Depo çizen dizlik sorunsalına kendi çözümüm...

Merhaba arkadaşlar,

Daha motoru aldığım ilk gün, dizliklerle depoyu değil ama deponun altındaki plastik kısmı bir hayli çizdim. Ondan sonra pek kullanmadım dizlikleri, taki trafiğe çıkana kadar. Klasik İstanbul trafiği ve benim de acemi olmam sebebiyle, dur kalklar sırasında ayağımı yeri koyup yukarı kaldırdıkça bu sefer depoyu da çizdim. Ne yapsam ne yapsam diye düşünürken aklıma bir fikir geldi. Aslında ne zamandır bu fikir kafamda vardı. Buz hokeyi oynarken dizliklerin üzerine çorap giyerdik. Oradan esinlenerekten ortaya böyle birşey çıktı. İşte resimler.

Saygılar.

Uploaded with ImageShack.us

Sonrada motordan inip halı saha maçına :p

Pratik bir yöntem olmuş başarılı.

Çok teşekkür ederim arkadaşlar hepinize :) İnsanın başına bişey gelmesi gerekiyor illaki yaratıcı olmak için :)

arkadaşlar 1.000 km bakımı yetkili serviste ne kadar tutuyor? ücret ve zaman olarak. motoru serviste bırakmam gerekiyor mu?

Hocam iyi güzel, motorun güzelliği bozulmucak böyle ama bu seferde siz kötü gözükceksiniz.Hatta kendinden bez olan dizliklerde var, onlarda coğu kişi tarafından beğenilmez.Normal dizlikleti canlı görüntü gitmiş yani, bi an sevindim "banada lazım bende mi yapsam" dedim ama dizler kötü gözükcek diye vazgectim.Benimde şöyle bi düşüncem var, şeffaf stickerlar var, deponun yan taraflarını ve dizliğin değeceği yerleri onlarla kaplayabiliriz.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
peki bu dizliklerle,dizlik dizinde kaymıyor mu?
dizliğin hiç bir şekilde kaymaması gerekir ,aksi takdirde görevini yapamaz.

arkadaslar benim mc de aldıgımda olmustu ılk 1 hafta ıcınde pasta cila ile kurtarıp depo kılıfı takmıstım . fakat suan soktum kılıfı ve dızlıgın geldigi yerlere motorun renginde yuvarak folyo estım yapıstırdım . 19 mayıs kortejıne gelirseniz gosterırım

Hocam iyi güzel, motorun güzelliği bozulmucak böyle ama bu seferde siz kötü gözükceksiniz.Hatta kendinden bez olan dizliklerde var, onlarda coğu kişi tarafından beğenilmez.Normal dizlikleti canlı görüntü gitmiş yani, bi an sevindim "banada lazım bende mi yapsam" dedim ama dizler kötü gözükcek diye vazgectim.Benimde şöyle bi düşüncem var, şeffaf stickerlar var, deponun yan taraflarını ve dizliğin değeceği yerleri onlarla kaplayabiliriz.
Onları da düşünmedim değil, ama şuan gözüme hiçte kötü gözükmüyor açıkcası ben memnunum sanırım :) Hatta bana göre o gri halleri daha çok sırıtıyordu.

peki bu dizliklerle,dizlik dizinde kaymıyor mu?
dizliğin hiç bir şekilde kaymaması gerekir ,aksi takdirde görevini yapamaz.
Dizlik dizimde kaymıyor çünkü iç tarafta çorap padlerin altında kaldı, öyle ayarladım yani :) Sondan bir önceki fotoda onu belirtmek istemiştim.

kenarlarına 3x3 cmlik 2 lastik yapıştırsaydın dizliklerin... Depoya temas eden bölgelerine. Hem depoyu ayaklarınla sıkıştırınca kaymazdı da...

bunun için hazır pad ler var.ondan kullanınca bu kadar kasmaya gerek kalmaz :cat:

bunun için hazır pad ler var.ondan kullanınca bu kadar kasmaya gerek kalmaz :cat:

Alternatif tabiki de çok :) Ancak amaç para vermeden eldeki imkanlarla bişe yapmak :) Ona bakarsanız alırsanız bir tane pantolon olur biter, hiç böyle bir sorun da kalmaz :)

Dizlikleri pantolonun altına giyin.Böylece hem dizlik direk motora temas etmez. Hem de bir kaza anında sıyrılıp bacağınızda dönmez.

ben de dizliğin çizen çıkıntılı kısmına flaster yapıştırdım. dizlik yaralanmış gibi görünüyor ama en azından depo çizilmiyor :p

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar