Debriyaj Manet Giderken Yerinden Çıktı

ahe

Herkese merhaba mondial vulture 150MR kullanıyorum bugun alsancaktan eve dönerken manet birden bire düştü sağa çektim motor stop etti.Tel hala yerinde duruyordu Harley Davidson bayinin yanınlardaydım hemen gittim anlattım durumu sağolsunlar arkadaki servise yönlerdirdiler.Tabi manet çıktığı için servise kadar iktirdim ordakilerde yardımcı olamıcağını söylediler bir tane motorcu söylediler oraya gittim adamda kapatmış hala motoru sürüklüyorum bu arada sonra bir tane nalbur buldum vida ve somun pense aldım maneti oturtturdum teli yerine taktım vida somun falan halletim tam yeşilderedeyken tekrar gevşedi sağa çektim baktım sonuna kadar sıktığımın somun vidanın ucunda duruyordu.Tekrar sıktım onu bir 10 km sonra evin yakınlarda tekrar gevşediğini hissettim baktığımda somun orda yoktu bir şekilde eve kadar getirdim motoru garaja sokarken baktığımda vidada yerinde yoktu. Şimdi ben bunun nedenini merak ediyorum motorum 4120 kmde 500 1000 2000 4000 bakımlarını yaptırdım hiçbir sorun yoktu.Bu neden kaynaklanıyo olabilir acaba ? şimdiden teşekkürler iyi forumlar...

Fazla titreşim mi var motorda,o civata ve somun kendi kendine biraz zor gevşer
Birde servisin ne diyeceği önemli,tatminkar bir cevap verir herhalde

ahe

artçım vardı birde aşırı trarik vardı titreşim olcak bir devirdede değildim yani max 40 50 dı hızım hep sorun ne cidden bilmiyorum.

Onun gevşemesi biraz zor hakikaten. Zor demeyelimde seninki sürekli gevşiyor anlaşılan. Civataya göre contalı somun takıp sorunu çözebilirsin.

Çözüm fiberli somun alıp takacaksın. Ya da Kör somun

din985.jpg

pr_01_11532_max1.jpg

ahe

perçin attım bide 5 liraya yeni manet aldım sorun halloldu şimdilik :D

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar