Debriyaj balatasi koku yaparmi?

Motoru alali 4 gun oldu 490 km de fakat vitesli motor ilk defa bu motorla basladim vites gecislerim biraz kotu debriyaj manetini fazla ayarlayamiyorum motoru bagirtiriyorum durdugum zaman bi koki geliyor balata kokusu gibi acaba cok mu zorluyorumda isiniyorum mudur. dur kalk yapiyorum cok istanbul trafigi sonucta

Tamda söylediğin gibi kullanırsan koku yapması normal. Konu ile ilgili motosiklet kullanmayı bilen birinden destek al...

Cevremde vitesli motorsiklet kullanan kimse yok ne yapabilirim acaba debriyaj balatasi cabuk biter mi ??

Yok ya o kadarda olamaz her halde en fazla balata biter baska ne olabilir ki

Sana bişey olmasında dünyadaki bütün balatalar bitsin kardeş.doğru zamanda kavrama yapamazsan kokar tabi.

koku yapmaz yağın içinde çalışıyo balatalar çünkü. ve motorun içinde kapalı yerde.kokan şeyin balata olduğuna eminmisin başka bi yerden geliyor olmasın yarın bence bi kontrol et. motorun şu anda yeni ilk zamanlarda böyle şeyler normaldir. zamanla elin debriyajın sertliğine ve kavrama noktasına alışınca düzelir takma kafana sen dikkatli ol yeter. yada koku yoldaki araçlardan gelebilir sen motosikletten sanarsın.

Son düzenleme:
Bence boş bir arazide dur kalk çalış. Yapılamayacak bir şey değil.
Once sadece debriyajı kullanarak kalkmayı dene. Kavrama noktasının yerini tespit et. Tatlı tatlı gaz verirsen kavrama noktasında sorunsuz kalkış yapabilirsin. Çok gaz vermemeye dikkat et. Az gaz verdiğinde de motor titrer. İkisinin arasını bulmaya çalış.

Ben yarim debriyajda hala gaza basmaya devam ediyorum birazcik arastirdim hareket ettikten sonra bile debriyajdan elimi cekmiyorim yarin debriyaj devam ediyorum yarin baktirmaya goturecegim motoru

İlk önce hayırlı olsun dostum. Allah kazasız binmeyi nasip etsin. debriyaj koku yapmaz. çünkü baskı , baskı yağı vb parçalarla kombine biçimde karterin içerisinde kapalı konumda yağ ile çalışır durur.Motosikletim yeni demişsin. Her motosikletin Alt motor kısmı satışa sunulmadan önce pas,kir vb atmosferik durumdan hasar almaması için kimyasallanır. hatta Kuba,Asya,Mondial ve bir çok markada motosikletin nikelaj kısımlarında yağ tabakası görülür. Motosiklet rodaj döneminde normalin üzerinde fazla ısınmasından dolayı dış kabuğundaki kimyasal koku yapar. genelde egzoz boyası yandığı içinde bu koku hissedilir. tabi bundan olduğunu sadece tahmin ediyorum. sen yinede motosikletinin periyodik bakım zamanı gelmeden önce servis yetkilileriyle irtibata geçmeni öneririm .

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar