Denemek için ABS'yi devreye sokmak

Herkese selamlar.
İlk defa ABS'li bi motorum oldu. Alışkanlık olarak ABS'yi devreye sokmayacak şekilde sürüşler yapıyorum. Ama merak etmiyor da değilim :) Denemek için ABS'yi devreye soksam motora,lastiğe vb. zararı olur mu? Ya da düşme durumu var mıdır?

Hem ayranım dökülmesin hem de gö.züm sevilmesin diyorsun yani...

denemelisin
kitapcığında önermiyor mu
durmaya yakın(10km civarı) devreye girmez!

Abs bilmem de sırf hoşuma gittiği için tcs devreye sokuyorum bazen :cherry: ama Abs işi sakat biraz.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Sinirlari zorlayacaksiniz, bu da tehlikeli olabilir. ABS'nin devreye girmis olmasi demek, ABS olmasaydi muhtemelen yerdeydiniz demek. Ille de denemek istiyorsaniz tozlu kumlu bir yolda deneyin, orada daha kolay devreye girmesi lazim.

Hiç ABS'li araba kullanmadı veya arabada abs'yi deneyimlemedi isen kapalı alanda bir dene.
Tuhaf sesler çıkarır - vurma sesine benzer, pedal (ya da manet) titrer vs.
Bunlar normal.
Ama ilk kez acil bir durumda hissedersen stres yapabilir.

Dün bi denim dedim de girmedi absye ya da giriyor ben farketmedim çat dedi durdu ışık yanmadı. Biraz daha yüksek hızda denicem

Abs devreye girdiğinde ışık yanmayabilir, zaten o an o ışığa bakacak durumda olman tuhaf olurdu.

Genelde abs arıza uyarı ışığı vardır, ilk çalışmada yanar ki ışığın çalıştığını göresin.

Bu ışık belirli bir hıza kadar yanık kalabilir, sonra söner.
Sürüş esnasında sönmüyor ise bir sorun vardır, Yani ABS devre dışı dikkat et anlamında.

Hiç girdiğini görmemişsen temkinli olarak dene önce arka tekerde dene genelde kapalı otoparkların boyalı yüzeyleri gibi çabuk kayan yerlerde düşük hızlarda tekeri kitlemeye çalış, durmaya değil. ayağında hissetmek daha zordur haberin olsun. benim panik frenlemelerimde arka çok girer abs ye. ki arada kontrol etmek için bile bakarım giriyor mu diye.

Abs devreye girdiğinde ışık yanmayabilir, zaten o an o ışığa bakacak durumda olman tuhaf olurdu.

Genelde abs arıza uyarı ışığı vardır, ilk çalışmada yanar ki ışığın çalıştığını göresin.

Bu ışık belirli bir hıza kadar yanık kalabilir, sonra söner.
Sürüş esnasında sönmüyor ise bir sorun vardır, Yani ABS devre dışı dikkat et anlamında.

Yok hocam ışık yanık kalmıyor. Dediğin gibi sadece ilk çalıştırmada sonrasında sönüyor. Işık durumunu yanlış anlamış olabilirim.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
unutmayın 20 km altında çalışmaz abese

Sanırım modülden modüle / jenerasyondan jenerasyona değişiklikler var - yani olduğunu hem otomobilden hem motosikletten biliyoruz da, bu kadar farklı anlatımlar görmek şaşırttı beni. =)
XJ6'da sadece manete titreşim geliyor, ön tekerde bir huzursuzlanma sarsma vs yok.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar