Debriyaj sorunsalı

Herşeyin elinizde kaldığı, bozulduğu günler vardır ya, işte o günleri yaşamaktayım :(

Durum şu şekilde.. Bugün debriyajımın yavaşça gevşediğini hissettim ve en sonunda debriyaj tamamen gitti. Bu durum biraz garip geldi zira debriyaj teli kopsaydı debriyaj birden boşalırdı. Sonra gördüm ki debriyaj teli kopmamış, debriyaj kablosunun alt taraftan bağlantılarından biri çıkmış. Bağlantıyı takınca debriyaj düzeldi.

Ancak gün içinde motorun sol ön tarafından bir tıkırtı geldiğini farkettim. Eve geldiğimde motoru orta sehpaya altım ve bu tıkırtının ne olduğunu aradım. Tıkırtı debriyajdan geliyor. Debriyajı manetini çektiğimde bu tıkırtı oluyor. Bırakınca geçiyor. Ayrıca zaman zaman debriyaj tam çekilmiyor, teker hareket ediyor. Ama böyle bir durum ben motor üstündeyken olmuyor. Muhtemelen ağırlık nedeniyle teker dönmüyor.

Peki şimdi sorun nedir? Debriyaj balataları mı bitmiş? Motor bu arada Aprilia Pegaso ve 35000 km'de.. Daha önce debriyaj balatasının değişip değişmediğini de bilmiyorum.

arka teker boşta(orta sehpada) iken motor viteste debriyaj sıkarsanız teker tatlı tatlı döner; olması gerekende bu dur bir sıkıntı yok. fakat ses için bişey söyleyemeyeceğim, bilmediğim birşey için yorum yapmayayım. inşallah debriyaj tası ile alakalı birşey çıkmaz

debriyaja baskı yapan bilya dağılmış..çok pahalı değildir..tabi orjinal aprilla diye aramazsanız...

çıkarıp rulman şekline ve numarasına bakabilirseniz muadilini hatta belkide çok daha kalitelisini çok daha hesaplı bulabilirsiniz...

Bunun nedeni debriyaj telinden de olabilir mi? İki arızanın aynı güne gelmesi şüpheye düşürdü beni

debriyaj teli ile ilgili olması için telin çoook aşırı gergin olması ve rulmanı sürekli (her debriyaja basışta) son gittiği noktadan çok daha fazlasına gitmeye zorlaması gerekir ki..bunu da anlarsınız..o şekilde motoru kullanamazdınız...

bozulacağı gelmiş desek...çokmu klişe olur acaba??

eğer İstanbulda iseniz yardımcı olmaya çalışırım...

Evet İstanbul'dayım ve Anadolu yakasındayım ve ayrıca iyi bir Aprilia ya da BMW servisi arıyorum.. Gözüm kapalı güvenebileceğim bir yer....

En sonunda bugün debriyaj teli aramızdan ayrıldı. Tel gevşeye gevşeye debriyajı tutamaz hale geldi. Yeni tel siparişi verildi. Hadi hayırlısı bakalım.

Debriyaj, gaz, fren telleri çok kullanıldıktan sonra sünme denen olayı yapıyor ve gerektiği kadar çekemez oluyor. Bu kabloları 20.000'de 30.000'de iç dış değişmek lazım. Benim de debriyaj telim koptu. Orjinalini bulamadığım için mecbur sadece iç teli değiştirdim ve bu sünme olayını yaşıyorum. En kısa sürede orjinalini bulacağım

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar