dereye ucan motor bırdaha calısırmı?

demesı kolayda gelde cıkar bı cekıcı tutmam gerek daha aılemın haberı yok sımdı cıkarcam motoru noldu dıcekler zaten bızımkıler ıkıteker dusmanı ben motoru cıkarsam evdekıler hurdacıya satar valla bu aksam cıkarcam bakalım ne halde cıkıcak zaten bı motor parası masraf cıkarsa tekrar dereye atarım o motoru gıderım baska alırım

Süper Moderatör (BBRR)
arkadaşım senden bi ricamız olacak hem motoru dere içinde hemde çıkartırken resimlersen çok seviniriz ..bölece ilerde başına bu sorun gelecek arkadaşlarada rehber olmuş olur..bu arada cidden geçmiş olsun ..hani demişsinya arkadaşlar çok güldü diye..sakın kızma valla burda olsa ve arkadaşımın yara bere almadan çıktığını görsem bende çok gülerim

demesı kolayda gelde cıkar bı cekıcı tutmam gerek daha aılemın haberı yok sımdı cıkarcam motoru noldu dıcekler zaten bızımkıler ıkıteker dusmanı ben motoru cıkarsam evdekıler hurdacıya satar valla bu aksam cıkarcam bakalım ne halde cıkıcak zaten bı motor parası masraf cıkarsa tekrar dereye atarım o motoru gıderım baska alırım

hııımm şu mesele valla çıkar da ne zaman çıkarırsan çıkar
yoksam çalışır mı diye spormana gerek kalmayacak :pale:
evet foto beklioruz :cat:

spormana = sormana olacak. anladınız siz onu :cherry:

Son düzenleme:
fazla tutmada zaturreye cevirmesin yazik gunah:cherry: , bu arada cok gecmis olsun

aksam iş cıkısında gıdıcem cıkarmaya aksamın o karanlıgında ne kadar guzel cıkar foto bılemem ama cıkardıktan sonrakı halını cekerım ne guzel pırıl pırıl olmustur sımdı yıkama derdım olmayacak inşallah fazla masraf cıkmaz yarın motorun durumunu yazarım ama foto işi bellı olmazsadece cekıcının ısıkları olacak bu arada ben motorun yerını belırlemıstım ama akıntının goturme ıhtımalı varmıdır eger akıntıdan gıderse bulamam yarın sonucları soylerım

Motosikleti
Honda CBF 150, CF Moto MT 650
aksam iş cıkısında gıdıcem cıkarmaya aksamın o karanlıgında ne kadar guzel cıkar foto bılemem ama cıkardıktan sonrakı halını cekerım ne guzel pırıl pırıl olmustur sımdı yıkama derdım olmayacak inşallah fazla masraf cıkmaz yarın motorun durumunu yazarım ama foto işi bellı olmazsadece cekıcının ısıkları olacak bu arada ben motorun yerını belırlemıstım ama akıntının goturme ıhtımalı varmıdır eger akıntıdan gıderse bulamam yarın sonucları soylerım

sabırsızlıkla resimleri bekliyorum valla

Bir olta al,ucuna benzinli üstübü bağla,salla dereye kokuyu duyan motor oltaya gelecektir.

Şaka bir yana,sadece su değil derenin getirdiği ince çamur,motorun her yerine girer.
Tekerlek rulmanları kapaklıdır onlar değişecek,heryere su dolmuştur,motorun şase profillerinin içi dahi.Tamamen,her bir vidasına kadar dağıtıp tekrar toplamak lazım.
Geçmiş olsun.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
dostum kusura bakma ama......muahahahahahahahahahahah
zuhahhahahahahhaha
nıhahahahhahhahha :queen: :queen: :queen:
sen anladın ne demek ıstedımı..... muahahahahhaha
yahu cıkar motoru bı ateş yak at içine motoru iyice kuruduktan sonra cıkar calısır o......merak etme....muahahahahahahha

not:..ben olayı cok ıyı bılıom....ayrıntılı sekılde konustum....
kımse öle dedım ıcın kızmasın.....

Son düzenleme:
tertıbım gec sen dalganı gec motoru bı cıkartayım hayırlısıyla bakalım ne halde

usta dereye nasil ucmayi basardin cok merak ettim :mrgreen: .
kesinlikle motorun icinede su kacmistir,motoru sokmende gerekebilir,hareketli parcalarin tamamen temizlenip yaglanmasi lazim.yoksa bir sure sonra kuflenme yapar.lastiklerin o kadar sure suyu yediyse,uzerine guneside yedimi cok daha kisa surede biter,yani kisa bir sure sonra yeni lastik masrafi cikacak.cin mali nikelajlarinda omru dolmustur herhalde.
anlaycagin motoru cikarsan bile masrafi ve zahmeti biraz kalin olcak tahminim.

ayrica foto bekliyorum kesinlikle :) :)

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
usta dereye nasil ucmayi basardin cok merak ettim :mrgreen: .
kesinlikle motorun icinede su kacmistir,motoru sokmende gerekebilir,hareketli parcalarin tamamen temizlenip yaglanmasi lazim.yoksa bir sure sonra kuflenme yapar.lastiklerin o kadar sure suyu yediyse,uzerine guneside yedimi cok daha kisa surede biter,yani kisa bir sure sonra yeni lastik masrafi cikacak.cin mali nikelajlarinda omru dolmustur herhalde.
anlaycagin motoru cikarsan bile masrafi ve zahmeti biraz kalin olcak tahminim.

ayrica foto bekliyorum kesinlikle :) :)

tertip dıkkatını cekerım.....çin malı dedı arkadas....
sen ne demek ıstedımı cok ıyı anladın....

İHTİYAR;670993' Alıntı:
Bir olta al,ucuna benzinli üstübü bağla,salla dereye kokuyu duyan motor oltaya gelecektir.

bu arada motorun düştüğü deredeki bir japon balığı ile tatlı su kefali arasında geçen konuşma şöledir..

Tatlı Su Kefali (TSK)
Japon Balığı (JB)

:queen: :queen: :queen: :queen: Abi yorumlar süper... :cherry: :p :mrgreen:

---

Geçmiş olsun.
Kazanın ardından , birkaç saat içinde çıkarsaydın daha az masraf olurdu.

Arkadaşların da dediği gibi bütün parçaların tek tek sökülüp temizlenmesi gerekecek. Mekanik aksamların benzinle temizlenmesi ve yağlanması da ayrı zahmet gerektirir.
Yine silindir pistona kadar her parçanın açılması oldukça vakit alır ve zahmetli iş...

Ayrıca bazı parçaların değişmesi kaçınılmaz olacaktır.

( Motordan anlamıyosan çok masraf olacak! )

Moderatör
$oyle bir varsayim atsam ortaya;
Arkada$imiz motoru dereden cikarsa, az nemli ruzgarli ve sicak bir ortamda kurutsa 2-3 gun.. Sonra elektrik aksamini kontrol etmek kaidesiyle mar$a bassa..
1- Motorun icindeki bu pislik zamanla di$ari atilir mi ?
2- Evet motor cok cabuk a$inir, piston,segman vs. ister kisa zamanda ama hemen $imdi komple motoru dagitmaktan daha az masrafli degil midir ?
3- Sonucunu bilemiyorum, sadece varsayimdi :)

elbette çalışır:cat:
önemli olan su da ne kadar kaldığı. Bu yapacağın masraf ile doğru orantılı olduğundan :)
olmadı komple motor değiştirilir, elektrik aksamı gözden geçirilir olur biter :cat:

kardeş öncelikle geçmiş olsun. mondiallerin içinde 100 kh ler taş gibidir. fazla birşey olacağını zannetmiyorum. benimde vardı eskiden. motor kısmı çok sağlam merak etme .ama suyun içinde fazla kaldığı için biraz masraflı olacaktır elbette.
ayriyeten neden gülüyorsunuz. her kesin başına gelebilir böyle bir olay. kaza bu, nerde nasıl olacağı belli mi olur.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar