debriyaj mı yoksa gaz kolu mu?

günaydın millet. geçtiğimiz yaz yaşadığım bir sorunu, bu sabah da yaşayınca (o dönem ustaya sorduğumda pek bir akıl yürütmede bulunamamıştı) bir de size danışmak istedim.

sorunu tam olarak nasıl izah edeceğim hususunda biraz zorlanmakla birlikte şöyle bir şey yaşadım. yavaşlamaya başladığımda debriyajı çekince motor bağırmaya başladı. gaz kolu takılı mı kaldı diye baktım ama hayır. gazı kısmaya çalışsam da zaten gaz açık olmadığı için böyle bir şey mümkün olmadı. debriyajı bırakınca normale dönüyor ama tekrar debriyajı çekince sanki motora gaz veriyormuşum gibi motor bağırmaya başlıyor.

böyle bir şey neyden ötürü olabilir?

motor: tiger 800 xcx

Motosikleti
Bajaj Dominar 250
Merhaba. Arabalarda genelde debriyaj müşürü bu duruma neden olur sanırım sizin motorda da var bi ona bakmak gerekebilir.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
günaydın millet. geçtiğimiz yaz yaşadığım bir sorunu, bu sabah da yaşayınca (o dönem ustaya sorduğumda pek bir akıl yürütmede bulunamamıştı) bir de size danışmak istedim.

sorunu tam olarak nasıl izah edeceğim hususunda biraz zorlanmakla birlikte şöyle bir şey yaşadım. yavaşlamaya başladığımda debriyajı çekince motor bağırmaya başladı. gaz kolu takılı mı kaldı diye baktım ama hayır. gazı kısmaya çalışsam da zaten gaz açık olmadığı için böyle bir şey mümkün olmadı. debriyajı bırakınca normale dönüyor ama tekrar debriyajı çekince sanki motora gaz veriyormuşum gibi motor bağırmaya başlıyor.

böyle bir şey neyden ötürü olabilir?

motor: tiger 800 xcx
Elektronik değil de telli ise; gaz kolunda birazcık da olsa boşluk var mı acaba? (Fazla gergin ayarlanmış veya ayarı bozulmuş gibi geldi bana, siz tam kapatsanız bile çok az gaz veriyor durumda kalıyor yani...) Gaz kolunu kapattığınızda kelebeğin de tam olarak kapanması ve motorun rölantide çalışması gerekir.

Elektronik değil de telli ise; gaz kolunda birazcık da olsa boşluk var mı acaba? (Fazla gergin ayarlanmış veya ayarı bozulmuş gibi geldi bana, siz tam kapatsanız bile çok az gaz veriyor durumda kalıyor yani...) Gaz kolunu kapattığınızda kelebeğin de tam olarak kapanması ve motorun rölantide çalışması gerekir.
abi elektronik gaz kolu var. yani usta öyle demişti.

Motosikleti
2014 Hero Thriller 150
O zaman bir yorum yapamıyorum, tps ve/veya başka bir sensörde saçmalık olabilir.
Sensörlerin haricinde vakum kaçağı da olabilir. Bloğa bağlanan hava borusuna da bakılması gerek. Benim motorda olduğundan şüpheleniyorum ama nerede onduğunu bulamadım.

Motosikleti
cbf 150
debriyaj swictin kontrol et kontak spreyiyle temizle, sonrada ride by wire oldugu için orayı temizle. düzelmezse ecu dandır korlasa git onlar düzeltir

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar