vay Allah razı olsun birisi konuyla ilgilendi..Öncelikle teşekkür ederim..Yakıtı değiştirdim ama fayda etmedi 2 haftadır devam ediyor sorun.Servise götürdüm saçma sapan depo eğiminden bahsetti bana oda çözemedi galiba sorunu
Sorunun kaynağı depo diyorum depo kapağından az bi hava alması gerekiyor yoksa benzini çekemez vakumlayamaz
valla bre şimdi başka bir konuda daha okuyorum depo kapağından hava almaması galiba sorun seninde dediğin gibi :thumleft: bunu nasıl çözeceğiz şimdi buna bakayım bi sorun düzelirse yazıcam buraya zaten
hava filtresini temizledim bujiyide kendim değiştirdim ngk taktım..kanımca dediğin gibi depo kapağında sorun var.
Bir önceki motorumda aynısını yaşadım. Motorda benzin olmasına rağmen stop etmeler yaşadım. Depodaki benzin karbratöre gidiyormu diye karbüratöre yakın yere şeffaf filtre taktım. Baktım yakıt geliyor ancak hala stop etmeler devam ediyordu. Bu arada motorun sıfırsa rodaj bitene kadar motorda beklenmedik herşey olabilir bunu kafana takma sonuçta parçaların birbirine alışma süreci bu.. Ama değilse ve bu hata devam ediyorsa depo kapağını aç kapat. Sonrasında baktım depo kapağını açar açmaz motor tek marşta çalıştı. Haliyle sıcakta deponun içinde hava sıkışıyor. Marş sırasında yakıtı karbüratöre göndermiyor olabilir. Göndermesi için kapağı açman lazım ki içeri hava alabilsin. Eğer çözüme ulaşırsan bana mutlaka bilgi ver. Ona göre bir yöntem uygularızsıkma canını bi sıkıntı yok motorunda yalnızca basit birşey.
3 değil 13 motosikletin de olsa bana fark etmez, ama senin bahsettiğin yakıt verisini drift ile yakalaman imkansız. Aynı blokta silindiri daha büyük olan mr kullanıyorum, 3,5 litre yakıyor, 3 litrenin altına hiç düşmedi. Bu piyasanın en az yakanı denilen bajaj discovery bile o kadar az yakmıyor. 7 kuruş nedir arkadaş. 1 litre ile 68 km gitmen gerekir o dediğin yakıtı yakalayabilmen için.
Stop etme problemine gelince, depo şamandırası sıkıntılı mh-mr modellerinde. Bazen benzini fazla gösterebiliyor. Var benzinim daha diyosun, öksürmeye başlıyor falan. Benzin deposunun hava almaması sıkıntısı olacağını sanmıyorum, zira bu motorların depo kapağı tam olarak işlev yapmıyor zaten.
7 kuruş yakmasın en fazla 9 kuruş yakıyor şehir dışı..E konyada malum öyle çok dur kalk yaptığın bir yer değil bas git yani..Neyse yukarılarda da dediğim gibi benzin göstergesine bakmıyorum ki zaten bozuk gösterge..Hep yok gösteriyor şamandıra sorunlu yani..Şuan deneme aşamasındayım ama bence de sorun depo kapağından hava alamaması..Zira yanıma 2 lt benzin aldım stop etti yolda baktım benzin var hala ama yinede ekledim 2 lt yi hemen çalıştı..Hava alamadığı için basınç sağlıyamıyor bencede benzin musluğuna..Bakalım görecez sorunu
Rica ederim ne demek bilgi paylaştıkça çoğalır büyük ihtimalle sorunun kaynağı o. Eğer karbüratörden çıkardığın hortumdan benzin gelmiyorsa depo kapağını aç o an benzin gelmeye başlıyorsa sorun hava almadığındandır. Buna bi çare bulacağız. Bir ustam var tanıdığım sitedeki ismi serkanADH13 . Sorunu bulunca çözüm için ustaya bi sorarız![]()