Depo Kapağı Hakkında

Motor bir süre gittikten sonra gaz yemeyip stop ediyor, depo kapağını açtığım zaman da bu şekilde "fıss" sesi geliyor. Bunun sebebi nedir? Deponun altından çıkan 2 boş hortum olabilir mi?

https://youtu.be/83-gJ4SvvP0

Motosikleti
BWS 100
Normalde depo kapakları hava geçirecek şekilde üretiliyor.
Hava geçirsin ki, benzin motora doğru yol alırken, depoda ters basınç olup benzinin akışını engellemesin diye.
Kapağı açınca sesin gelmesi de, direkt bunun belirtisi. Bir süre gidince'de stop etmesi de onun sebebi.

O hortumların birisi, yağmur yağdığında, depo kapağının etrafındaki suyun depoya ulaşmadan, tahliye etmesini sağlıyor.

Kapağı biraz incelemek gerek. deliği varsa tıkanmışta olabilir.

Üstteki arkadaşa katılıyorum. İçerisindeki hava bittiği için benzin depodan motor kısmına gitmiyor ve stop ediyor. Deponun hava alma yerleri nerede bilmiyorum ama sağını solunu bi kontrol etseniz tıkanıklık var mı diye iyi olur. Aklıma şu video geldi belki yardımcı olur.

Fark ettim depo hava alamıyor bu yüzden de orada basınç oluşuyor. Kapaktaki hava yerini bulamadım ama her yerine güzelce basınçlı hava tutayım en iyisi.

Motosikleti
QJ SRT800s
bazı depo kapakları hava geçirmez şekilde oluyor. depoda ters basınç oluşmaması için depo içinden tahliye harici bir hortum daha olur hava alabilmesi için. depoyu sök tak yaptıysanız bu hortum bükülüp hava almayı kesmiş olabilir. yada bir şekilde tıkanmış olabilir.

regal spyder kullanırken başıma gelmişti. tamirciden çıktıktan sonra depo kapağı açık geri dönebilmiştim. hortum şaseyle depo arasına sıkışmıştı baktığımızda.

Dediğiniz gibi alttaki hortumlardan biri katlanmış, depo kapağına da hava tuttum sorun çözüldü.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar