Debriyaj ayırmama sorunu

Merhaba.
1 haftadır yaşadığım bir sorun var yardımcı olur iseniz cok sevinirim.

diyelim ilerliyoruz, 2 nci vitese attığımızda devir düşmüyor, hala bir önceki vitesin devrinde gidiyor 3-4 saniye sonra devir düşüp motosiklet hızlanıyor. yani ben vitesimi değiştirdim, debriyajımı bıraktım ama motosiklet hiç vites değiştirmemişim gibi 3-4 saniye aynı şekilde gitmeye devam ediyor.
Bazende vitesi değiştirip debriyajı bıraktığım halde hala debriyaj basılıymış gibi motosikletim boşta oluyor 2-3 saniye sonra vitese geçiyor.
Sanırım debriyajı tam ayırmıyor.

bu sorun neyden kaynaklı olabilir ?

debriyaj telin parçalanmaya başlamış takılıyor yakında da kopacak büyük ihtimalle..

debriyaj telin parçalanmaya başlamış takılıyor yakında da kopacak büyük ihtimalle..

Debriyaj teli ile ilgili bir sorun değil, tel yeni. Telin oynattiği demir parçası (Motorun içerisine giren) o parçayıda hem sonuna kadar sıkıyor hemde bırakıyor. Ama bıraktığı halde debriyajı hala basıyormuşum gibi tepki veriyor.

o halde debriyaj balatalarını birbirine bastıran yaylarda sorun yada o yayları sabitleyen saplamalardan biri gevşemiş vs olabilir..

üstteki arkadaşa katılıyorum. bana da yaylarda sorun var gibi geldi. muhtemelen yaylardan bir ya da birkaçında sorun var.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar