Debriyajı Nasıl Bırakmalıyız?

Kalkıştan bahsetmiyorum. Motor hareket halindeyken debriyajı nasıl bırakmalıyız. Arabalardaki gibi yumuşak bırakınca bazen bi bağırma sesi geliyor, yarım debriyaj denen olay oluyor galiba. Sert bırakıncada motor ileri atıyor kendini konforlu bir sürüş olmuyor. Üstadlardan cevap bekliyorum debriyajı normal şehir içi kullanımda nasıl bırakmalıyız?

Motosikleti
Hero X Pulse 200
kavrama noktasına kadar hızlı kavrama noktasından itibaren yavaşça bırakabilirsin yavaşça dediğim yine çok yavaş değil motor sarsılmayacak kadar

Benim debriyaja basıp vites atıp bırakmam bir oluyor :cherry: bence doğru olan 1 gaz kes 2 debriyaja bas 3 vites at 4 debriyaj bırak (bırakırken gaz kombinasyonunu devire göre ayarla ki sarsmasın.

ben yaklasik yarim saniyede flan birakiyorum zira daha yavas birakmalarda yokus yukari cok hiz kaybi olup motorun devri düşüyor.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Kavradığı gibi bırakmak lazım.

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Temiz birakmak lazim.
Burundan tatak çikartip, debriyaj koluna yapistirmayin hos olmuyor.

Açılmak için açılmış bir konu. Film sahnesi gibi. Konu kilit + üye ban

Her motosikletin verim noktası vardır ( kılavuzda yazar :) )

O noktada vites değiştirmek en sağlıklısıdır. O noktada zaten manet elinden de kaysa, limon çekirdeğini ayıklayıp ince ince sıkarak ta bıraksan konforlu geçiş sağlarsın :)

cibili cibili şak şak şak aniyyyaa diye birakmak huzur verir insana. =)

jr.

bulandırayım suyu..

sukutır alıp bu devirde debriyaj falan uğraşmamalıyız :mrgreen:

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
Sevgili kardeşim,

Motor hareket halinde iken önemli olan debriyajı nasıl bıraktığın değil ,devri nasıl ayarladığındır. Motor devrini kontrol edebilirsen debriyajı nasıl bıraktığının çok önemi kalmaz . En sarsıntısız vites değişimi doğru motor devri ile mümkündür . Vites düşüyor isen devir yükselmeli , büyütüyorsan düşmelidir.

Sevgilerimle

---------- Post added at 10:43 ---------- Previous post was at 10:41 ----------

Temiz birakmak lazim.
Burundan tatak çikartip, debriyaj koluna yapistirmayin hos olmuyor.

Hadi tatağı geçtim , insan motosiklet eldiveni ile parmağını burnuna nasıl sokar yaaa :) :) :) :)

valla fazla kavrama falan uğraşmamak lazım, bastığın gibi bırakacaksın. yoksa debriyajı eline alırsın. 16.000 kmde 2 kez debriyaj balatası 1 kez komple debriyaj tası değişmiş biri olarak söylüyorum bunları.
motosiklet debriyajı çok dandik bir sistem. ben arabada 80.000 kmde debriyaj sıyırırken, motosiklette 8.000 kmyi geçemiyorum. yağda çalışan dandik bir sistemi var. arabadaki gibi baskı balata volan gibi iş görmüyor... neyseki motosiklet ucuz 20 tl ye kendim değiştiriyorum debriyaj balatalarını..

Yanlış anlamadıysam arkadaş vites değiştirirken gazı hiç kesmeden değiştiriyor bu sebeple yavaş bırakırken motor bağırıyor.

valla fazla kavrama falan uğraşmamak lazım, bastığın gibi bırakacaksın. yoksa debriyajı eline alırsın. 16.000 kmde 2 kez debriyaj balatası 1 kez komple debriyaj tası değişmiş biri olarak söylüyorum bunları.
motosiklet debriyajı çok dandik bir sistem. ben arabada 80.000 kmde debriyaj sıyırırken, motosiklette 8.000 kmyi geçemiyorum. yağda çalışan dandik bir sistemi var. arabadaki gibi baskı balata volan gibi iş görmüyor... neyseki motosiklet ucuz 20 tl ye kendim değiştiriyorum debriyaj balatalarını..

benim 12000'de ve hala taş gibi balatalar. arkadaşımda da cbr var onun 18000'de o da değiştirmedi henüz. onda da herhangi bir sorun yok. kullanım farkı mı kalite farkı mı bilemem ama durum böyle.

acelen yoksa konfor arıyorsan,tüm debriyajlılar için geçerlidir hızlanmanın artık yavaş yavaş azaltığı ivmenin düştüğü devir saatindeki devir sayısının 1 saniyede 100 yada 200 devir artığı esnada vites çok yumuşak geçer.ve debriyajı hızlı da bıraksan yavaşta bıraksan sonuç pek değişmez.acelen varsa bunu yapman hızlı şekilde değiştirebilirsin.ayrıca acil durumlarda ivmenin bittiği noktada gazı biraz kesip vites atıp tekrar gaz açarak debriyajsız vites atılabiliyor gerek varsa tabi...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar