Datça'ya Yolculuk 1000 Km'lik Yol...

Yoğun bir yaz sezonunun ardından eşimle Antalya'dan Datça'ya seyahat etmeyi planlıyorduk. En nihayet yarın bu yolculuğumuzu gerçekleştirecektik. Eşim oğlumu babasına gönderme işini ayarlayınca bana da Datça'da ki otellerden 2 gece 3 gündüz rezervasyon işi düşmüştü..
İşin doğrusu eşimle Türkiye'nin hemen her yerini görme şansımız olmasına rağmen Datça'yı hiç görmemiştik...

Rezervasyon işlerini tamamlayınca hemen Google Earth'den haritamızı çıkarmıştım. İşte Harita..

Haritadan sonra geçen günkü yağmurdan sonra V-Strom'um çok kirlenmişti. İlk işim eşime gidip motosikletimizi bir güzel aklayıp paklayıp yağlayacağım deyince o da olur bende yolluklarımızı hazırlamaya başlayayım deyince tatlı bir telaş tüm günümüzü alacağa benziyordu...

Öncelikle malzemelerimi hazır ettim..

1. Pas sökücü ve yağlayıcı spreyim.. ( Yağmur ve çamurdan sonra anahtar giriş yerleri için süper)
2. Cruıser motorumdan kalan Crom Cilam..
3. Boya cilam
4. Zincir Spreyim..
5.Arka sehpam...

Arka sehpayı herkese tavsiye ederim. Çok kullanışlı bence orta sehapdan daha iyi.. Orta sehpayı motorla satıyorsunuz ama bu seyyar...

İŞe koyuluyorum ve ilk işim seleyi sökmek oluyor....

Daha sonra bagajı temizlemek için Top Case yi söküyorum..

İşte selem;

İşte temizlenecek Top Case;

Oturmak için seyyar tabüremide getiriyorum... Yanındada cantlardaki yağı sökmek için gazyağım var...

İlk iş yağmurdan dolayı zorlanan anahtarlar, marş, kilitler, çanta kilitleri yağlanır pasları giderilir...

Sonra WAX Polish ile Komple Cila...

Bu cilanın boya üzerinde koruması gerek işte böyle sonra anti-static bez ile bastırarak ovalıyorsunuz..

Sonra eksoz korumam ve eksozumun dış çevresi için krom cilası...

O ara eşim elinde tepsi ile gelir.. O ne ya!

Eşim Rize Çaykur Kamelya çayı demlemiş, Termosa Koymuş; Zeytinyağlı yaprakları sarmış; limonlarınıda eklemiş; Yörüklerden aldığımız tam yağlı Keçi peyniri ile poğaça yapmış, ıspanaklı börek pişirmiş, kabak mücver yapmış; patlıcan salatasıda ekstra ile çikolatalı keki görünce V-Stromu falan unuttum:queen::queen:

Yemeğimi yedikten sonra cilamı yapıp motosikletimi toplamaya çalışıyorum...

Sonrada benzin alıp zincirimi iyice ısıttıktan sonra yağlıyorum....

Top Case ve Sele takılmış...

İŞte sefere hazır temizlenmiş, cilalanmış, deposu doldurulmuş, zinciri yağlanmış bir SUZUKI DL650 V-Strom....

Artık DATÇA'dan size selam ve resim yollarız....::nefes::

Cuma için hava tahmini raporu

CUMARTESİ

Sonuç; :pr:

Son düzenleme:
vow :) bende bir tabak rica edebilir miyim :)
ben de bu anahtar neden zor giriyor diyordum. yağmurdan demek :silent:
eline sağlık, güzel paylaşım

keyifli yolculuklar, diğer gezinizin yazısı hala aklımda, yine aynı şekilde bir çalışma bekliyorum :)

keyfiniz daim olsun.

bende bir gün böle temizlemiş mis gibi yapöıştım ama ertesi gün yaptığım gezi sonucu stablize yollar sagolsun benim ve motorumun her yeri çamur olmuştu şimdiden söleyim üzülme :mrgreen: motoruna nazar degmesin çok güzel

bu kadar hevesle yapılan hazırlık umarım karşılığını alır...kazasız ve keyifli sürüşler dilerim...

Adana İl Temsilcisi
yolunuz açık olsun,tekeriniz düz bassın,sağ salim,keyifli bir gezi olması dileklerimle.

abicim selamlar..
'S' plaka alınmış, hazırlıklar yapılmış, yollar selka'yı bekler. insallah keyifli bi gezi olur.sağlıcakla.
fotoları bekliyoruz.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:53 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:51 PM ----------

bu arada 07'de arıyordum izini, nerede kaldı geziler diye. burada buldum..:)

---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:54 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:53 PM ----------

bu motor cok hosuma gidiyor..meslege gecince 4-5 yıl sonra almayı dusunuyorum nasıpse.hayırlı yolculuklar..

hava ne yazıkki yağmurlu ama sizin oaralarda hava sıcaklığı 27 aşşağı inmiyo ıslanır kurursunuz ya bişey olmaz.

abicim selamlar..
'S' plaka alınmış, hazırlıklar yapılmış, yollar selka'yı bekler. insallah keyifli bi gezi olur.sağlıcakla.
fotoları bekliyoruz.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:53 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:51 PM ----------

---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:54 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:53 PM ----------

Himmet sağolasın lakin fırtına bekleniyormuş. İlginçtir fırtınada Muğla ve Batı Akdenizden girip Marmaraya çıkacakmış. 2 gün fırtına olunca bizde hanımla gezimizi iptal ettik.. Pazar günü hava düzelecekmiş, o zaman belki Gündoğmuş yada İbradı yapacağız.. Lakin DATÇA aklımızda...:pale:
.. Lakin DATÇA aklımızda...:pale:

iyi yapmışsınız abi, yağmurla tadı olmazdı.yollar orda motor sende nasıl olsa.gidersiniz. görüşürüz...

hocam MUğla -Ortaca'dan geçerken isterseniz uğrayabilirsin.misafirimiz olursunuz.birşeyler yersiniz yola öyle devam edersiniz.

keyifli yolculuklar.. sen böyle motosikletine bakıyosun ya yenge kıskanmıyormu:queen:

Datça yı görmemek eksiklik gerçekten :)
20 yıl yaz tatilim Datça da geçti
Marmaris'ten sonra, neredeyse her sapağa girip sonuna kadar gidilmesini tüm yeşillikleri en temiz denizi ve havayı yaşamayı şiddetle öneririm.. Datça gezisi en az 5-6 gün sürmeli ki, tüm egeye akdenize çıkan tüm sapakları yolları görmeli, çadırlarda kalmalı herşeyiyle yaşanmış olmalı..
Marmaris ten sonra Datça ya gelirken önce Bördübet Amazon diye sağda bir sapak vardır. mutlaka yolun sonuna kadar gidip koyu ve doğayı görmek gerektir. hatta benim gibi doğa aşığı olanlar oralarda çadırla birkaç gün geçirmek isteyecektir.
daha sonra Bozburun diye yol ayrımı gelir, hemen dönüyoruz, döner dönmez Mavi pide karşılar bizi hemen durup enfes pidelerden bir buçuk yiyoruz güzel yayık ayranı ile birlikte.. Türkiye nin en iyi pidecilerinden seçildi zaten.. Orhaniye doğası ile aşık edecektir, mutlaka durup konaklamak çadırı çıkarmak isteyebilir insan.. Hisarönü yine öyle, Selimiye ve Bozburun yeşillik değildir ama denizi muhteşemdir mutlaka girilmeli..
Orhaniye de şelaleyi görmeden sakın gitmeyin, yolda karşınıza çıkar gerçi ama yinede yavaş geçmekte fayda var o yollardan her güzelliği keşfetmek ve aniden durabilmek için.
Bozburuna kadar gidip sahilinde bir yürüyüş yaptıktan sonra güzel bir balık ziyafeti çekilir Bozburun da.. dönüşte acıkırsanız tekrar Mavi Pide :)
Aktur muhteşem doğanın içerisinde bir tatil köyü, görüpte aşık olmamak mümkün değil, Karaincir ben pek sevmesemde çok sevilir, denizi çok sığdır kumsal geniş..
değirmenleri ziyaret etmek gerekir..
Reşadiye de ki ünlü konak görülmelidir.. Datça dan sonra, Mesudiye benim favori koyum,
Palamutbükü, Hayıtbükü ve Knidos görülesi kamp yapılası yerler..
daha çok var tabiki Datça gezmekle bitecek gibi değil, her karışı cennet..
Datça dan mutlaka badem alıyoruz, balık pek çıkmaz aldanmayın, gördüğünüz balıklarda Bodrumdan gelir, denize kesin giriyoruz soğuktur ama en temiz denizdir. havası zaten en temiz 2. yer
dönüşte Marmaris içmeler üzerinden gidilecek o kadar güzel koylar varki.. Amos, Turunç, Çiftlik kesin görülmeli muhteşem bir koy.. Bayır köyü içerisinden geçip gidilmeliki anıt çınar görülsün.. ormanların arasından denizi izleyerek sürekli virajlarla ilerlemek müthiş keyif

Datça da satılık bir krem Keeway superlight görmüştüm, hiç tanımam binmedim ama motora vuruldum bi an.. Harley gibi gözüktü gözüme, satılıktı telide üstündeydi ama aramadım, çok düşündüm ama Ankara ya nasıl getiririm nasıl bakarım gibi bir çok soru oluştu kafamda ve o zamanlar biraz daha uzaktım motorlara.. şimdi forumu okudukça Keewaye vurulma nedenimde haklı olduğumu görüyorum, zira mondial kanuni cart curt markaları görüyorum etkilemiyor, kalite ilk görüşte yansıyor demekki
işte o keeway hala orada duruyorsa ve satılıksa bir pazarlığa tutuşun bir zahmet benim adıma, gelip alıcam ve Ankara ya onunla dönücem :)

keyifli sürüşler ve tatiller dileğiyle ...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar