Dakar'da yine ölüm var!!!

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.

Dakar da KTM 660 sıyla yarışan Güney Afrikalı motorcu Elmer Symons 4. etabın 140. km sinde kaza yaptı. Doktorlar 8 dakika sonra olay yerine geldiklerinde yapacak birşeyleri yoktu. Kaza tehlikeli olarak nitelendirilen kısımda saat 11.16 da gerçekleşti. Ailesini ve sevenlerinin başı sağolsun:pale: 1979 den beri Dakar'da toplam 47 yarışçı hayatını kaybetti.

Allah rahmet eylesin..
Ailesinin ve sevenlerinin bası sagolsun..

Halbuki doğası gereği enduroda hayati riskler daha azdır,lakin işin içine zamana karşı yarış ve agresif kullanım girince risk artıyor.

Forumdan Uzaklaştırıldı
DAKAR ölüm rallisi bu bir gerçek. Tüm motor tutkunlarının başı sağolsun.
Most bencede bizimkiler sağsalim dönerler umarım.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Gerçekler bunlar yalnız DAKAR geçmişine bir bakılsın o zaman !

Forumdan Uzaklaştırıldı
DAKAR ın anlam ve önemini hemen hepimiz biliyoruz zaten ama DAKAR bu kadar büyük bir riskli olduğundan seviliyor. DAKAR da yarışmak herkesin harcı değildir yarışcıların göze aldıkları en önemli şey hayatta kalmakdır şartlar koşullar belli !

Dakar her yönüyle zor ve professyonellik gerektiren bir yarış. Yanlış hatırlamıyorsam etabın bir bölümüde terör olaylarının olduğu bir güzergah üzerinde olması lazım. Hatta bazı motorcular mayın gibi silahlarla yaralanıp ölmüşlerdi diye hatırlıyorum. Bizim 2 motorcumuzuda ben çok merak ediyorum. Sağ sağlim dönerler inşallah. Ölenlere de Allah rahmet eylesin.

dakarın bugün sitemizde yayınlanan tüm videolarını izledim ve gerçekten risk alamayan ölüm korkusu olan kişi orda yarışamaz. nekadar zor doga şartı varsa hepsi yarışçılara yaşatılıyo. ama o insanlara olan saygımda aldıkları risk kadar büyük. o nasıl bir tutkuki hayatını riske atıyorsun ve öyle zorlu şartlarda. gerçekten onları anlamak bile bir beceri ister.

Allah rahmet eylesin. umarım dakardan başka ceset çıkmaz:pale:

şu videoyu izlemenizi şiddetle tavsiye ediyorum. dakarı anlamaya yardımcı olcak çok güzel bir video

CenkKeskin alıntı:
http://www.youtube.com/watch?v=xc0Ti8a3X14

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Tam bir ölüm kalım yarışı....İnsan herşeyini koyuyor ortaya....Aklında sadece bitirebilmek ama en kısa zaman da bitirebilmek...Bu da bazı riskleri göze almak demek oluyor...

Forumdan Uzaklaştırıldı
Evet o video benimde çok hoşuma gitti Dakar olayı hakketten çok iyi aslında böle bir büyük kapsamlı yarıs Turkiyede de düzenlene bilir? Uzun mesafeli Zor koşullar olan bir yarış ?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar