı esirgemeyin :)

Konunun hortladıği iyi olmuş.Nasıl yapıldığını bilen eden varsa anlatabilirse çok yararlı olur.

bu role ile yapılan sistemin devirle bir alakası yok o tofaşlara tetikli korna rolesiyle bağlanır ve düğmeye basınca devreye girer devirle alakalı değildir
kendinden kesiciye girmesi orjinal gibi olur http://www.dynatekuk.com/drag_racing_rev_limiter.html bu sitede var bu aletten lazım bize

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:49 ----------

http://www.dynatekuk.com/drag_racing_rev_limiter.html

Role ile filan olmaz o iş. Devir kesici diye bir parça da yoktur . Motorun atesleme beynini kontrol eden yazilimdir devir kesici.

Tamam iste bize elektronik olmiyacagi icin dugmeye basip devreye giren role lazim baglantilari nasil kac role gerekli

vutututu şeklinde yani :) ben bı ara sanayıde sorusturdum adam 50 liraya bağlarım dedi...pahalı geldi bağlatmadım bende.

aynen öyle :D röle elimde mevcut 30-85-86-87-87a uçları bu röle yi istop baglayacagımı biliyorum ama geri kalan nereye takılacagını bilmiyorum bi şema yada anlatan bi arkadaş lazım kısacası :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:53 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:36 ----------

Arkadaslar help me :p

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar