Dereceli Eksantrik ?

Bir arkadaşım ybr sine dereceli eksantrik ve 150 cc piston taktı. Ayrıca üst kapağı kestirdi ve piston üzerinden biraz aldırdı. Bunların motora bi zararı olur mu acaba biliyor musunuz ?

@ Motor 170 e kadar geliyor tek kişi.

Üst kapağı taşlatmıştır o :) Ama birden golf gti 2.0 abf motor modifiyesimi diye girdim ama ybr çıktı.

Bir arkadaşım ybr sine dereceli eksantrik ve 150 cc piston taktı. Ayrıca üst kapağı kestirdi ve piston üzerinden biraz aldırdı. Bunların motora bi zararı olur mu acaba biliyor musunuz ?

@ Motor 170 e kadar geliyor tek kişi.
Arkadaş motoru uzaktan kumandayla kullanıyo heralde :cherry: tek kişi demişsin ama üzerine binse 170 nasıl yapacak.

burdada vardı bi ybr ile 170 e çıktığını idda eden arkadaş. Kolu alçıdaydı. Motorun nerde dedim, pert e çıktı dedi :queen:

Antalyada oturan varsa deneyebiliriz şu çok güvendiğiniz hyosung 250 cbr 250 ler ile :)

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Üst kapagi kestirme ve piston üzerinden biraz aldirma mevzusunu ben pek anlayamadim.
Biraz daha açabilirmisin?

üst kapak taşlandı diyelim ee pistonuda tepesini bir miktar traşladın bu motor kesinlikle eski orjinal haline geri dönmüş oluyor yani modifiye olmuyor hızıda çekişide değişmez
eğer şanzıman dişli oranlarını değiştirmessen YBR 125 e 200 hp hayabusa motoru tak (ama şanzıman ybr kalıcak ve hayabusa motoru ybr nin çevirdiği devri geçmeyecek) hızı değişmez

amma bilimsel yazdım he

Freni, zinciri, dişliyi söküp, kafaya uzaylı kafası kask ile YBR üstüne yatıp yokuş aşağa, nur ışığına doğru sallanırsa rahat 170 görür zaten.

Piston, kapak, eksantriğin derecesinin... önemi yok, boşa emek harcanmış :mrgreen:

Hangi 150cc 170 yapıyor ya :mrgreen: Ybr kendini 2 zamanlı sanıyor sanırım :p

Üst kapagi kestirme ve piston üzerinden biraz aldirma mevzusunu ben pek anlayamadim.
Biraz daha açabilirmisin?

Silindirin bulunduğu gömleğin üst kapağı var bildiğin gibi ? O kapaktan 2 - 3 mm kadar kestiriyorsun böylelikle yanma odası büyüyor ve basınç düşüyor.

Silindirin bulunduğu gömleğin üst kapağı var bildiğin gibi ? O kapaktan 2 - 3 mm kadar kestiriyorsun böylelikle yanma odası büyüyor ve basınç düşüyor.

Öyle olunca yanma odası küçülüyor olmasın.
Daha öğrenmen gereken çok şey var ama sadece motora dair değil.

170 i bırak 120 le bile giderken panik fren yapılması gerekirse o küçük motorun tepkisi ne olur çok merak ediyorum, muhtemelen 3. sayfa haberi olur.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar