Değerli abilerim yardım :)

Öncelikle merhaba.
Bu yaz sonu 17 yaşımı doldurup motor ehliyetimi alacağım inşallah. Motor gerçekten güzel bir tutku, zevk. Boyum 1.73 kilom 75. Değerli abilerim gelelim asıl konumuza. Forumda cok fazla şey okudum bu konu hakkında herkeste aynı cevaplar. SS bir makina ile başlamak istiyorum motor işine. Kafamdaki motor ise kawasaki zx6r 2006 model. Forumda bu tarz konularda herkes aynı cevapları vermiş. Fakat benim çevremdede bazı tanıdıklarım motora 600cc ile başladılar Allaha şükür birşeyleri yok ve gerçekten şuan motor konusunda baya bi iyiler. Bende ehliyetimden sonra motoru alma konusunda kararlıyım diyebilirim. Tabi ki şehir trafiğine girmeden önce izmirde bir motor sürüş eğitim kursuna yazılıp eğitim alacağım. Onun dışında boş alanlardada kendimi pekiştireceğim. Daha önce pek motor tecrubem oldugu söylenemez. Bi arkadaşımın scooterini kullandım yazlık yerde oda 20 km civarı en fazla. Trafik tecrubem oldukça fazla yaklaşık 2 sene boyunca trafikte araba kullandım fakat 7 ay önce ehliyetsiz araç kullanmaktan dolayı ceza yediğimden beri araba kullanmıyorum. Demek istediğim insan kendini gerçekten bildikten sonra nerde hızlanıp yavaşlayacağını bildikten sonra ne gibi sıkıntı cekebilirim. Gercekten söyleyebilirim ki kendime oldukça hakimim bu konularda. Fazla uzatmak istemiyorum. Ama lütfen ve lütfen bahsettiğim konu için cevaplar istiyorum. Yani bana video linkleri yok sen direk 1000cc al 125cc bi motorla başla demeyin. Sadece motoru aldım ve cekeceğim sıkıntılardan bahsedin. Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler :)

Bak ne güzel kendın açıklamışsın .Ama okadar konu okumana rağmen birşey anlamamışsın...Çünkü motor tecrüben yok ama zx6 r almak istiyorum demişsin. Bu otomobil kullanmayı bilmeyıp F1 aracı kullanmaya benzer. 600 lük ss scootere benzemez altından ucar gider anlamazsın. Yakın tanıdıklarına birşey olmaması hiç olmayacağı ,sana birşey olmayacağı yada onlar kendini denize atsa bende atarım mantıgıyla yaklasmak yanlıs olur.Benı dinle hem aileni üzme hemde forumdaki abilerini ve üstadlarını kızdırma. Gerçi bu konuyu okuyan çoğu arkadaş sana tepki gösterecektir bunada hazırlıklı ol. Benden sana abi tavsiyesi...

bende srad 750 ile başlamıştım ilk başta gerçekten zor gelmişti hatta 1 günde motoru 2 defa durduğu yerde sağa yatırınca tamamen soğumuştum ama sonra ileri sürüş eğitmi veren yerlerden birine katıldım sağolsunlar gerçek anlamda motor kullanmayı öğretiyorlar eğer gercekten dedigin gibi yapıcaksan hemen trafıge cıkmamayı basarıpta once egıtım alıp sonra kendını pekıstırıcem demıssın ole yaparsan bır sıkıntı cıkmaz yeterkl alacagın motor temız olsun

" Trafik tecrubem oldukça fazla yaklaşık 2 sene boyunca trafikte araba kullandım "
güzel kardeşim trafikte araba kullanmak başkadır motor kullanmak başkadır bunu kullanmaya başlayınca anlarsın çekeceğin sıkıntı konusuna gelince scoter kullanmışsın iki üç defa neyse alacağım dediğin alet zx6-r 0-100 ü 3-5 saniye olan 120 hp gücünde 190 kilo ağırlığında bir alet gaz kolunun tepkimesini ayarlamada zorlanacaksındır dönüşlerde sıkıntı çekeceksindir epeyce bir süre alışıp antrenman yap ve iyi hocalardan sürüş dersleri al Allah yardımcın olsun ben bile o kadar motor sürdüğüm halde bir racing 600 cc üzerine oturduğumda korkuyorum açıkcası seninkisi bu yaşta iyi cesaret tebrik ederim :cat:

scooter sürmüssün bide vitesli sürmeyi dene :) scooter da bir şey yok ver gazı gitsin.... vitesli öyle değilki ben açıkcası zorlanıyorum vitesli motor sürerken :/.
600 cc lik motor a biniceksin ilginç :D ne diyim hadi hayırlısı

6 senedir motor kullanırım ( cbr125, hyo gt 250r , aprilia rs 125,600rr,600f,1000rr,gsx r 600 uzun süre kullandım bunlar aklıma gelenler,şuan ninja 250r var )
bol bol motoru devirirsin ( tabi inşallah bu devirmelerde sana bişey olmaz )
o motorun tek bir parça grenajı 600 tl,17 yaşındasın ama para durumun nasıldır oda ayrı bir mevzu,oluşacak masrafları ve motorun kötü kazalı görüntüsü seni rahatsızda edecektir
istediğin kadar sakin kullanırım düzgün kullanırım de,bizde o yollardan geçtik,o motor 280 yapıyosa sen en geç 1 ay içinde otobana çıkıp 280 leri görmezsen ben hiçbişey bilmiyorum...

Mrb,

"motoru aldım ve cekeceğim sıkıntılardan bahsedin. Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler"

demişsin.

Sen kendi adına cevaplarında debriyajı yavaş bırak, gazı hızlı açma, lastik basıncını kontrol et gibi cevaplar bekliyorsun.

Ben de kendi hesabıma cevap vermek isterim:

17-18 yaşındaki bir delikanlının altına ss verilmez. Sizin kanınız deli, adı üstünde duyguları tepede yaşarsınız.
Sizin altınıza bu motoru verebilecek tek kıstas, küçük yaştan itibaren trafiğe kapalı alanda alınan eğitimlerdir. Yani kross moto eğitimi...

Çekeceğin sıkıntı şu olur:

1.Ölebilirsin, böylesine büyük bir keyiften mahrum kalırsın.
2.Sakat kalabilirsin, böylesine büyük bir keyiften mahrum kalırsın.
3.Ölüm tehlikesi atlatırsın bir daha da yaklaşmazsın, böylesine büyük bir keyiften mahrum kalırsın.
4.Çevrendeki arkadaşların gibi hiç bir tehlikeye maruz kalmadan yoluna devam edersin ama böylesine büyük bir keyiften performans sürüş, güvenli sürüş tekniklerini öğrenmediğin için dümdüz gider gelirsin. Bu halde bile sen motor sürerken arkandan bakanlar ayak uçların neredeyse omuz hizanda dışarı baktığından, müsait olan her yerleriyle sana gülerler. Sonra zaman geçer, sen de "ben oldum" dersin bu klasik "geçerim" "ustasıyım" muhabbetlerinde yolda işi bilen acımasız bir pijjjin tuzağına düşer kapışmaya başlarsın.

Ki bu durumda Madde 1'den itibaren tekrar sayabilirsin.

Sen motorunu al, sev, seyret ama eğitime git. Başka motorlara bin. Hatta bisiklete bile bin. Baktığın yere gideri onun üzerinde çalış. Motor dengesini, frenini, vs vs farklı eğitim motorlarında tercih-tecrübe et. Sonra eğitimci üstad ile yola çık. Kesinlikle de 2 motordan fazla yola çıkma.

Hayırlısı olsun.

Syg.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
:cat::bestmt:
Mrb,

"motoru aldım ve cekeceğim sıkıntılardan bahsedin. Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler"

demişsin.

Sen kendi adına cevaplarında debriyajı yavaş bırak, gazı hızlı açma, lastik basıncını kontrol et gibi cevaplar bekliyorsun.

Ben de kendi hesabıma cevap vermek isterim:

17-18 yaşındaki bir delikanlının altına ss verilmez. Sizin kanınız deli, adı üstünde duyguları tepede yaşarsınız.
Sizin altınıza bu motoru verebilecek tek kıstas, küçük yaştan itibaren trafiğe kapalı alanda alınan eğitimlerdir. Yani kross moto eğitimi...

Çekeceğin sıkıntı şu olur:

1.Ölebilirsin, böylesine büyük bir keyiften mahrum kalırsın.
2.Sakat kalabilirsin, böylesine büyük bir keyiften mahrum kalırsın.
3.Ölüm tehlikesi atlatırsın bir daha da yaklaşmazsın, böylesine büyük bir keyiften mahrum kalırsın.
4.Çevrendeki arkadaşların gibi hiç bir tehlikeye maruz kalmadan yoluna devam edersin ama böylesine büyük bir keyiften performans sürüş, güvenli sürüş tekniklerini öğrenmediğin için dümdüz gider gelirsin. Bu halde bile sen motor sürerken arkandan bakanlar ayak uçların neredeyse omuz hizanda dışarı baktığından, müsait olan her yerleriyle sana gülerler. Sonra zaman geçer, sen de "ben oldum" dersin bu klasik "geçerim" "ustasıyım" muhabbetlerinde yolda işi bilen acımasız bir pijjjin tuzağına düşer kapışmaya başlarsın.

Ki bu durumda Madde 1'den itibaren tekrar sayabilirsin.

Sen motorunu al, sev, seyret ama eğitime git. Başka motorlara bin. Hatta bisiklete bile bin. Baktığın yere gideri onun üzerinde çalış. Motor dengesini, frenini, vs vs farklı eğitim motorlarında tercih-tecrübe et. Sonra eğitimci üstad ile yola çık. Kesinlikle de 2 motordan fazla yola çıkma.

Hayırlısı olsun.

Syg.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar