Debriyaja basınca devir yükselmesi

Herkese iyi günler yine garip bir sorunla buradayım motoru güzelce yıkayıp temizledikten sonra bu durum olmaya başladı Anladığım kadarıyla Çünkü daha önce olduysa hatırlamıyorum dikkatimi Daha ilk defa çekti motoru sabah çalıştırdım rölantide çalışıyor motor ama Debriyaja bastığımda birden rölanti yükselip gaz vermişim gibi 2500 lira çıkıyor yine aynı şekilde vitese aldığımda Debriyaja Basılı tutmama rağmen devir yüksekte kalıyor Daha sonra motorla Biraz gezdikten sonra bu durumu tekrar denersem herhangi bir devir dalgalanması veya devir yükselmesi olmuyor Debriyaja bassam da sabit rölantide çalışıyor veya birinci vitese Alsam bile rölantide çalışmaya devam ediyor neden bu şekilde birdenbire gaz vermişim gibi devir yükselmesinde sabit kalır motor kafasına göre

Motosikleti
Yok
Sensör sen sanki gaz veriyormuşsun gibi algılıyor, ecu da bir sorun olmuş gibi.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Motorunda manuel jigle var mı? Debriyaj teli ayarına baktırdın mı?

Son düzenleme:
kalın yağ koydun da soğukken debriyaj plakları yeterince ayrılmıyor mu?
ya da
dandik bi yağ koydun, vizkozitesi sizlere ömür.

kalın yağ koydun da soğukken debriyaj plakları yeterince ayrılmıyor mu?
ya da
dandik bi yağ koydun, vizkozitesi sizlere ömür.
Hocam eski sahibi ne yaptı bilmiyorum ama değiştireceğim mecbur motul yerine putoline alacağım iki farklı yağ içindekini tamamane nasıl boşaltabilirim sadece tıpadan akıtmak yeterli olur mu

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Devre temizleyici sprey var kart ve sistemlerde kullanılıyor onunla yapsam olur mu
olması lazım, devre temizleyici sprey de temizler ama temizledikten sonra oksitlenme olabilir, kontakt sprey oksitlenmeye karşı ince bir tabaka bırakır devamında da korur yani.

Tabi bu yazdığımdan emin olamadım bir anda, bende her iki spreyden de var, devre temizleyici spreyleri elektronik kartları temizlemek için kullanıyorum ama motoru yıkayınca switchlere ve anahtar giren yerlere kontak sprey sıkıyorum.

Motosikleti
cbf 150
motor üreticilerinnin ip değerlerine güvenmeyin en kaliteli motorlarda dahi olsa. Streç film le kütükükleri ve sele kenarlarını sarın sonra yıkayın.

motor üreticilerinnin ip değerlerine güvenmeyin en kaliteli motorlarda dahi olsa. Streç film le kütükükleri ve sele kenarlarını sarın sonra yıkayın.
Sağlam güzel bir özel servisi aradım adama anlattım motoru yıkadım ondan sonra bu durumu fark ettim gibisinden diye de direkt şunu söyledi motorunda su kalmış dedi sensörlerin orada tesisatında su kalır direkt onlar çıkmaz dedi ve kuruması da uzun sürer dedi ya söküp temizleyeceksin dedi ya da güneşte beklet Birkaç güne anca kurur o zaten dedi o su nem yüzünden sensörler sapıtır bu şekilde durumlar olur dedi

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar