Arkadaşlar cumartesi kuzenimin düğününe gidicem. pazar çok erken kalkabilir miyim bilmiyorum. elimden gelenin en iyisini yapıcam =) ama yazın beni de.. eğer hiç dayanamazsam en kötü ihtimalle kahvaltıdan sonra eve kaçar bayılırım =)
işe geç kaldım, hızlıca anlatayım benzin olayını. ben bir ara demiştim "6.5 litre yaktım" diye. ama şimdi düşününce o benzinin yarısını durarak yaktım ben. o yüzden öyle büyük bi rakam çıktı. yani ev-iş arası bir buçuk kilometre civarında. ben motoru çalıştırınca aman duman yapmasın, iyice ısınsın diyerek 5 dk'ya yakın çalıştırıyorum. sonra da 1.5km yol yapıp kapatıyorum. böyle olunca motor her 1.5km'de 5 dakika çalışmış oluyodu. bi de aralıksız dip gaz gidince o rakam çıkıyodu haliyle. geçen hafta hiç işe gitmedim. depoyu fullledim, tripmetreyi sıfırladım. 110km sonra ışık yandı. tekrar fulledim, 18.60 ytl. bu arada 97 oktan alıyorum. fiyatı 3.35 ytl.. yani 100km'de tam 5 litre yakmış oldum. üstelik gayet de gazladım. son haftalarda farkettim ki benim abarttığım kadar yakmıyor.
Bu arada bir de maruzatım var, exup'ın açıldığı devri nasıl ayarlıyoruz? benim becerebileceğim bir şey mi? basit bir vida ile ayarlanmıyor sanırım.. exup'ın başlama devrini biraz düşürmek istiyorum. exup en erken hangi devirde etkili olur sizce? fazla düşürüp de hem düşük devirdeki sıkıştırmayı hem de yakıt masrafını şaşırtmayayım. benim exup şuanda sanırım 8000 devirin biraz yukarısında başlıyor. onu biraz düşürmem gerek çünkü bu şekilde motorum en yüksek hızını 5. viteste yapabiliyor.
5. viteste redline'a giriyorum, altıya altığımda düşen devir, henüz güç patlamasının yaşanmadığı devirde oluyo ve güç kaybedip yavaşlıyorum. 6. vites ancak hafif meyilde işe yarıyor. belki exup devrini düşürerek bu sorunun üstesinden gelebilirim. ne diyorsunuz?