depriyaj donmuş!

akşam saatlerinde -15de motora bi bakayım dedim depriyaj maneti çekilmiyor depriyaj telini kontrol ettim sıkıntı yok balata donmuş olabilir mi?

Olabilir.
vitesi bosa al, arka tekerin dondugunu kontrol et, jikeyi ac ve ayak marsindan motoru calistir

Aynısı Kemal Tuğrul Sümer'in Harley marka motoruna olmuştu.Herif videoda dünyanın küfürünü etti.Demek ki bunun motorun markası ile alakası yok! Ancak bu soğuk havalarda bu durumun önüne nasıl geçilebilir? Acaba motoru viteste park ettiğimiz için mi oluyor?

Aynısı Kemal Tuğrul Sümer'in Harley marka motoruna olmuştu.Herif videoda dünyanın küfürünü etti.Demek ki bunun motorun markası ile alakası yok! Ancak bu soğuk havalarda bu durumun önüne nasıl geçilebilir? Acaba motoru viteste park ettiğimiz için mi oluyor?

debriyaj salıkken balatalar birbirine yapışık o arada bir donma oluyor heralde debraja basık kalsa blki yapışmaz

Benim MT7 aldığımdan bu yana öyle..
Sabahları vitesteyken debriyajı çekerek kesinlikle ileri geri hareket ettiremezsin.
Boşa alıp o şekilde yerinden çıkarıyorum.
Isınıp yağ viskozitesi biraz artınca kolaylaşıyor ama yinede debriyaj çekiliyken arka teker dönecem ben diye direniyor.. :p

Debriyaj halatının içinden geçtiği kablo kanalında su varsa o donmuş, o yüzden hareket etmiyordur manet.

kabloda sıkını yok balata filan donmuş galiba blogun altına mangal közü koydum duzeldi

benimde arabanı şanzımanı donmuş sabah pürmüzle açtım eğer elinizde varsa küçük tüp ve pürmüzle daha kolay oluyor çıplak motorlarda ısıyı küçük birnoktaya yoğunlaştırdığından etrafa zararda vermiyor

Motora koyduğunuz yağ donuyor yaşadığınız yerlere uygun yağ koysanız olmaz diycem de -15 derece nedir :mrgreen:

F54

benimde dün sabah jikle dondu amk yolda kaldım motor tekliyor tekliyor gitmiyor elle geri çekerek düzelttim yola devam ettim

Yahu anladık, "-de" yerine göre ayrı veya bitişik; "ya da" ayrı; "-mi" soru eki ayrı yazılır ancak doğaldır, bunlar karışabilir. Noktalama işareti, büyük küçük ayrımını da anlıyorum, kimse o kadar da titiz olmak zorunda değil. Peki arkadaş TEPRİYARJ yazsaydın bari. Kelimeyi doğru yazmaya özen göstersek en azından olmaz mı? Bazen hakikaten neredeyim ben diyorum. Bu forumda acaba kaç tane sokaklarda "a*uğa ko** GARDAŞ hebeladkjhdfs" diye konuşan adam var çok merak ediyorum.

grammar-nazi-meta.png

Değerli plegus depriyaj kelimesinin kökü depmekten geliyor ::koop::

Yani? Adım da atmaktan geliyor. Nereden geldiği, ne kadar yanlış olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Neyse, benim amacım sidik yarıştırmak değil. Konu başlığında "ekzost" görmek ne kadar rahatsız ediciyse bu da öyle.

Yani? Adım da atmaktan geliyor. Nereden geldiği, ne kadar yanlış olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Neyse, benim amacım sidik yarıştırmak değil. Konu başlığında "ekzost" görmek ne kadar rahatsız ediciyse bu da öyle.

Yok be kardeşim ne depmesi şaka yapıyorum takılma! Her insan her konuda aynı derecede hassas olamayabiliyor duyarlılık oranları değişebiliyor.Sana neşeli günler diliyorum. Allah keyfini bozmasın. :wiinkk: Saygılarımla Ahmet Volkan

Yok be kardeşim ne depmesi şaka yapıyorum takılma! Her insan her konuda aynı derecede hassas olamayabiliyor duyarlılık oranları değişebiliyor.Sana neşeli günler diliyorum. Allah keyfini bozmasın. :wiinkk: Saygılarımla Ahmet Volkan

Tarzına hayran kaldım. Bilmukabele :D

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar