Devamlı Ses Yapan Ön Fren Balatası

Arkadaşlar selam,

Motorum 2bin kmdeyken ön fren balatamdan ses gelmeye başladı, bu ses teker döndükçe düzenli olarak gıyyc gıyyc şeklinde (paslanmış kapı menteşelerinden çıkan ses gibi) geliyordu ve bu ses bir süre sonra çoğalıp daha seri ve rahatsız edici tonlarda çıkmaya başlayınca motorun orjinal ön fren balatasını aldım sıfır olarak ve değiştirdim.. Değiştirdiğim andan itibaren ses kesildi ve bir daha tekrarlamaz derken bin km kadar sonra yeni balatada tekrar aynı sesi yapmaya başladı:silent: Ben yine aynı balatadan alsam değiştirsem bir süre sonra bu ses tekrar olacak burası kesin.

Şimdi sizlere sorum, aynı marka model diğer motorlarda böyle genel bir sıkıntı yaşanmazken ve ben balatayı yenisi ile değiştirmeme rağmen bu sese neden olan ne olabilir. Önerilerinizi, tavsiyelerinizi bekliyorum..

Sağlıcakla...

bin km de bende aynı şikayet ile gittim garanti den ön arka disk balata seti değişti(en azından ben öyle biliyorum)
dediğin gibi bin km sonra yani motorumun iki bininci km sinden itibaren gene aynı ses oluştu
mondial in genelde scooter modellerinde oluyormuş bu sıkıntı diğer konu başlıklarında okumuştum.kronik bişey bu scooter lerde
ama mct de yapması enteresan(belki de değildir ) :mrgreen:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Senin dediğin sesin aynısı benim ön frende var.Benimki ön disk frenden galiba.Sürerken gart gart ses geliyor motorcuya 3 kere gitti yapamadı.Artık ön disk fren mi ister ön tarafı komple mi değiştirir ona kalmış birşey.Fabrikadan getirtsin artık.

burak bi hafta sonu bi yerde buluşalım bakalım olurmu??ybr de de bir arkadaşım bahsetmişti balataları merkezleyen sac yaylar sürtüyordu.hallettik..seninkinide hallederiz sanırım..
zoru başarırız ama imkansız biraz zaman alır:p

burak bi hafta sonu bi yerde buluşalım bakalım olurmu??ybr de de bir arkadaşım bahsetmişti balataları merkezleyen sac yaylar sürtüyordu.hallettik..seninkinide hallederiz sanırım..
zoru başarırız ama imkansız biraz zaman alır:p

abi benm 2008 ybrninde ön balatadan ses geliyor sürtme sesi ama cıyk diye değil fıst fıst fıst diyebalata değştirdim yine o ses geliyor yha o senin dediğin saç yaylardan kaynaklanıyor olabilir mi ?

Mondial'dekiler kabul ettiler mi sesin varlığını Burak?

Hocam kabul ediyorlardı fakat inanmak istemiyorlardı çözümü olmayacak yada zor birşey olacak diye:) bende heryerini denedim bir tek geriye ön fren balatası kaldı, aldım oradan değiştirdim ses falan kalmadı ama dediğim gibi bir süre sonra tekerrür etti.. neden oluyor balata mı şişiyor, şişiyorsa ne sebepten şişer bilmiyorum..

O balatayı ince zımpara ile zımparalama olayını duymuştum bir yerden daha eğer kesin çözüm olacaksa onuda yapabilirim.

sametcim vallahi olabilir görüşüp bir bakabiliriz, o kadar sorun çıkartıyor motor fakat çözümü olan şeyler olduğundan halledilebildiğinden dolayı pek sıkıntı yapmıyorum ama bu tarz sesler sorunlar sinirini bozuyor adamın:)

abi benm 2008 ybrninde ön balatadan ses geliyor sürtme sesi ama cıyk diye değil fıst fıst fıst diyebalata değştirdim yine o ses geliyor yha o senin dediğin saç yaylardan kaynaklanıyor olabilir mi ?

şimdi cıykcıyk la fıst fıst fıst sesleri ayrı olmakla beraber cıykın fısttan daha tehlikeli....:queen::queen::queen:
alemsin bilader ya...
bahsettiğin ses diskin kalipere sürtmesine benziyor sanki.kaliper alüminyum olduğu için cıyklayamıyor.diskin kaliperin içine girdiği noktaya tam karşısından bak.sağ sol boşlukları eşitmi?genelde bi tarafa daha yakın durabiliyorlar..eğer öyleyse ince bir pul ile ortalayabilirsin.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:59 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:56 ----------

Hocam kabul ediyorlardı fakat inanmak istemiyorlardı çözümü olmayacak yada zor birşey olacak diye:) bende heryerini denedim bir tek geriye ön fren balatası kaldı, aldım oradan değiştirdim ses falan kalmadı ama dediğim gibi bir süre sonra tekerrür etti.. neden oluyor balata mı şişiyor, şişiyorsa ne sebepten şişer bilmiyorum..

O balatayı ince zımpara ile zımparalama olayını duymuştum bir yerden daha eğer kesin çözüm olacaksa onuda yapabilirim.

sametcim vallahi olabilir görüşüp bir bakabiliriz, o kadar sorun çıkartıyor motor fakat çözümü olan şeyler olduğundan halledilebildiğinden dolayı pek sıkıntı yapmıyorum ama bu tarz sesler sorunlar sinirini bozuyor adamın:)

tabiki sıkıntı dediğin ufak tafak olsun.alternatif tamir yollarıda uygulanabilir..
ben yzf ye yamahadan ön balata sordum.çift disk. geçen sene 270 tl dediler.işte asıl sıkıntı burada dostum.:p
kucaklarına düşmeyesin.ama Samet yermi? yemez tabi...

kardeşim ön fren balatasından gelen ses gıygıy diye paslanmış kapı menteşesi sesi ise bu çok basittir %99 balatan tozlanmış veya balatanın arasına ufak kum büyüklüğünde yabancı maddeler girmiş demektir balata temizleme spreyi al balatalarına sık %100 geçer
geri kalan %1 ihtimal ise aldığın balata kaliteli değildir o yüzden diske süründükçe ses yapar
ha bi ihtimal diskin eğik olabilir onada yapacak bişi yok
ama dediğim gibi balata temizleme spreyi mutlaka dene bendede sürekli aynı sorun oluyo her 300 veya 400 km de bir kullanıyorum

kardeşim ön fren balatasından gelen ses gıygıy diye paslanmış kapı menteşesi sesi ise bu çok basittir %99 balatan tozlanmış veya balatanın arasına ufak kum büyüklüğünde yabancı maddeler girmiş demektir balata temizleme spreyi al balatalarına sık %100 geçer
geri kalan %1 ihtimal ise aldığın balata kaliteli değildir o yüzden diske süründükçe ses yapar
ha bi ihtimal diskin eğik olabilir onada yapacak bişi yok
ama dediğim gibi balata temizleme spreyi mutlaka dene bendede sürekli aynı sorun oluyo her 300 veya 400 km de bir kullanıyorum

dostum hadi diyelimki ilk balatam 2bin km sonra tozlandı yada yabancı madde vs.. girdi, balatayı değiştirdim bin km sonra tekrar aynı sorun oldu bunun olma ihtimalide çok düşük fakat mutlaka deniycem balata temizleme spreyini.. bu spreyi tam olarak ne şekilde uyguluyorsun peki ve hangi markayı önerirsin ?
diskin çok minikte olsa yamulabilmesi mümkün fakat bunu bende düşündüğümde balatayı değiştirdiğim zaman bin km beklemeden tekrar ses yapardı diye düşündüm o yüzden diskin yamuk olma ihtimali pek yok gibi

O iş tozdan vs. den dolayı olmuyor..
Ben de denemiştim Burak'ın motorunu, bence diskle ilgili bir problem var..Balata bir miktar aşındıktan sonra tekrar aynı sesi yapıyorsa başka açıklması yok zira..

Bir şekilde garantiden değiştirmeye bak bence..

şimdi cıykcıyk la fıst fıst fıst sesleri ayrı olmakla beraber cıykın fısttan daha tehlikeli....:queen::queen::queen:
alemsin bilader ya...
bahsettiğin ses diskin kalipere sürtmesine benziyor sanki.kaliper alüminyum olduğu için cıyklayamıyor.diskin kaliperin içine girdiği noktaya tam karşısından bak.sağ sol boşlukları eşitmi?genelde bi tarafa daha yakın durabiliyorlar..eğer öyleyse ince bir pul ile ortalayabilirsin.

sağol abi eve gidince bi bakim : )

toz spreyi 100 200km kesiyor sesi max sonra aynen devam, sorunu olan arkadaşlarda yani

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar