Debriyaj kaçırma sorunu.

Merhaba arkadaşlar. Motorum Cg 150. Yakın zamanda motorun krank milini ve 150 lik tüm parçalarını değiştirip 200lük yaptırdım.
Tabi 200lükle beraberinde getirdiği sıkıntılarlada uğraşmaya başladım.Bunlardan en çözemediğimde debriyaj kaçırma sorunu...

Debriyaj kaçırma ne derseniz şöyle açıklama yapayım mobilet kullanan arkadaşlar varsa çok daha iyi bilirler motorda 2 ve üzeri viteste gaza yüklendiğimde sanki mobilette kavramaya geçiyormus gibi devir yükseliyor motor yarım debriyaja alıyor kendini ve toparlayana kadar titreme ve aşırı bir güç düşüsü gösteriyor.

Sorunu daha önce yaşayan veya çözümünü bilen arakdaşlar varsa yardımlarını bekliyorum. Teşekkürler.

Youtube kanalım : MotoCg
Facebook Sayfamız : KubaÇita180

Kardeşim kalkışta yaptığın yarım debriyaj varya onu vites ortasında elin debriyajda değilken yapıyor gazı açtığımda

Motorunda sentetik yağ varsa madeni yağ koyarak dene bazı depriyaj sistemleri sentetik yağlarda kaçırıyor

Motosikleti
Suzuki GSX-S 1000 F ...S..... CGSUKİ 250 MELEZ KROSS
debriyaj kacirma yapiyorsa yaylari sokup onuna birer tane pul koy... yaylar biraz daha sıksın...o zaman kacirma azalabilir... bir de boyle deneyin...

Motorunda sentetik yağ varsa madeni yağ koyarak dene bazı depriyaj sistemleri sentetik yağlarda kaçırıyor

Daha önce böyle bir sıkıntı yoktu ama yağ numaralarını değiştirerek denedim sonuc aynı mineral yağ pek önerilmiyo motor için

pul koymak turkiyede moda ama o pullari alta koy uste koyan ustalar yuzunde. onlar kirilip ice duser sana tavsiyem madem modifiye seviyorsun 6 balata 6 yayli tas var cg set al . ama motorun 2 yik olduysa balata baski demirleri yaylar toplam 50 tl tutar al degistir 22 lik lokmadan gobek anahtari yapabilirsin yada internette bu 10 tl

pul koymak turkiyede moda ama o pullari alta koy uste koyan ustalar yuzunde. onlar kirilip ice duser sana tavsiyem madem modifiye seviyorsun 6 balata 6 yayli tas var cg set al . ama motorun 2 yik olduysa balata baski demirleri yaylar toplam 50 tl tutar al degistir 22 lik lokmadan gobek anahtari yapabilirsin yada internette bu 10 tl

Motorum daha 6 aylık kardeşim orjinalinde 6lı baskı balata 6 yaylı debriyaj var zaten bu pul mevzusunun aslı varmı ya ?

Çelik debriyaj balatası diye bişey duydum bu nedir bizim köylülerdeki aks balata ile farkı ne ?

Çelik debriyaj balatası diye bişey duydum bu nedir bizim köylülerdeki aks balata ile farkı ne ?
Çelik değildir ama biri yumuşak biri sert iki farklı metalden meydana gelir o debriyaj. Kullandıkça yumuşak olan metal aşınır motor yağına karışır. Bence motor yağında metal tozlarının olması iyi değil. Klasik tipte balata daha iyidir. Debriyaj balatan bitik veya montajında hata yaptınız. Benzer güçte ve aynı tipte debriyaj kullanan motorum debriyaj kaçırması yapmıyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar