Anlas SC500 Winter Grip 2 lastik tecrübelerimi paylaştığım başlıkta yazmıştım.
Benzer sıkıntıyı WG2 de yaşadım. İki veya üç ayrı lastikçiye gittim. Hepsi aynı zırvayı tekrarladı "lastiğin kalıbında yamukluk var".
Sonra yaz lastiğine geçtim. Bu kış Anlası aradım bu WG2 deki problemle ilgili. Beni Çağlayan tarafında bir resmi servislerine yönlendirdiler.
Adam yaz lastiklerini söktü Anlas WG2 leri taktı.
Öbür lastikçilerin (ki yaz ve kış lastiği balansları neredeyse aynıydı cantta) balansları aynı yöne koyduğunu, santrüfüşü hesaba katıp ortaya veya sağlı sollu koymadığını söyledi. Söküp sıfırdan balans yaptı.
Benim bütün problem halloldu. Anladımki, lastiği üç kuruş ucuza alacam diye takla atmak yerine 50 lira fazla verip resmi servisinden alıp, taktırmak kazımmış.
Anlas fabrikayı arayıp Bursada yetkili servis sorun. Satıcı değil, servis olacak. Hem servis hem satıcı olabilir.
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:29 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:17 ----------
Bir şey daha,
Lastik basıncını kontrol edin ve kendinize göre ayarlayın. Benim gittiğim lastikçilerde ve servislerde, hep izin verilen son basınç değerinde hava basmaya kalktılar. Halbuki ben artçısız, 60kg ağırlığımla, izin verilen en düşükle, en yüksek arasındaki bir değerde en güvenli ve konforlu sürüşü yapıyorum.
Basınç önemli...