Debriyaj balatası

S.a mondial mcx motorum var ve mcxi olan çoğu kişi gibi orjinal balatalarımdan hiç memnun değilim motor tekere dahi zor geliyor atılması vitesten sonra falan hiç memnun edici değil değiştirmek istiyorum balataları kendimmi değiştirsem yoksa ter dökmeye uğraşmaya deymezmi motorcular ne kadar alır ortalama balata değişimine ? ben yaparsam ilk kez olucak ama biraz baktım bi hassas ayarı falan yok çıkartıosun değiştirip aynı şekil topluyosun yaparım diye tahmin ediyorum sizce napıyım motorcudaki fiyatlar ortalama nedir ki 50yi geçermi

---------- Mesajlar birleştirildi - 01:07 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:00 ----------

Bide kaç balata oluyor mcxde bilmiyorum ama mesela 5 bunu 6 yapmak mümkünmü fazla balata takılabiliomu biyerde okumuştum daha atik oluyormuş motor varmı öyle bişey

---------- Mesajlar birleştirildi - 01:29 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:07 ----------

bu debriyaj balatsını açarken mesela 5 balatavarsa 5tane civata yay falan oluyor ya yuvaya 6tane balata sığıyorsa yaylar falan nolucak kapak falan hepsinin değişmesimi lazım

yanlış hatırlamıyorsam 6 balata olması gerekıyor,
değişim çokta zor değildir,
fakat sökme aparatın ve anahtarların yani LOKMA'ların olmalı,
yoksa işin zor,

motorcu en az 60 en çok 110 lira ücret isteyecektir,
sen yinede önce sormanı öneririm,
sonra canın sıkılmasın,
burada (İstanbulda) silindir değişimine parça dahil 450 lira alan yerler dahi var çünki,,,

6 balata var mesela 1tane fazla koyabilirmiyim ? 7 koyabilirmiyim

hayır malesef en fazla 6 olabılır,
sebebı ise,
debrıyaj tası 6 balatalı olması adına tasarlanmıstır,
iç göbek baskı ile sıkamayacagından kaçırma daha fazla olacaktır,,,

Orjinal balataları çok berbat aslında bitik değil ama değiştircem yakın zamanda daha 4bin kmde motor acemi bi sürücüde değilim ama balatalar bitik gibi hiç atik değil kavramasında sorun yokta mesela tekere kalkcak motor uğraşman lazım genelde bırakınca bi bayılıp tekrar toparlayıp dümdüz yürüyor böyle bi balatayla kaldırmak için arka basamaklara falan basıp uğraşmak gerekiyor resmen tavsiye edebilceğin bi marka varmı bu konuda

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar