Sanırım olay motosiklet sürücüsünün kimliği değil, tarafların tavırları ve kavga nedeni. Ortada motosikletlere karşı bir tavır yok ki. Ama böyle bir durumda robocop kıyafetli arkadaşın sivil bir vatandaşa bu şekilde saldırması motosiklet veya helikopter sürücüsü olması farketmez, çok yanlış bir şey. Hepimizin başına gelebilir. Düşünün ailenizle giderken....olabilir, insanız, sürtüşebilir, tartışabiliriz...... üzerinize uçan bir motosiklet sürücüsine, hemde böyle... ne düşünürsünüz. Bu tür davranışlar bizi hep yanlış anlatıyor. Bu haberi okuyan bir araç sürücüsü, belkide benim yanımdan geçerken ona çalmadığım bir kornayı üzerine alınacak, levye ile bana saldıracak. Bende adam kadar korumada yok...
2 sene önce okullarda çıkan bıçaklama olayları nedeniyle, kızlı erkekli tüm öğrenciler iyi veya kötü farketmez, herkes bıçak taşımaya başlamıştı. Konuştuğum bazı kız öğrenciler, "hocam en ufak bir kavgada elim bıçağa gidiyor. Korkuyorum ama ne yapayım" demişti. Peki haberi şöyle değiştirsek...."Koskoca dekan yanındaki ile birlikte trafikte sıkıştırdığı motocuya saldırdı. Motorcu tüm sakinliğine rağmen saldırgan tavırlı dekan, kendine ve eğitim camiasına yakışmayan hareketlerde bulundu. Motorcu genç üzerindeki kıyafetleri sayesinde saldırgan dekandan korundu....vs."
Bizler bazı konularda daha sakin ve olayları yatıştırıcı olmalıyız.