debriyaj sıkmadan vites değişimi

COQ

Motosiklet Eğitmeni
debriyajı bile çekmeden vites levyesine basarım hemen,
ondan sonrası trafik şartlarına bağlı.
Bunu yazan sazan, sonrasini da yazmis mi?:)
Hadi basin o levyeye de goreyim boyunuzu.:mrgreen:

debriyajı asılmadan vites değiştirilebilir mi?

Evet degistirilebilir.

eğer değiştiriliyorsa o zaman debriyajı süs olarak mı koymuşlar?

Süs olarak koymamislar,debriyaj olmazsa nasil kalkacaksin, vitese attigin anda motor stop eder.

yok değilse debriyajı çekmeden vites değişimi dişlilere zarar vermez mi? sadece bilmediğimden soruyorum, öğrenmek için
Sadece vites yükseltirken yaparsan bugüne kadar tespit edilmis bir zarari yok.
Fakat vites düsürürken yapmaya kalkarsan, muhtemelen disli gurubu elinde parçacilari gezersin.:)

way be bi uzun yolumda izmire 80 km kala debriyaj telim kopmustu bilsem 3. vitese cikar tingir mingir gelirdim. faydali bilgi ama bence kullanmayin:)

bende çok sık olmasada nadiren vites yükseltirken kullanıyorum. Benim ustam biraz sık kullanıyor kullandığına göre bildiği bişii vardır pek sıkıntı çıkartmıyo sanırım. ama siz yinede mecbur kalmadıkça kullanmayın.

herkese ilgilendiği için çok teşekkür ederim çok sağolun. gelecek bayramınızda şimdiden mübarek olsun :queen::rendeer:

Benim motorun vitesleri debriyajı çeksem bile çok sert geçiyo, ani kalkışlarda 2'ye 3'e geçmediği zaman çok mağdur oluyorum. böyle zamanlarda debriyajsız vites büyütme daha iyi sanırım. Gazı iyi ayarlayınca Formula 1 arabası kadar hızlı vites değişimi yapabiliyorum :cherry: Tam gaz hızlanmalarda debriyaj kullanmamak sarsmıyor da. hem debriyajsız vites değişimine alışınca debriyajla vites değiştirmeyi aragazı daha iyi ayarladığımdan daha iyi beceriyorum.

Debriyaj telinin sıyrıldığını görünce eve kadar idare etmesi için debriyajsız 25km yol yaptım, ışıklara yaklaşırken erkenden yavaşladım hep yeşile denk gelmeye çalıştım ama 1 - 2 sefer durmam gerekti yavaşlarken boşa atıp durdum yarım debriyajla 1e atıp gerisini debriyajsız gittim. Eve ulaştıktan sonra bassam nolurdu diye bi bastım tel koptu :p Bazen işe yarıyor doğru devirlerde ise çok rahat geçiyor.

Bizim CBF150 ile ben debriyajsız vites ne yükseltebildim ne düşürebildim.. Sorun bende mi bilmiyorum, ama geçmiyordu işte..
Bi yerde görmüştüm tam hatırlamıyorum da bu Moto GP de filan ss lerde otomatik debriyajın bi değişik versiyonu bulunuyomuş debriyajsız vites geçişi için..

benim anlamadığım bu olayın engelden kaçışta nasıl bir faydası olacağı...

Gaz kestikten sonra yarım saniyeden biraz daha az zaman içinde vites pedalına basarsan debriyajsız vites geçmesi lazım. 4'ten 5'e bile atamıyorsan sorun elinin ayarı ile ilgili.

bir motosiklet dergisinde;
2 vitesin dişlisi de karşılıklı aynı hızda döndüğü zaman sorunsuz vites değiştirildiğini .eski model veya büyük hacimli motosikletlerde bunun daha sorunsuz olacağını fakat yeni nesil şanzımanların daha kompakt yapıda olduğu için az bir devir farkının bile zarar verebileceğini yazıyordu.

bir önceki 125cc cin malı motorumda 3-4-5 debriyajsız değiştiriyordum çok da keyifliydi haliç köprüsünde şanzıman dağılana kadar:):)

arkadaşlar zamanla dişlerin aşınıp masraf çıkaracağı kesin.. hiç gerek yok

Motosikleti
750x
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
O arkadaş debriyaji çekmeden 1'den 2 yapsinda görelim.

Doğru bişey değil ama vitesler zaten debriyajla bile doğru düzgün geçmiyo, hani mükemmel çalışan şanzımanı bozacak olsam içim acır biraz. Debriyaj sonuna kadar çekili olduğu halde motor freni yapan, vitese takınca otomatik araba gibi frende beklemek gereken fren yapmayınca yada ayaklarla sıkı sıkı tutmayınca alıp başını giden motorun debriyajı zaten ne kadar korur ki şanzımanı ? Motor servise gitti debriyaj teli bile değişti ama böyle.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar