Daktilodan anlayan arkadaşlar bakabilir mi?

Arkadaslar bir daktilo almak istiyorum, elektrikli dusunuyorum (elektronik degil) kullaniminin daha kolay oldugunu duydum hemde bence daktilo kullandiginin hissini veriyor (sesi oldukca hos) ibm in selectric modellerini begeniyordum lakin turkiyede ilanlarda pek rastlamadim ebay uzerinden aldigimdada turkce klavye bulunmayacagi icin maalesef bu modeli biraz beklemeye aldim. Daktilo konusunda bilginiz varsa yardimci olabilirseniz sevinirim. Ornegin Istanbul da nerede bulabilirim? Genelde verilen ilanlarda elektrikli daktiloya pek rastlamiyorum o yuzden bunu satan yerler mevcutmu gidip gorebilecegim. Simdiden tesekkurler.

Super Moderator
Bu saatten sonra Antika parası isterseler şaşırmayın. Konu hakkında bilgim yok ama yazmak istedim cünkü aklıma yillar önce kullandığım ICQ Programı geldi :) Biz daktilo modunu eskiden icq chatte yakalardık, çitong çitong klavyeden yazar hoporlörden dinlerdik :)

Ne güzel yaw, yaşım icabı hoşuma gitti :)
Gitti gidiyor dışında Çukurcuma'da bulmak mümkün. Yalnızca alırken kartuş meselesine dikkat, yedek kartuş üretimi durmuş markaların çoğunda, hal böyle olunca da kısa sürede antika oluyor satın alınan alet.

Elektrikli daktilo mekaniğe göre daha hızlı yazmaya imkan verir ve çok yazarsanız parmak uçlarınız uyuşup nasır tutmaz.
Ancak WORD programından sonra hızla gözden ve piyasadan kayboldular, makara bulunur, bulunmazsa çini mürekkebi ile boyayıp boyayıp kullanırsın, olmazsa üste karbon kağıdı koyup gene yazarsın ama sıfır bulmak biraz sıkıntılı, Ekransız modelleri 2. eli 50-200 tl ye çeşitli internet sitelerindeki eskicilerde mevcut..

Sirkeci, Cağaloğlu taraflarında var satan yerler. Ben oradan almıştım ama klasiklerden, elektrikli değil :)

Son düzenleme:
Motosikleti
Forza250-cygnusL
Klavuyesi değiştirilebiliyor...
Ufak bir rotate ayarıyla (Topayarı) halledilir...
Eski günlerimi andım sayende...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar