deprem paraları nerde bilen varmı

yıllardan beri para toplanıyormuş nerde bu deprem paraları geçmişten beri toplanan paralar yoksa yandaş mütahitleremi gitti bunu bilen varmı not: aktroll hesapları canınız cehenneme salak salak cvplar verenlere cvp vermeyeceğim memur değilim canınız cehenneme istediğiniz yere şikayet edin zaten çalışmıyorum bu arada geçmiş olsun ordakilere -- Berna laçinede helal olsun
https://odatv.com/bakan-albayrakin-...-gitti-sorusunu-boyle-yanitladi-26012024.html

Son düzenleme:
Motosikleti
D400
Bakan Mehmet Şimşek'in itirafı vardı, o paralarla duble yol yaptık diye.

Motosikleti
CBR 125 R 2014
Amerikan filmi izler gibi oldum dostum lanet olsun sakin olmayı denemelisin :D Neyse Türkiye de özel şartlar için geçici olarak çıkarılmış ve yerinde kullanılmış bir vergi var ?

Benim kendi meslek örgütümün yapıp üyelerine verilmek üzere devlete bağışladığı evi bana parayla sattı o devlet ! Ne yardımı , ne parası ? Biliyoruz o zaman hangi bakanların kendi şirketlerine hangi ihaleleri verip zengin olduğunu. Açtırmayın şimdi konuyu ...

Son düzenleme:
İşsizlik fonundaki paralar nerde? Bireysel emeklilik fonlarındaki paralar nerde diye uzar gider bu sorular?
Cevap: yandaş müteahit yedi, yazlık kışlık saraylar yedi, lüks uçaklar, yatlar yedi,

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Bakan Albayrak'ın gazetesinin yazdığına göre 110 milyar liraya 80 bin lüks villa yapılıp depremzedelere verilmiş.
Ne villası yahu apartman dairesi yapıldı diyenlere kulak asmayın.
Çünkü matematikteki 4 işlemden bölme isimli arkadaşı kullandığımızda eşitliğin sağ tarafı şöyle bir rakama denk geliyor!
1.375.000
N'evett!
110 milyar bölü 80 bin eşittir 1 milyon 375 bin lira
(110.000.000.000/80.000=1.375.000)
Bu paraya apartman dairesi yapmış olamazlar.
Tabi demirleri altından, duvarları karbonfiberden yapmadılarsa!
Gerçi villa için bile pahalı.

Aksaray ( küllüye) , Beylerbeyi, Huber , Ahlat, Beykoz sarayları ve yazlık Marmaris (Okluk) sarayına harcanmış olabilir mi ?
Yandaşlara dağıtılmış olabilir mi ?
Bence olamaz... O paralar deprem için harcanmıştır. Harcanmamış kısmı da devlet bankalarında duruyordur ..

Son düzenleme:
Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
Bakan Albayrak'ın gazetesinin yazdığına göre 110 milyar liraya 80 bin lüks villa yapılıp depremzedelere verilmiş.
Ne villası yahu apartman dairesi yapıldı diyenlere kulak asmayın.
Çünkü matematikteki 4 işlemden bölme isimli arkadaşı kullandığımızda eşitliğin sağ tarafı şöyle bir rakama denk geliyor!
1.375.000
N'evett!
110 milyar bölü 80 bin eşittir 1 milyon 375 bin lira
(110.000.000.000/80.000=1.375.000)
Bu paraya apartman dairesi yapmış olamazlar.
Tabi demirleri altından, duvarları karbonfiberden yapmadılarsa!
Gerçi villa için bile pahalı.

Sevgili Hocam ,

Aşağıdaki linkte 110 milyarın nerelere harcandığını açıkça anlatmışlar.Bu arada vergilerden toplanan para 110 değil 69 milyar lira. Hesap senin yaptığın gibi sadece daireler değil , altyapı üstyapı ,kira ve taşınma yardımları , kentsel dönüşüm harcamaları v.s. gibi pekçok kalem var. Umarım tatmin olursun. (Olmayacağından çok eminim ama ben buraya bırakayım , zamanı gelince yazmıştım derim.)

https://www.sabah.com.tr/yazarlar/dilek-gungor/2020/01/26/iste-deprem-vergisinin-adresi

Sevgilerimle

Motosikleti
D400
https://www.sabah.com.tr/yazarlar/dilek-gungor/2020/01/26/iste-deprem-vergisinin-adresi

Yukardaki Linkteki açıklamayı okudugumda aklıma bambaşka birşey geldi.

Sosyal devlet sorumluluğunu ÖİV ile yaptılar ise diğer vergilerle ne yaptılar?
Bu vergiler ile TOKİ yapıp sattılar ise TOKİ gelirlerini naptılar?
TOKİ ile deprem vergisi olarak anılan bu parayı normal hazine parasına mı dönüştürdüler?

Yapılan yollar, hastaneler, okullar, cami, su arıtma sistemleri, lise - ilkokul, karakollar bu vergiler ile yapıldıysa diğer vergiler nerede?

Sabah yazarı vergiler ile yapılan şeyleri söylemiş, ancak bu yazılanlar TÜM VERGİLER ile yapılanlar. Deprem vergisi özelinde birşey değil

Dediğim gibi deprem vergisi özelinde ise zaten herşeyi bu vergi ile yapmışlar, KDV ÖTV'i ayakkabı kutularına mı koydular?

Motosikleti

Yukardaki Linkteki açıklamayı okudugumda aklıma bambaşka birşey geldi.

Sosyal devlet sorumluluğunu ÖİV ile yaptılar ise diğer vergilerle ne yaptılar?
Bu vergiler ile TOKİ yapıp sattılar ise TOKİ gelirlerini naptılar?
TOKİ ile deprem vergisi olarak anılan bu parayı normal hazine parasına mı dönüştürdüler?

Yapılan yollar, hastaneler, okullar, cami, su arıtma sistemleri, lise - ilkokul, karakollar bu vergiler ile yapıldıysa diğer vergiler nerede?

Sabah yazarı vergiler ile yapılan şeyleri söylemiş, ancak bu yazılanlar TÜM VERGİLER ile yapılanlar. Deprem vergisi özelinde birşey değil

Dediğim gibi deprem vergisi özelinde ise zaten herşeyi bu vergi ile yapmışlar, KDV ÖTV'i ayakkabı kutularına mı koydular?

Yazının üzerine bir bak bakayım sana mı yazılmış. Belli bir kişiyi muhatap alarak cevap yazdım ama hata bende keşke özel mesajla yollasaydım da sana cevap yazma eziyeti vermeseydim. Kusura bakma :bounce:

Motosikleti
D400
Yazının üzerine bir bak bakayım sana mı yazılmış. Belli bir kişiyi muhatap alarak cevap yazdım ama hata bende keşke özel mesajla yollasaydım da sana cevap yazma eziyeti vermeseydim. Kusura bakma :bounce:

Cümlemde size ithafen yazılmış hiçbirşe yok, verdiğiniz linki okudum sabah yazarı arkadaş ile ilgili fikrimi paylaştım , link dikkatimi çekti. size diyor olsaydım mesajınızı alıntılardım.

ama bellki ki ülke aşkınız cok yüksek.

Cidden hamburg da mısınız?

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Okan hocam gazetecinin yazısında 110 milyarın evler için harcandığı, sizin bahsettiğiniz giderler için de 35 milyar harcandığı yazıyor.
Ben de okurken başta sizin gibi düşündüm.
Fakat 35 milyarı görünce bu 110 milyarlık rakam enteresan geldi.
Deprem vergileri 60 küsür milyar.
Yanı yapılan yardımlar vs göz önüne alındığında devlet cebimden 135 milyar harcamış görünüyor.
Fakat maalesef bu evler bedava dağıtılmadı.
Çoğu satıldı.

Üstelik bunlar deprem vergileri ile yapılmadı.
Deprem vergilerinin ne olduğunu zamanında bakan Şimşek tane tane Bilal' e anlatır gibi anlatmıştı.

Ben üstteki yorumu rakamlarla nasıl saçmalanır göstermek için yaptım.
Yoksa bakan herkesin gözünün içine baka baka biz o paralarla yol yaptık derken sesi çıkmayanların deprem olunca hesap sormaya kalkmasını samimi bulmuyorum.

Zaten soranlar aslında onu sormuyor. Sorulan şey bunca toplanan vergiye ve güçlüyüz, ekonomimiz çok çokomelli diyenlerin halktan yardım toplamaya kalkışması.

Yani ben daha çok keriz feneri sanığı adamın deniz manzaralı köşkte kızılay başkanlığı yapmasını sorardım aslında.
Ya da sismik hareketleri takip için gereken bir Istanbul' a lale ekim parası kadar bütçenin neden verilmediğini sorarım.
Hatta Istanbul'da yaşasam deprem olunca bu kadar insan nerede toplanacak diye sorarım.
Deprem parası mesele değil.
Suriyelilere bile daha fazlasını gömdük.

Seçimleri unutmayın arkadaşlar. Biliyorsunuz, teröristlerin seçime girmesine izin verip teröristler kazanmasın diye bir ton para harcamak zorunda kaldı devletimiz, AKParti değil ha, devlet.

Motosikleti
Okan hocam gazetecinin yazısında 110 milyarın evler için harcandığı, sizin bahsettiğiniz giderler için de 35 milyar harcandığı yazıyor.
Ben de okurken başta sizin gibi düşündüm.
Fakat 35 milyarı görünce bu 110 milyarlık rakam enteresan geldi.
Deprem vergileri 60 küsür milyar.
Yanı yapılan yardımlar vs göz önüne alındığında devlet cebimden 135 milyar harcamış görünüyor.
Fakat maalesef bu evler bedava dağıtılmadı.
Çoğu satıldı.

Üstelik bunlar deprem vergileri ile yapılmadı.
Deprem vergilerinin ne olduğunu zamanında bakan Şimşek tane tane Bilal' e anlatır gibi anlatmıştı.

Ben üstteki yorumu rakamlarla nasıl saçmalanır göstermek için yaptım.
Yoksa bakan herkesin gözünün içine baka baka biz o paralarla yol yaptık derken sesi çıkmayanların deprem olunca hesap sormaya kalkmasını samimi bulmuyorum.

Zaten soranlar aslında onu sormuyor. Sorulan şey bunca toplanan vergiye ve güçlüyüz, ekonomimiz çok çokomelli diyenlerin halktan yardım toplamaya kalkışması.

Yani ben daha çok keriz feneri sanığı adamın deniz manzaralı köşkte kızılay başkanlığı yapmasını sorardım aslında.
Ya da sismik hareketleri takip için gereken bir Istanbul' a lale ekim parası kadar bütçenin neden verilmediğini sorarım.
Hatta Istanbul'da yaşasam deprem olunca bu kadar insan nerede toplanacak diye sorarım.
Deprem parası mesele değil.
Suriyelilere bile daha fazlasını gömdük.

Sevgili hocam ,

Cevabının içerisinde kendi sorunun cevabını vermişsin zaten . Devlet kendi cebinden 135 milyar lira harcayamaz bu paralar elbetteki toki gelirlerinden ve belkide biraz bizim vergilerden karşılanıyor.

Devlet kendi kendisini denetleyen bir varlıktır. Tüm gelirler ve harcamalar Sayıştay tarafından denetlenir ve kamuoyuna açıklanır. Eğer o paraların harcanmasında sayısal bir dengesizlik olsaydı çok iyi bir hesap uzmanı olduğunu iyi bildiğim (ki şahsen tanışırız ve kendisini abim gibi severim o ayrı) Kemal Kılıçdaroğlu o sayılarla hükümeti maymuna çevirirdi. Sayılarda bir sıkıntı bulunamadığı için subjektif varsayımlarla muhalefet etmek maalesef adetten oldu.
Sayıştay raporlarına da güvenmiyoruz diyebilirsiniz o da sizin tercihiniz ben birşey yapamam ..

Sevgilerimle

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar