Debriyaj Ayarı Hakkında

Motosikleti
TVS Raider 125
Debriyaj üstte mi yoksa altta mı kavramalıdır ?
Debriyaj balatası için hangisi daha sağlıklıdır ?

Manet hareketini 5 eşit parçaya bölersek 2. ve 3. kısımda kavraması doğru olandır.

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Debriyajı çektin. Orası 1; 3 sonu 4 başı kavrama iyidir, bana göre. Yolda vites atarken sonuna kadar da çekmene gerek yok, 3-4 arasına kadar basman yeterli olur.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
normalde debriyajda ne kadar boşluk olursa o kadar kontrol edebileceğin aralık olur ama alışkanlıktan vites atarken daha az çektiğimden mecbur ben de 3 4 kullanıyorum

Motosikleti
Yamaha XSR700
Bugüne kadar kullandığım bütün motosikletler hep yukarıda kavradı. Önemli olan neye alıştığın. Şimdi biri çıkıp bana aşağıda kavraması daha iyi dese bile benim için önemi yok çünkü o şekilde alışamayabilirim. Alıştığım şekilde daha güvenli olduğumu düşünüyorum. Kas hafızası.

Motosikleti
Hero X Pulse 200
Kullanım tarzınıza göre değişir, öncelikle şunu söyleyeyim debriyaj manetinde az bir boşluk varsa yani tamamen gerilmemiş durumdaysa debriyaja hiç bir zararı olmaz. Ek olarak debriyajı tamamen çekin, ayağa kalkın, motorun olduğu yerde sabit kalması gerekir, ilerlemek istiyorsa debriyaj ayırmıyor demektir.

Racingciler en üstte ayarlar çünkü maneti çok az çekerek hızlıca vites atmak isterler, endurocularda aşağıda tutar sürekli debriyajla oynadıkları için kolay ulaşılabilir olmasını isterler.

Genel kullanıcılar için ortada kavratmak iyidir, daha sonra kullanıcı kendine göre ayarlayabilir.

dmg4xcn.jpg

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar