Depo kapağı açılmıyor...GV250

hidrolik iyi gelir
Sorun çözüme kavuşmuş.
Merhaba Arkadaşlar,
Konu çözüme ulaştı ve sonucu burada sizlerle paylaşmak istiyorum.
Tavsiyeler üzerine WD40 aldım ve anahtar deliği içerisine sıktım fakat yine fayda etmedi. Bunun üzerine bizim ... usta ya gittik fakat orada da çare bulamadık. Ne yaptıysak anahtar tam tur atmıyordu kilit içerisinde. Son çare çilingir oldu. Anahtarı eli ile değil, pense ile depo kapağına iki kişinin bastırması sonucu açtı, hem de kırmadan !!!. Açıldıktan sonra mekanizmada hiç bir problem görmedik. Gayet rahat ve de güzel çalışıyordu. Hazır açılmış iken oraya da wd40 sıktım. En az 20 kere de açıp kapattım, problemsiz çalışıyor. Umarım kimsenin başına gelmez, gelirse de ben böyle çözdüm.

Bu arada problem sanırım depo kapağının bastırılmadan kapanmasından kaynaklanıyor. Aman dikkat!!!

:)

Gözün aydın canantas.Ne kapakmuş yahu:)

Sağol Özer,
Yarın inşallah yağmur yağmaz ise çıkacağım dışarıya. Süleyman ı da ikan edebilirsem belki beraber geliriz...

Sağol dostum, teşekkürler.
Bu arada en kısa zamanda (havaların düzelmesi ile birlikte) Istanbul ve yakın illerdeki GV cilerle buluşmak istiyorum!!!
Umarım kısa zaman içerisinde bir buluşma düzenlenir...

Arkadaslar sız kapagı acamıyorsunuz bnde kapayamıyorum pekı bunun da çözumu varmı:silent:

kapak oturuyor fakat bosluk kalıyor

Son düzenleme:
Kapağın dört köşesinde birer adet yay var. Sanırım bu yay bahsettiğin boşluğu alıyor. Yayları kontrol etmelisin bence.

Selam Arkadaşlar,
Eski olan bu konuyu tekrar hortlatmamın sebebi;
Depo kapağı kilit mekanizmasındaki bozukluk tamir edilemedi.
Yeni depo kapağı, kontak anahtarı ve yan grenaj kapak kilidi getirttim Kore den ve komple değiştirerek problemi hallettim.
Bilgilerinize....

canan koreden yedek parçaları nasıl getirtiyorsun?aşama aşama anlatırmısn?

http://www.richardhyosunggvgt.com/ sitesinden malzemeyi seçip sitedeki mail adresine bildirdim ve tekliflerini ilettiler. Paypal aracılığı ile ödemeyi yaptım ürün 1 hafta içerisinde Paket Posta Gümrük Müdürlüğüne geldi (Istanbul Topkapı Minibüs durağı yanında). Aslında biraz daha beklesem bulunduğum ildeki Posta Müdürlüğüne de gelecekti ama ben biran önce almak için Istanbul dan kendim aldım (extra bir gümrük parası da ödemedim).
Umarım yardımcı olabilmişimdir...

depo kapağı problemi ben de yaşamıştım, yedek depoya geçer geçmez yanaştım benzinliğe ve açamadım. benim problem net birşeymiş, kilit mekanizması içte kırılmış ve kilitli kaldı, levye yardımıyla açtık, yeni kapak alıp taktık. tabi artık 2 anahtar kullanıyorum:( set almadım yani..

Gerçekten öyle, kullanmayı bildiğin zaman internet büyük bir kaynak ve de yardımcı.

:)
Koptuğu zaman yine arkanda olmayayım da!!!
Ucuz atlatmıştım o gün ya...

bende anlamış değilim nasıl oldu o gün bi arkaya bakayım dedim gözüme bi karartı geldi gözümü bi açtım kapadım gene aktım ama boş olan olmuş, uçmuş paraşüt gibi :cyclopsan

Arkadaşlar merhaba konuyu yıllar sonrasından hortlatıyorum. Aynı sorun bende de vardı. Wd-40 falan fayda etmedi. Tam çilingire giderken motoru geçen gün devirdiğim aklıma geldi. Darbeden mi oldu diye düşünürken bir tavsiye ile de depo kapağına şöyle bir iki yumruk attım ve direk açıldı. Evet biraz absürt bir çözüm ama kenarda dursun belki faydalanan falan çıkar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar