Debriyaj kullanımı..

Arkadaşlar merhaba,

Motosiklette debriyaj kullanımı hakkında bazı sorularım var. Mesela yokuş aşağı inerken debriyajı sıkmak, veya normal seyirde sürekli debriyaj kullanmak mı daha iyi olur yoksa viteste kullanmak mı?

Debriyajı çok kullanmak sanzımana zarar verir mi?

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
baskı balatayı bitirirsin ayrıca motor boşta gitmez tehlikeli.yüksek hızlarda fark etmeden ufak viteste kalırsın debriyajı bırakırsan allah korusun arka kitlenir çok acaip deneyimler yaşayabilirsin.yol boş yada yokuş iniyorum diye debriyaja basmana gerek yok.durmaya yakın boşa alabilirsin ışıklar gibi vs

Super Moderator
Arkadaşlar biraz basit düşünün.

Debriyaj nedir?

Vites geçişlerinde şanzıman dişlilerinin bir birine rahat geçmesi için bloğun ürettiği gücü ayırıp, tekrar kavuşturan aktarım organı.

Ne zaman kullanılır?

Bu durumda vites geçişlerinde ve motosikleti durduracağınız zaman ihtiyacınız olur.

Sonuc;

Seyir halinde debriyaj çekili gidilmez. Yokuş aşağı inişlerde uygun vitese geçilir ve debriyaj salınır. Debriyaj olması gereken dışında ne kadar çok kullanılır ise, baskı balata o kadar kısa sürede biter gider. Debriyajı yanlış kullanmak aynı zamanda şanzımana da ağır hasarlar verebilir. Özellikle vites küçültürken.

Son düzenleme:
debriyaj çekili yokuş aşağı inmek sakat iş,o an tel koparsa eyvah eyvah !

Ummm anladım arkadaşlar. Çok hatalı kullanmışım ben bu zamana kadar. Yaklaşık 1000 kmdir bu tarz kullanıyorum. Bundan sonra düzelticem. 1000 km çok yara açmışmıdır?

Debriyaji cogu kisiden farkli kullaniyorum. Sehir icinde seri arac gecisi icin neredeyse surekli yarim sikar deviri yuksek tutarim. 7 binde birakir, gecer tekrar yarima alirim. Yarim debriyaj cok kullaniyorum. Benim icin adeta agresif surusun bir oyuncagi gibi. Kullanmasi cok zevkli. Bir de solak oldugumdan kontrolu cok daha zevk veriyor. Su ana kadar 2 senedir bir sikinti cekmedim. Ha, klasik kullanim balatasi vs acisindan elbette dogrudur, katiliyorum ama sadece vites gecisi icin debriyaj cok monoton bir surus sunuyor. Yokus asagi debriyaj ise motor cok kontrolsuz sekilde gidiyor, motor freniyle inmek daha mantikli. Tak 1 e hafif gaz, in.

Son düzenleme:
Super Moderator
Debriyaji cogu kisiden farkli kullaniyorum. Sehir icinde seri arac gecisi icin neredeyse surekli yarim sikar deviri yuksek tutarim. 7 binde birakir, gecer tekrar yarima alirim. Yarim debriyaj cok kullaniyorum. Benim icin adeta agresif surusun bir oyuncagi gibi. Kullanmasi cok zevkli. Bir de solak oldugumdan kontrolu cok daha zevk veriyor. Su ana kadar 2 senedir bir sikinti cekmedim. Ha, klasik kullanim balatasi vs acisindan elbette dogrudur, katiliyorum ama sadece vites gecisi icin debriyaj cok monoton bir surus sunuyor. Yokus asagi debriyaj ise motor cok kontrolsuz sekilde gidiyor, motor freniyle inmek daha mantikli. Tak 1 e hafif gaz, in.

Yoksa Hisar önünde mavi r25 ile dükkanların arasında teker yapan tip senmisin.

R25 kullanıcısı olarak satarken ne yapacağım diye kara kara düşünüyorum.Ciğerli falan yazarım artık.:pl:

Cigerini harcamadan kullanani gormedim valla. Yeni nesil apaci cbr i r25 dir :D
Levent bey bu sirada hisaronu taraflarinda bahsettiginiz beyaz kaskli surucu ise arkadasimdir, surekli tekerde surer, laf dinlemiyor. Ben sehir ici tekere kalkmiyorum sadece seri, hizli suruyorum. Mavi kask, dizlik mont falan full kullaniyorum Motorun yaninda da japon bayragi var gorurseniz durdurun, bir cay icelim :D

yokuş aşağı ne arabayla nede motorsiklette yapılmayacak bir hraket debriyaj basılı asla gidilmez isterrsen iyi bir eğitim al sonra tekerlekli sandalyeye oturmuş biryerlerin kırılmış hissetmekten çok iyidir eğitim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar