Devasal Elektrik Zammı.

Motosikleti
D400
Forumda konusu acılmamıs cıdden sasırdım :)

Guzel zam yaptılar. Bu kadar yüzsüzlüğü de beklemiyordum parca parca yaparlar diyordum ama tek defada yaptılar helal olsun.

0 - 150 KW arası %50 zam

150 ve sonrası %126 zam.

150 KW söyle acıklayım bir evde klima vs. calısmaz ise sadece aksamdan aksama tv calısır, haftada 1 camasır haftada 2-3 bulasık yıkanır ise ortalama 120 KW harcıyorsunuz.

Fırın, ürün, klima actıgınız anda 150kw i gecmiş olacaksınız.

https://www.haberturk.com/elektrige-zam-2022-elektrik-zammi-ne-kadar-yuzde-kac-iste-ticarethane-ve-hane-tipi-elektrik-zammi-3302278-ekonomi

Luc

Başlığı düzeltmeni rica ederim. Devasal diye bir terim yok Türkçe'de.

Geçen ay 212tl fatura ödemişim.Toplam 232Kw enerji kullanmışım.
Aynı Kw kullanırsam yeni faturam.480.5 Tl olacak görünüyor.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Geçen ay 460 lira ödemişim, bu ay bin liranın altında fatura gelirse sevinicem.

Motosikleti
CBR 125 R 2014
Her zaman ki gibi hükümetimiz bize kazığını salladı. Bekliyordum bu işten bir dandiklik çıkacağını ama bu kadar daşşak geçeceklerini beklemiyordum.

Haydi halaya.

Bakan da diyor ki "Zam da geldiği gibi gider. Dolara yaptığımızı zama da yaparız". Doları dış güç çıkarttı, zamı dış güç mü yaptı? Veya doları çıkartan dış güç değil miydi?

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Bence başkanımız "böyle şey olmaz" deyip zammı geri çekecek. Biz de şükür edeceğiz. Olay o.

F54

babamın elektrik dükkanı var beni enerji bakanı yapın :)

yec

Motosikleti
Joymax Z+ 250
Zam yok. Tarife değişikliği var.

Az kullanan çok , çok kullanan daha çok ödeyecek.
Mevcut durumda sıkıntı milli gelirimiz düştü ama hiç birimiz gördüğünden geri kalmak istemiyor.
Mesela esnaf hala 5 kişi çalışıyor dolayısı ile kuru,pilav 25 tl oysa bu gelirde iken lokantada ya usta tek olurdu ya en fazla yanına bir yardımcı.
Evlerde kullan at kağıt ürünleri vb gırla.Evler ışıl ışıl , 4 kişi varsa 4 oda yanıyor.
Zamanla alışılacak.Seçimlerin sonuçlarına ve etkilerine.

Son düzenleme:
Saatte 200 wattan fazla harcarsanız aylık 150 kwh sınırını aşmış oluyorsunuz. Yani normal bir ev için 2. kademeye geçmemek imkansız.

İkinci kademe için Aralık ayında faturan 142tl yada altındaysa 150kw yi geçmemişin demektir.

Az kullanan çok , çok kullanan daha çok ödeyecek.
Mevcut durumda sıkıntı milli gelirimiz düştü ama hiç birimiz gördüğünden geri kalmak istemiyor.
Mesela esnaf hala 5 kişi çalışıyor dolayısı ile kuru,pilav 25 tl oysa bu gelirde iken lokantada ya usta tek olurdu ya en fazla yanına bir yardımcı.
Evlerde kullan at kağıt ürünleri vb gırla.Evler ışıl ışıl , 4 kişi varsa 4 oda yanıyor.
Zamanla alışılacak.Seçimlerin sonuçlarına ve etkilerine.
Dayılar haklı, tuvalet kağıdı da neymiş, eskiden taş vardı, yaprak vardı. Neyimize yetmiyor ?

yahu 4.5 senedir boşuna mı yazdık çizdik
bu gidişle gene iyi günlerimiz
tasarruf yapabildiğimiz kadar yapacağız, bu günler için ne borçlandım ,nede israfa girdim ,çok sevdiğim arada gazladığım büyük motorlarımı bile sattım geçen dediğim de bu günler ve daha kötü günler içindi, bu yangın bana ve benim gibilere de gelecek ,sadece bekliyoruz
yandaş olup ta götürenler zaten etkilenmez, yedi sülalesine yetecek parayı biriktirdi onlar
olan gene bize olacak

ağustos böceği karınca misali karınca olan kazanır

fazlada takmamak lazım insan depresyona giriyor 100 cc motorunu 1000 cc gibi sür :D onu bile bulamayabiliriz keyfini çıkar

Kişisel olarak, AKP ilk iş başına geldiğinde bu günlerin geleceğini öngördüm, çocuklarımın eğitimini yabancı dil ve yurtdışında geçerli meslekler üzerine yaptırdım, çok da iyi yaptım, hiç borca girmedim, tasarruflarımı döviz üzerine yaptım , işletme masrafı az ev-otomobil aldım, bu günleri daha kolay atlatabileyim diye. Şimdilik sıkıntım yok, rüzgarın dinmesini bekliyorum.

sadece son yapılan zam değil 2021 yılı içerisinde yapılan parça parça zamlar yapıldı, ama sorarsan yıllık enflasyon %36, aralık ayı enflasyon hesabına girmesin memura emekliye daha düşük zam yapalım diyerek zamları 31 aralık gece yarısından sonra açıklamak gibi kurnazlıkları yutan var mı bilmiyorum, göz göre göre vatandaşını dolandırıyor bu hükümet, bana göre bu belayı iyice yaşayalım ilerisi için ders olsun herkese.

sadece son yapılan zam değil 2021 yılı içerisinde yapılan parça parça zamlar yapıldı, ama sorarsan yıllık enflasyon %36, aralık ayı enflasyon hesabına girmesin memura emekliye daha düşük zam yapalım diyerek zamları 31 aralık gece yarısından sonra açıklamak gibi kurnazlıkları yutan var mı bilmiyorum, göz göre göre vatandaşını dolandırıyor bu hükümet, bana göre bu belayı iyice yaşayalım ilerisi için ders olsun herkese.

Yutan olmasa hala oyu %30 olur mu?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar