depo üstü çanta?

merhaba motor dostları...tamamen meraktan dolayı; "acaba piyasada satılan küçük ama kullanışlı bir sırt çantasını alıp, birkaç basit tadilatla mıknatıslı depo üstü çanta yapabilir miyim?" diye düşünmeye başladım.derken, işime yarayacak ölçülerde ve şekilde mıknatısı nereden bulacağım konusunda takıldım.üstadlara bir danışayım dedim.internetten veya bu tür mlz.satan yerlerden (ankara) bulabilir miyim,kimler satar?

Üstad değilim ama şu hoparlorlerin arkasındaki mıknatıs derbi ile falan çantaya yapıştırılarak ya da dikilerek kullanılabilir belki :) Ulus Konya sokakta bol bol hoparlör bulabilirsiniz ayrıca

çantayı nasıl yaparsın bilemem ama mıknatıs olayını bilgisayar harddisklerinin içerisinde ince mıknatıslar var,onları kullanmanı tavsiye ederim.eski çalışmayan harddiskleri söküp çıkarabilirsin.:wiinkk:

depo üstü çantalatın mıknatısları inanılmaz kuvvetli. kendi kullandığım çantam 240 km/h süratte bile milim oynama yapmıyor. bu güçte mıknatısı bulup sabit şekilde sırt çantasına monte edene kadar bilemiyorum orjinal bişey almak daha mı sağlam olur ???

yapabilirsin. sırt çantası şeklinde düşünürsek .. içine mıknatısları dikebilirsin .. hem deponu çizmez .. hemde gözükmez.. etkisi az oldu tutmuyo diyorsan.. dışına birkaç cep dikip içine mıknatısları yerleştirebilirsin.. güzel bir çalışmna olur .. hatta yaptıgında resim koyarsan .. bizde görmiş oluruz

tabi hoparlörden,buzdolabı kapısından veya harddisc'den mıknatıs çıkartılabilir,ama yeterince güçlü ve kullanışlı olmaz.bana hem yeterince sıkı tutacak, hem de düz plaka şeklinde, el büyüklüğünde, ince bir mıknatıs lazım.bu plakaları çantanın yan taraflarına kulakçık şeklinde ek diktirip onların içine koymayı düşünmüştüm ???

hiç uğraşma astarı yüzünden pahalıya gelir. o mıknatıslar çok güçlüdür ve piyasada her yerde olmaz ve pahalıdır. motosiklet sitelerini gez kampanyalar var 70 tl civarı küçük hacimli şık çantalar bulabilirsin.

hiç uğraşma astarı yüzünden pahalıya gelir. o mıknatıslar çok güçlüdür ve piyasada her yerde olmaz ve pahalıdır. motosiklet sitelerini gez kampanyalar var 70 tl civarı küçük hacimli şık çantalar bulabilirsin.

piyasada satılan çantaların hemen hemen hepsinde kömür tip mıknatıs var,çantayı bağlamadan depoda tutunması çok zor.

eski kullanılmayan harddislerin içinde ince fakat çok kuvvetli mıknatıslar var,ben bir kaç tane söküp çantadakilerle değiştirdim.çantayı bağlamaya bile gerek kalmıyor.
çıkan mıknatıs kömür değil metal görünümlü incecik bir şey fakat manyetik olarak çok kuvvetli:wiinkk:

İlk kullandığım depo üstü 120 gördümü kucağıma geliyodu birkaç mıknatıs ekledim fakat dikişler ve mıknatıslar depoyu çizmeye başladı pek verimli olmadı ayrıca çanta olarak kullanırken standat mıknatıslar çok ağır oluyor ben memnun kalmadım.
Kappa buldum sırt çantası da olabilen 49 litre ve körüklü içine kask sığıyo ve uzun yolda inanlımaz kullanışlı bence orjinalden şaşma

selam millet,
Piyasada ve 2. ellerde çok uygun fiyatlara cantalar var depo üstü için ve aradaki fark atla deve olacak kadar değil. Ayrıca el yapımı cantanın ne kadar rahat ve güveni
lir oldugu şüpheli olabilir. Bu kadar küçük birsey için sonradan üzülmeye değmez. Eminim araştırıldığında herkes için uygun bir çanta bulunacaktır.

Motosikleti
Suzuki GSX S1000 & Sym Joyride 300
Depo üstü cantalar, depo icin yapılmıslar sırt cantasının orasını burasını kesip icine mıknatıs koyup dikip tekrar depo üstünde bi estetik kazandırmaya çalısmak boşa zaman ve emekten başka bisey değil.Ayrıca orjinalı gibi asla verim alamazsın, ucuza maal etmek icin bu tür şeylere kaçmayın, ikinci elde olsa temiz bitane bulun başınız ağrımasın.

bnde böyle bişi düşündüm hata araştırdım mıknatıs işinde sorun var orjinal cantada bulunan mıknatıslar nerden temin edliyo bilmem ama onlara kulanılan mıknatıslarla bizim piyasada bulduklarımız yeterli gelmiyo astar içine konulunca etkisi azalıyo onnla yol yapılmaz herlde canta üreticileri bunun için dısardan temin ediyolar yurt dışından . bence ugrasmaya degmez motomax sitesinden uygun fiyata bulabilirsiniz .

Ucuz yollu bulabileceginiz en saglam miknatis harddisklerin icersinde kullanilanlardir, hic cekinceniz olmasin, piyasadaki cantalarin miknatislari da onlardan daha kuvvetli degil, iki tane depo ustu cantam var, ikisi de yapisiyor depoya, sorun yasamiyorum ama kolaylikla sokulup takiliyor depoya, gecenlerde yine birbirine yapisik halde duran iki harddisk miknatisini ayirmaya calistim da bizim serviste, onlar gibi 4 miknatisi depodan ayirmak icin baya saaglam asilman gerekecektir :)

Hard disk miknatisi da yetmiyorsa, kaynak falan paklar sizi :)

Yahu adamın harddiski yok belki? İyi niyetinizle yazmışsınız ama. Neyse Neodyum mıknatıslar zaten harddisklerin ve bazı güçlü hoparlörlerin içinde arkasında bulunan. Bu siteden evine getirtebilirsin. Çok da ucuzlar ayrıca. Acayip güçlülerdir dikkat et. http://www.neohobi.com/

Linkteki gibi bir çantaya 3 adet mıknatıs takıp (içeriden ) 2 yıla yakın kullandım. Hala da kullanıyorum . Ufak fakat pratik ve kullanışlı oldu. Elinizin altında olmasını istediğiniz şeyler için iyi oluyor.
Not : mıknatısları bir arkadaşında önerdiği gibi eski hdd lerden sökmüştüm. O boyda o çantayı depo üzerinde tutabilicek kadar güçlü başka mıknatıs bulmak çok zor.
Fenerbahce-Ayakkabi-cantasi-3660_10248_1.jpg

Şekil motorlar için pek uygun olmaz belki ama depoya kılıf alınırsa herhangi bir sırt çantası çırt çırt ile veya lastiklerle germeli bağlanabilir.

MIKNATISLI ÇANTA KULLANMAK DEMEK... MOTORUNU SEVMEYEN YADA 1 SEBE 2 SENE SONRA SATCAK ANLAMINDADIR..vay o motorunun deposu vay çizik çozuktur...

onunyerıne bagster koruma derı ve çantası alınır
paraya KIYCAN Aga

SDC12799.jpg

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar