Debriyaj telim koptu yolda kaldım

Motorum vitesteydi çalıştırmak için boşa alacaktım tak etti koptu eve gidemiyorum yapabileceğim bir şey var mı nasıl yola çıkabilirim?

Motosikleti
XV250 - FZ6
Şuradaki videoda anlatıyor:
(Motoru boşa alıp çalıştırın, arkadan birisi itsin sonra ikinci vitese debriyajsız olarak alıp 2. viteste devam edin)

2 yada 3 e al maneti çek marşa bas çalışır yürümeye başlar önün açık olsun , dur kalk trafiğe aralara falan girmeden gazla oynayarak vitesleri değiştirir boşada atabilirsin ,

yeni başladıysan bunları hiç deneme hem motoru kontrol hem vitesle uğraşırken dikkatin dağılabilir !!

Tel nerden koptu. El ile çekilebilecek bir durumda ise arkadaşların dediği gibi 1 e takıp çalıştırabilirsen tamirciye kadar gidebilirsin. Benim de vites yayım kırılmıştı geçen ay

benimde başıma buna benzer bir iş geldi, arkadaşımı arayıp debriyaj teli getirmesini söyledim. teli aldı geldi, yeni teli eski telin ucuna güzelce bantlayıp eskisini çıkartırken yenisinide yerine çekmiş oldum. kolayca teli takıp hiç ustaya uğramadan devam ettim.

Arkadaşlar orta sehpaya aldım 1 vitese koydum direk dönmeye başladı lastik o sırada gaz verip motoru indirdim 5-6 sefer tekrar edip yenisini taktırdım

Motosikleti
1190 ADV
Motosiklete hakimsen, debriyajsız vites değiştirmeyi biliyorsan; düz yada hafif yokuş aşağı yerde elinle hareketlendir motoru, hızlı bir şekilde üzerine atlayıp vitese tak. Durman gerekirse bu işlemi tekrar et.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar