debriyaj kaçırıyor!

mrb arkadaşlar bende 96 mz301 var bu aralar bişey fark ettim motora ani gaz verdiğimde motor bagırıyor fakat gitmiyor. birden kavramıyor yani. mz i bilenler bilir seri motordur bastımı gaza uçar. motor aksamında bişey olacagını sanmıyorum gayet güzel çalısıyor debriyaj balataları gitmiş olabilirmi sizce ve ne önerirsiniz. saygılar...

arkadaş,
Debriyaj sorunu böle başlar genelde. önce az Kaçırır, ama kaçırmak demek, sürtünme ve ısınması demektir. Çaresine hemen bakmazsan, sıcaklıktan debriyaj bilyesi yağını dışarı bırakır ve hem debriyaj hem de bilya aynı anda bozulur. Kendini bir anda tutmayan ve yokuş çıkmayan bir motor olarak gösterir. En önemlisi debriyaj kaçırdığında sürtünmeden oluşan ısı, debriyajı balataya ya da diske yapıştıran çelik yayları bozar. Bu çelikler yüksek kaliteli molibdenli çeliklerdir. ısı yı gördüğünde gevrerler. Bir daha da görev yapamaz, nasıl diyeyim; Yay değil de, demire dönüşürler. Bu iş, birden olur. Sol elcik sertleşmeye, hassassızlaşmaya başladıysa ben ce göster:cat:

Kesinlikle.
Kavrama sisteminizde sorun varsa bu sonuçlar çıkar.(MZ üzerinde 86.000 km yol yapmış biri olarak dikkate alırsanız sevinirim.
Ya da yağınızda teflon vb katkılar varsa buna sebep olabilir.
Çünkü ıslak kavrama sistemine sahip olan motorlar teflon vb katkılarda karekter değişikliği göstermekte,sürücülerini üzmektedir.

ihtiyar:cat:
abi hep kestirmecisin, hep can evine vuran:cat:
Katkılar bozar bizi yavv:p Bizim zamanımızda yoktu.
Bu arkadaşımızın debriyajı (Umarım tersi olur) bir anda sıyırıp yolda bırakacak gibi. göstersin ben ce. Ya da dur, klasik test:
Motoru durduğun yerde ama, bayaa bişr gazla(4000-4500 devir) kalkış yapıyarmuş gibi debriyajı kademeli bırak. bunu üst üste yap. Her seferinde motorundan her seferinde değişik bir Kavrama ve ivmelenme hissi alıyorsan(Bazısında alışıldık bilkdik fırlamak isteği, bazısında motorun devrinin yükseldiğği ve fırlamak istemediği gönülsüzlük durumu) o zaman debriyaj bitmektedir. :cat:
iyi ki İhtiyar var da, zart diye aklımıza geleni yazmıyoz:queen::queen:

ilginiz için teşekkürler en kısa zamanda bi motorcuya göstericem. 1. daha büyük hasarlara çok açabilir 2. zevk alamıyorum gaza bastımı birden tork almasına alıştım motorun şimdi hızlanmak için deviri yavas yavas yükseltmek zorunda kalıyorum yoksa motor bagırıyor fakat bagırdıgı kadar gitmiyor :) herkese iyi akşamlar

Debriyaj balatası bitmiş olsa vites değiştirirken garç gurç etmesi gerekmez mi?
Bence ihtiyarın dediği gibi yine ıslak karter olayı. Yani motor yağı aynı zamanda şanzıman yağı olarak ta görev görüyor. Tam sentetik yağ kullandıysan da debriyajın kaçırmasına yol açıyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar