degişik ugraşlar.

Merhaba arkadaşlar.

Motorum'da kendi müzik sistemi projemi oluşturmaya çalısıyorum.ama biraz yardıma ihtiyacım var.
Durumumu şöyle özeleyeyim.Motorumun topcasesine 5+1 pc ses sistemi sabitlemeyi düşünüyorum ve pc ye taktıgımız girişi cep telefonuma baglayıp müzik açmayı istiyorum.Fakat güc kaynagı olarak akuyu kullanmak nekadar saglıklı olur ? bi sıkıntı yaratmazsa akunun gucu yeterlimi ? aku olmazsa nasıl bir güç kaynagı edinebilirim ? bu konuda yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürlerimi sunarım.

Makina ressamlıgı bölümünü bırakıp elektirik eloktronik bölümüne geçmekte fayda var gibi duruyor :)

Etrafa patlayıp, daha zor olan ve su girmesi gibi dertleri olan bu biçimiyle sistem kurmaya uğraşacağına benim yaptığım gibi kaskına kaliteli hoparlörlerle, arabadaki 1000tl'lik sistemler kadar kaliteli bir sistem kurabilirsin bence kardeşim.

Etrafa patlayıp, daha zor olan ve su girmesi gibi dertleri olan bu biçimiyle sistem kurmaya uğraşacağına benim yaptığım gibi kaskına kaliteli hoparlörlerle, arabadaki 1000tl'lik sistemler kadar kaliteli bir sistem kurabilirsin bence kardeşim.

Sorunda şurdaki ben işin apachilik kısmındayım :) cısdak cısdak gezicem ahaha ceza yemeden ifla olmam :)

Motor: YBR125
Yer: Ankara
Sonuç:
1.jpg

Geçen sene sana bu uyarıyı yapmışım :queen:

Sonuç:
http://www.motosikletpazari.com/ilanResimleri/24507/1.jpg

heh beni anlıyan birisi çıktı.Hocam sorum açık o hoporlore güç nereden gidiyor ? direk akuyemi baglı yoksa özel bi power tarzı bişeyimi var ?
5+1 Pc ses sistemi aşırımı agır olur ?

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:09 ----------

Sonuç:
http://www.motosikletpazari.com/ilanResimleri/24507/1.jpg

uyarına şöyle cevap vermiştim " benim modifiyeyle işim olmaz sadelikten yanayım " hahahahh

heh beni anlıyan birisi çıktı.Hocam sorum açık o hoporlore güç nereden gidiyor ? direk akuyemi baglı yoksa özel bi power tarzı bişeyimi var ?
5+1 Pc ses sistemi aşırımı agır olur ?

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:09 ----------

uyarına şöyle cevap vermiştim " benim modifiyeyle işim olmaz sadelikten yanayım " hahahahh

Cevabını bildiğim halde yardımcı olmayacağım ::secreet: :mrgreen:

az daha koy ybr al kardeş :p

Zamanında kask önerisi için girdim buraya az daha koyup ybr aldım şimdi degişik ugraslar peşindeyim yemezlerrrrr...

---------- Mesajlar birleştirildi - 01:25 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:22 ----------

Aranızda hiç apaci yok galiba yine cevap alamadık :D

Zamanında kask önerisi için girdim buraya az daha koyup ybr aldım şimdi degişik ugraslar peşindeyim yemezlerrrrr...

---------- Mesajlar birleştirildi - 01:25 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:22 ----------

Aranızda hiç apaci yok galiba yine cevap alamadık :D

Hem apaçilik yapıyor , bide aranızda apaçi yok galiba diyor :queen:

Ba ba ba mt de yapıyor bide bunu , adamları çağırıyorum birazdan linç edicez seni bekle burda bir ıslığa bakar :mrgreen:

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Bencede mengu'nun tavsiye ettiği gibi bir amfiyle başla üstünede motosiklet için üretilen hoparlör ekle. senin derdin zaten 5+1 ses değil , motosiklette konumlandırabileceğin açı yok ayrıca pc sistemlerinde şehir elektriğini düşüren adaptör bulunur gereksiz ağırlık , örneğin subbass gelen sinyal kadar amper çeker senin güç sistemin zaten 12 volt üstüne düzensiz amper çekimi yer aküyü. İçindeki amfi titreşimli ortam için tasarlanmamış , hoparlörler açık hava için tasarlanmamış titreşim yiyecek su yiyecek vs.

5+1 ses sisteminin adaptörüne bak kaç volt dur, eğer 12v ise direk akünün - ve + kutupundan aldığın kabloyu, ses siteminin adaptörünü aradan çıkararak bağlayabilirsin. adaptör 220v ü 12v gibi çevirir, yapman gereken adaptörü kesip ses sistemin ayırmak ve dc voltu direk vermek. araya birde anaktar koy, aküden sonraki kablo ile ses sitemi arasına,
motor çalışmıyorken aküden yemesin.

eğer ses sisteminde adaptör yok ve direk elektirik fişi varsa, ozaman içini açıp o elektirik kablosunun bağlı olduğu transformatöre erişmeli, çıkışını volt metre ile ölçmeli kaç volt dc verdiğini öğrenmelisin,

şöyle bir parça;
ev-tipi-transformator.jpg

akabinde bu parçayı kesip çıkarıp iptal etmeli devreye direk akım vermelisin, transförmatörün verdiği voltajda, eğer 12v dan daha aşşa bir akım veriyor ise, dealextre de ufak volt ayar dimmerli 1$ 2$ lık dönüştürücüler var bir ucundan aküden gelen 12v verir diğer ucundan 4v a kadar istediğin v dan alabilirsin.

şöyle bir parça;
sku_360654_1.jpg

deneyip görmek lazım ne kadar kullanımda aküden ne kadar yiyor, ama motor çalışrken kullancam diyorsan bir sıkıntı olmaz motor için..

ve merakımda soruyorum apaçi olduğunu düşünürek;
şimdi teyzenin biri veya 17 yaşında bir cocuk camdan oğlum kıs şu müziğin sesini dedimi ne yaparsın?

Son düzenleme:
5+1 ses sisteminin adaptörüne bak kaç volt dur, eğer 12v ise direk akünün - ve + kutupundan aldığın kabloyu, ses siteminin adaptörünü aradan çıkararak bağlayabilirsin. adaptör 220v ü 12v gibi çevirir, yapman gereken adaptörü kesip ses sistemin ayırmak ve dc voltu direk vermek. araya birde anaktar koy, aküden sonraki kablo ile ses sitemi arasına,
motor çalışmıyorken aküden yemesin.

eğer ses sisteminde adaptör yok ve direk elektirik fişi varsa, ozaman içini açıp o elektirik kablosunun bağlı olduğu transformatöre erişmeli, çıkışını volt metre ile ölçmeli kaç volt dc verdiğini öğrenmelisin,

şöyle bir parça;
http://www.bilgimanya.com/resimler/2013/05/ev-tipi-transformator.jpg

akabinde bu parçayı kesip çıkarıp iptal etmeli devreye direk akım vermelisin, transförmatörün verdiği voltajda, eğer 12v dan daha aşşa bir akım veriyor ise, dealextre de ufak volt ayar dimmerli 1$ 2$ lık dönüştürücüler var bir ucundan aküden gelen 12v verir diğer ucundan 4v a kadar istediğin v dan alabilirsin.

şöyle bir parça;
http://img.dxcdn.com/productimages/sku_360654_1.jpg

deneyip görmek lazım ne kadar kullanımda aküden ne kadar yiyor, ama motor çalışrken kullancam diyorsan bir sıkıntı olmaz motor için..

ve merakımda soruyorum apaçi olduğunu düşünürek;
şimdi teyzenin biri veya 17 yaşında bir cocuk camdan oğlum kıs şu müziğin sesini dedimi ne yaparsın?

Cevap için ugraşmışsın dostum teşekkür ederim emegin için ilk önce senin sorunu cevapliyayım.Birisi derseki kıs şu müzigin sesini elbette kusura bakmayın der kısarım.Tabi bu söyleyiş tarzına göre degişir.kaldıki oldugum yerde durmuyacagım için onu söylemelerine vakit olmaz diye düşünüyorum.

Benim anlamadıgım nokta aku kutuplarından kabloları çektik şimdi benim ses sisteminde fişe taktıgımız kablo üzerinde adaptor var sonra kutu ya gidiyor kablo adaptorun uzerinde 12v yazıyor.Yapmam gereken kabloyu kesip adaptoru cıkarıp atıcam. ve kutudan cıkan kablo ile aku den cektigim kabloyu birlestiricem veya araya anahtar yapıcam.Dogrumu anlamısım ses sisteminide heba etmiyelim :)

evet aynen doğru anlamışsın, + - dikkat et ters bağlarsan çalışmayacakdır, adaptörü çıkarmalısın kesip almalısın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar