Slava,
İmkanın varsa ya özel ders alarak ya da kursta motorsiklet kullanmayı öğren. Sonra ehliyetini eline bir al. Süleyman Memnun'un okuduğum bir yazısına göre, motorsikletini alıp evine götürebilecek kadar öğrettiklerini iddia ediyor. Ben şahsen 3 günlük tecrübe ile ana yola çıkmazdım. Fakat nereden alacağını ve nereye götüreceğini bilmiyorum, belki sana uygun olur.
Motorsikleti aldığın yer, özellikle aynı zamanda servis ise, mutlaka motor taşımada kullanılan bir araca sahip olacaktır. Bununla motoru adresine getirebilirler.
Motorsiklet kullanmayı bilen ehliyetli bir arkadaşın seninle gelip motorsikletini kullanabilir vs.
Bu arada ben kimseyle tartışmıyorum. Dediğim yanlış anlaşılmasın diye daha detaylı anlattım. 'Aksesuar' ın talihsiz bir kelime olduğunun farkındayım. Ben de çoğu zaman tam o lafı kullanacakken başka bir lafla değiştirip son anda kurtarıyorum. Fakat bu kelimeleri Türkçe'ye sokan ve dolayısıyla sorumlusu olan da yine bizleriz.
Bir başka hatırlatmak istediğim konu da şu. Gördüğüm kadarıyla gözden kaçıyor. Motorsiklet kullanan, yıllarca tecrübesi olan insanlar bile sürekli bir sonraki motorlarının hayalini kurarak yaşarlar. Bir motorsikleti olmak gibi, motorsiklet alacak olmak, o konuda araştırma yapmak, gidip bayilerde motorsikletlere oturmak, dergileri karıştırıp modelleri tanımaya çalışmak, kısaca motorsiklet almadan önce yapılması gereken herşey de motorsiklet sürücüsü için ayrı bir zevktir. İlk motoru alacakken sabırsız olmak son derece doğaldır. Ama yine de biraz keyfini çıkarmaya çalış. Bunu "illa motorsiklet almam lazım hemen" gibi düşünmek yerine, tadını çıkararak yapılması gereken ön çalışma olarak görmelisin ki hem en uygun motorsikleti seçesin, hem de en iyi koşullarda bu motorsikleti edinesin.
Biz de abim ve ben çok heyecanlı olduğumuz için 1993 senesinde kazıkların en büyüklerini yiyerek almıştık ilk motorsikletimizi. Kullanmayı falan da bilmiyorduk tabi haliyle. Fakat şimdiye kadar herkesin öğrenmiş olması gerektiği gibi, "Hayat her şeyi kendi hatalarından öğrenmek için çok kısa".
Başarılar. Herkese iyi sürüşler.
Oktay