Debriyaj çalışmıyor

Motosikleti
Mondial Drift L
Beyler selam
Motorum drift l motoru komple topladim motor toplanmadan önce debriyaj çalışıyordu ancak topladiktan sonra debriyaj kismini ellememe rağmen çalışmıyor
Kablo ayarindan diyenler olursa hayır ayirma levyesini manuel olarak cektigimdede hiçbirşey değişmiyor eksik parçada yok rulmani mil yuvası ve mil hepsi takılı kapakta tam oturuyor
Soran olursa debriyaja bassamda basmasamda hiçbir değişiklik olmuyor hic yokmus gibi
( Not : motor toplanırken 2.2-5 ay yağsız bir şekilde evin odasinda bekledi balatalarin birbirine yapışmış olmasından olabilirmi?)

yeni balata takılırken yağda bekletilir ama eski balatada olsa emdiği yağı salmamıştır , maneti 10-15 defa hızlıca çek bırak , motoru debriyaj kapağı tarafına yatır balatalara yağ yürüsün dene bakalım..

Sabah soğukta da benzer şekilde debriyaj tam ayırmayabiliyor vitese takınca çlang diye sesli geçebiliyor.

Motosikleti
Mondial Drift L
yeni balata takılırken yağda bekletilir ama eski balatada olsa emdiği yağı salmamıştır , maneti 10-15 defa hızlıca çek bırak , motoru debriyaj kapağı tarafına yatır balatalara yağ yürüsün dene bakalım..

Sabah soğukta da benzer şekilde debriyaj tam ayırmayabiliyor vitese takınca çlang diye sesli geçebiliyor.
Yeni balata ve sac takicamda cozulmezse ne yapabilirim?

Debriyaj mekanizmasını , tası , yayları vs komple gözden geçir , biryerde yolunda gitmeyen birşeyler var artık sökünce yakalarsın arızayı 😒

Kapak uzerindeki levyenin debriyaj gobegine basan pimin(kapagin ic tarafinda) geri getirme yayi(pozisyon yayi)pim parcasina bak,muhtemelen dilinden veya tirnagindan kurtulmus olabilir.

gobek yaylari cok sıkı olabilir.

Balata sac balata sac siralamasinda bir hata olabilir.

Motosikleti
XV250 - FZ6
Debriyaj tası denen parçanın ön çember kısmını (Basınç plakası) takarken arka çemberi ön çembere hizalayan bir işaret olması lazım. Sökerken ona dikkat etmek gerek. Ya da kendiniz bir işaret koymanız lazım sökmeden önce. Gelişigüzel takılırsa debriyaj çalışmayabilir.
Çalışmazsa ön taraftaki vidaları söküp bir tur (90 derece) döndürün vidaları sıkıp deneyin, olmadıysa bir tur daha. En fazla 3.de olacaktır.

maxresdefault-2.jpg

Motosikleti
Mondial Drift L
Kapak uzerindeki levyenin debriyaj gobegine basan pimin(kapagin ic tarafinda) geri getirme yayi(pozisyon yayi)pim parcasina bak,muhtemelen dilinden veya tirnagindan kurtulmus olabilir.

gobek yaylari cok sıkı olabilir.

Balata sac balata sac siralamasinda bir hata olabilir.
Komple göbeği değiştirdim dizmeye balata ile baslayip aralara 4 tane sac toplam 5 tane balata olacak şekilde dizdim.
Önceki dizilişi yanlıştı en üstteki balata baska bir yuvaya giricekti onuda hallettim , yay civatalarini sıkarken civatanin dönmeyi bıraktığı noktada cok az torkladim yine ayirma yapmiyor , tasa baktim dişli ve tas arasında boşlukta yok ne yapicam deliricem bilmiyorum

Motosikleti
Hero Dash 125
Nickname'e dikkat.
İlk mesaj, ilk konusu.
Ne hikmetse bir süre önce forumu esir alan motür modeli.
Şüpheli durum. :ROFLMAO: :ROFLMAO:

Motosikleti
XV250 - FZ6
Şu videoda anlattığı gibi. Debriyaj basınç plakasının üzerinde bir ok işareti var. O okun açısı önemli. Sökmeden önceki açısında gibi debriyaj tasına takılması gerekiyor. Yoksa çalışmıyor.
Şu alttaki videolarda anlatıyor:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar