Debriyajsız vites değiştirmenin zararı?_

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
motoyunus a sormak lazım :queen:

zor durumlar haricinde yapmamak gerek diye düşünüyorum...

bunu yapan yakında öntekere negerek var der diker walla motoru :wiinkk:

??? bende yukseltırken debrıyaj kullanmıyorum artık ama zararı varmı acaba?

debriyaj ayırmadığı için balata aşınır ve belli bir süre sonra debriyaj balatasını değiştirmeniz gerekir. yarış koşullarında zaman kaybetmemek için yapılır. onlar da yarıştan alacakları para yanında balata gibi küçük masrafları hesap bile etmezler:)

Motosikleti
cb 125 f- nc 750x dct
ister motosikler ister otomobilde uygun motor devri yakalandığında vites geçirilebilir.ama bunu yapmak çokta mantıklı ve gerekli bişey değil.debriyajı kullanmak varken niye kullanmayıp şanzımanı riske atasınızki

kerim bence sen bu işi profosörü olan yunusa sor çok yakında elinde şanzımanla tribuya gelirse şaşırma :):queen:

geçmez abi arabada gurç diye bi ses geliyo demek ki bişeyler zarar görüyor ve geçmiyor ama araba çalışmazken değiştiriyorum ben

deviri yukseltın tam vıtes degıstırecek sırada gazı kesıp vıtesı degıstırın( debrıyaja basmadan) ve gazı tekrar verın. anlık bı olaydır vıtes degısır.
ama zararlıymıs degıstırmeın :)

ewet hatta bırınde gıderken yanlıskla zorlayarak yapmıstım yıne gecmemıstı

Motosikleti
cb 125 f- nc 750x dct
SAKAL' Alıntı:
geçmez abi arabada gurç diye bi ses geliyo demek ki bişeyler zarar görüyor ve geçmiyor ama araba çalışmazken değiştiriyorum ben
geçer.uygun motor devrini yakalayıp vites kolunu iyi kullanarak sessizce vites değiştirilebiliyor.ama bunu yapmak tecrübe ve hüner isteyen bişey.
ama genede tavsiye etmiyorum.zaten amaçsız bi uğraş

zararlıdır kesinlikle.. ama devrini buldurdunmu çok rahat geçiyo.. neyse.. herkese teşkkrler..

salihgureli' Alıntı:
abi vites ne? ben hiç değiştirmedim :)

çok şey kaybettin abijim.. :p

şaka bi yana bence bulaşma bi süre sonra yorucu oluyo ve böyle alternatf pratik yolları deniyosun :queen: :queen:

iyi hatırlıyorum lise yıllarında şimdi toros dedikleri renault12 ler vardı

otomobilde giderken arkadaşım 3-4 defa "debriyaj da neymiş" diyerek vites değiştirmişti. Ses falan herhangibir anormallik hatırlamıyorum.

abijim ztn deiştiriliyo.. hatta devri iyi ayarladığnda çok rahat deişiyo.. ama zararlıymış işte..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar