debriyaj balatası hakkında

merhaba cbr 125 kullanıyorum debriyaj balatası değişeceğim hangi markayı önerirsiniz piyasada ebc diye bir marka var iyi olduğunu duyduğum fakat biraz pahallı diğer bir marka da nhc yaklaşık yarı fiyatına fakat bu balatayı alırsam kaçırma gibi sorunlar yaşarmıyım daha önce kullanmış olan varsa iyi bir marka mı bilmek istiyorum 2. merak ettiğim bu balataları takmadan önce bir süre yağ içinde bekletmek gerekir mi

Motosikleti
Ns200 15"
Orijinal veya Ebc takın geçin, Nhc hakkında pek bilgi bulunmamakta aksi halde yağ, conta ve balata takımını tekrardan alırsınız. Balatayı motosiklete yeni koyacağınız yağda 24 saat yatırın ve öyle montaj edin aksi halde balatalarda çatlamalar meydana gelebilir.

Nikkfurie abimden alıntıdır :)

"bugün NHC balatayla kötü bir tecrübe yaşadım :( Piaggio Medley için her zaman satın aldığım yerlerden birinde NHC marka balata vardı , satıcı Ebc ayarındadır falan diyerek pazarlardı malı , fiyatıda Ebc den pekde farklı değil hani , neyse dün değişimi yaptım , geçen sene hidrolik yağlarını yenilemiştim de motor 110.000 km ye geldi hidrolikleri tekrar değişeyim dedim , en son havasını tek başıma alırken biraz sağa sola hidrolik sıçradı , o ara komşum garaja geldi elinde Bim'de satılan sarı yağ sökücülerden vardı , öne arkaya sağa sola boca ettim , afedersiniz arap gibi bol bulup bitek malum yerime sıkmadım :D motor ışıl ışıl olmuştu , bu sabah motorla yola çıktım yokuştan frenle inerken önden taaak diye bir ses geldi ve akabinde ön manet boşaldı , arka frenle durdum ne olduğunu anlamaya çalışıyorum bir baktım balatalardan birinin demiri var balata kısmı yok , arka frenle günü bitirdim aynı yere gittim durumu anlattım bu sefer önceden sorunsuz kullandığım Brenta marka satın aldım eve geldim taktım 10 km kadar sürdüm sert fren yaptım , 500 mt kadar yokuşu frenle indim sıkıntı yaşamadım , şimdi o bolca sıktığım yağ çözücünün (adı Asperox du galiba) balatanın yapışkanına zarar verdiğini düşünüyorum , benzer ürünleri daha öncede kullanmıştım tabi bu derece bol değildi , Nhc taktıysanız yağ çözücü gibi sıvıları dikkatli kullanmanız tavsiye olunur !"

Son düzenleme:
pahallısından takicaz o zaman yapicak yok :D teşekkür ederim cevabınız için

ebc,sbs,trw bunlar turkiyede satılan global markalar.hangisini bulursan tak yada orjinal.takma olayını usta biliyor.yolu yordamı var.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
İmkan varsa sadece balatalar değil de yay,sac,balata set olarak değiştirsen daha sağlıklı olur. Debriyaj kapak contasını da yenilemeyi, daha önceden sıvı conta sürülmüşse de komple o eski kalıntıları sökmeyi unutmayalım.

takma olayında yağı sormamın nedeni daha önceden usta değiştirmişti ve yağ kullanmamıştı sorduğum zaman da kendinden yağlı demişti zaten degiştirme sebebim cok ucuz bi balata olması performansini beğenmiyorum

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar