debriyajı bırakırken motor ilerlemiyor

kursta ns200 kullanıyordum debriyajı bırakınca motor kalkıyordu sıkıntısız alıştım ona mondial drift l satın aldım debriyajı bırakırken ilerlemiyor neden olabilir stop ettirip duruyorum denemek istemedim motoru zorlarım diye.

Gaz açarak kalkmaya alışın, sadece debriyaj bırakarak yokuşta v.s zaten kalkamazsınız, her türlü ona alışmak durumundasınız zaten.

sağ olun peki durum normal mi düşük cc diye olabilir mi diye düşündüm
Denediğim çin malı motorlar düşük cc lerin çoğunda bu durum var, çin malı olan düşük cc lerde güç düşük drift 8kw birde son hız artsın falan diye dişli değiştiriliyor sizin motorda öyle bir durum varmı bilemem olan tork ta gidiyor, ns200 ise 18 kw, cc olarak aralarında çok fark olmamasına rağmen yapıları itibari ile güç farkı var. Ama dediğim gibi n200 bile kullanıyor olsanız dediğim şekilde alışmanız yararınıza o şekilde yokuşta da kalkamazsınız ani kalkışta yapamazsınız.

kursta ns200 kullanıyordum debriyajı bırakınca motor kalkıyordu sıkıntısız alıştım ona mondial drift l satın aldım debriyajı bırakırken ilerlemiyor neden olabilir stop ettirip duruyorum denemek istemedim motoru zorlarım diye.
Debriyaj ayarı ve düşük CCde yeterli güç olmadığı için sana motosiklet ilerliyormuş gibi gelmiyor. Yarım debriyaj ve hafif gazla çok rahat kalkarsın.

Motosikleti
D400
Düşük cc olduğu için hafif gaz vermen gerekir, 25beygirden 12 beygire düşmüşsün bu nedenle aynı durumları beklememek gerekir.

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Birde kendine sakin bir yokuş bul, orada biraz çalış orada kalktıktan sonra, her yerde rahat rahat kalkarsın.

Kursta boş alanda gaz vermeden çok yavaş debriyajı bırakıyordun o şekilde 50 cc bile hareket eder , normal trafikte 1000 cc bile olsa biraz gaz vermen gerek..

Motosikleti
Triumph Trident 660
Kursta boş alanda gaz vermeden çok yavaş debriyajı bırakıyordun o şekilde 50 cc bile hareket eder , normal trafikte 1000 cc bile olsa biraz gaz vermen gerek..
Peki hocam neden arabalarda debriyaj ile yürütebiliyoruz da motosikletlerde gaz vermek gerekiyor

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
ben de eskiden küçük cc diye debriyajla yürümüyor sanıyordum şimdiki debriyaj ayarımla sadece debriyajla çok rahat yürütüyorum

Motosikleti
Triumph Trident 660
Arabada da aynı şey geçerli dur kalk trafikte veya boş bir alanda gaz vermeden hafif hafif ilerlersin , mesela yeşil ışıkta kalkman gerekirken gaz vermeden debriyajla hareket edemezsin yavaş kalırsın..
Anladım abi ne demek istediğini teşekkürler.

Yeni manuel arabaların bir çoğunda debriyajın bir noktasında gaza yardımcı olan bir nokta var. Motoru istem dışı durdurmamak için böyle destek olan sistem var.
Yeni nesil arabalarda kalkışta stop ettirirsen kendi kendine hemen marş yapıp çalıştırma bile var ikisinin teknolojisi mukayese olmaz da rölanti regülatörlü tüm motosikletlerde de debriyajı bırakıp motora yük bindiğinde devri yükseltmeye çalışır ama yinede gaz verip trafiğin akışına uymak lazım 🙂

Motosikleti
Ns200 15"
Yeni nesil arabalarda kalkışta stop ettirirsen kendi kendine hemen marş yapıp çalıştırma bile var ikisinin teknolojisi mukayese olmaz da rölanti regülatörlü tüm motosikletlerde de debriyajı bırakıp motora yük bindiğinde devri yükseltmeye çalışır ama yinede gaz verip trafiğin akışına uymak lazım 🙂
Benim kilomda o fayda etmiyor abi, etse bile kaplumbağa hızında debriyajı salmam gerek. :D

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Suzukide Low rpm assist var.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar