- Konu Yazar
Merhabalar, 2006 model bir YBR kullanıyorum 75 bin kmde.10 bin km önce debriyaj balatalarını değiştirtmiştim yan sanayi balatayla, o zamandan beri debriyajım dikiş tutmuyor.Geçen gün tam sabah evden çıkarken debriyaj teli koptu o da yan sanayiydi, ittire ittire götürdüm motoru orjinal debriyaj teli aldım yamahadan sonra bir tamircide taktırdım.Şimdi de debriyajı çekiyorum bomboş bir gram his yok ayrıca çok üstte kavrıyor, eleman sonuna kadar sıktım aşağıdaki ayar vidasından balataların bitiktir belki dedi değiştirdikten sonra, tel kopmadan önce de sürekli sıkma ihtiyacı oluyordu, salıyordu kendini.Sanki boşa çekiyormuşum gibi, vites değiştirirken debriyaj tam ayırmıyormuşta ben debriyajsız vites atıyormuşum gibi bir his var.Motoru biraz sert kullanayım debriyajı çekip ara gaz verecekken böyle ağırdan ağırdan gaz yiyor motor öksürür gibi, yani debriyajdan şuan hiç memnun değilim.
Sizlerden öneri bekliyorum, komple orjinal takım olarak alıp değiştirtsem mi, yoksa yine yan sanayiden mi gitsem bana bir akıl verir misiniz?
Sizlerden öneri bekliyorum, komple orjinal takım olarak alıp değiştirtsem mi, yoksa yine yan sanayiden mi gitsem bana bir akıl verir misiniz?