Selam herkese,
2007 model Derbi Senda SM 125 4T kullanıcısıyım, çok memnunum, çok keyif alıyorum ama keşke 250cc olsaydı diyenlerdenim

Şöyle altı vitesli, sıvı soğutmalı falan...
Motorumu Nisan başında "Clemenze" nickli arkadaşımızdan satın almıştım sağ olsun tertemiz bir makine verdi ve çok yardımcı oldu. Herkese tavsiye ederim böyle bir makineyi.
Kafamda dolandırdığım bazı düşünceleri sizlerle paylaşmak isterim.
Bazan, keşke iki zamanlı olsaydı şu motor diyorum.. Hatta fazla yol yapmamışken, Senda'yı satıp, "Derbi GPR 125 Naked" mı alsam falan diyorum arada bir ama supermoto/cross sınıfı dışında bir makineden de pek zevk alabileceğimi sanmıyorum.. 2 zamanlı makineler daha fazla ilgi ve bakım ister daha fazla yakıt yakar, masrafı çok olur ama 120kg civarındaki bir makineyle, 30 beygirlik gücü hissetmek de bambaşka bir keyif aynı zamanda..
4 zamanlı ve 250cc bir makinem olmuş olsa, uzun yola rahatça çıkarım, yolda sıkılmam ve fazla benzin de tüketmem diyorum ama iki zamanlı olan Derbi GPR 125 Naked gibi bir makineyle uzun yola çıkmak da motor parçalarının (piston, sekman, silindir, valfler vs..) ömrü açısından ne kadar mantıklı olur tam kestiremiyorum.. GPR'ın soğutma sistemi çok iyi gözüküyor ama bir bilene sormak lazım sanırım..
Fikir, bilgi ve tecrübelerinizi paylaşırsanız memnun olurum.
Sevgiler.